همشهری آنلاین - گروه سیاسی: روز گذشته بررسی فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت که سرانجام پس از دفاع معاون رئیسجمهور، بررسی و اعلام نظرات موافق و مخالف، فوریت این لایحه از سوی مجلس رد شد و به گفته ریاست مجلس این لایحه بدون فوریت و به صورت عادی در کمیسیون مربوطه بررسی میشود.
سیاسیکاری یا مورد غیرضروری؟
تصمیم مجلس در خصوص فوریت این لایحه حاشیهساز و زمزمههایی با مضمون «پشت پای مجلس به وفاق» یا «ساز مخالف بهارستان برای پاستور» و دیگر عناوین این چنینی ایجاد شد و عدهای بر این باورند که به دلایل سیاسی با نظر دولت در مجلس مخالفت شد. برخی از این نظرات را در ادامه میخوانیم:
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات با انتقاد از تصمیم مجلس در توییتی نوشت: این قانون مصداق ویژه گزینی است و حکمرانی را عمدتا محدود به وابستگان یک جریان سیاسی خاص کرده است.
روزنامه ایران ایران نیز در مطلبی نوشت: فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در سایه غلبه برخی سیاستکاریهای رایج با رأی مخالف مجلس مواجه شد.
روزنامه سازندگی نیز از جمله منتقدان این تصمیم بود و در بخشی از مطلب خود نوشت: نمایندگان با فوریت لایحه دولت مخالفت کرده و بدین ترتیب فشار را برای خروج محمدجواد ظریف از کابینه بیشتر کردند تا به وفاقی که پزشکیان دنبال آن بود، نه بگویند.
روزنامه شرق نیز به این شکل تصریح کرد: رادیکالهای بهارسـتان بار دیگر با هدف رویارویی با ظریف، در مقابل یک لایحه مهم صفآرایی کرد.
اما مجلسیها در نظرات خود که منجر به رد فوریت این لایحه شد مسائلی از جمله پافشاری دولت بر حضور محمدجواد ظریف در کابینه را مطرح کردند و گفتند که این روزها مسائل مهمتری از جمله معیشت مردم وجود دارد. تعدادی از نظرات نمایندگان را در ادامه میخوانیم:
علیرضا سلیمی، نماینده تهران: آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی شروط فوریت را اعلام کرده است ولی دولت برای رفع مشکل انتصاب غیرقانونی یک فرد به مجلس شورای اسلامی لایحه داده است.
حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر: تعجب ما این است که دولت برای یک فرد یعنی آقای ظریف لایحه قانونی به مجلس شورای اسلامی داده است که اگر مجلس به آن رای دهد، یک بدعتگذاری جدید محسوب میشود.
مرتضی محمودی، نماینده تهران: چرا دولت برای یک نفر و دو نفر لایحه میدهد ما باید به موضوع نفوذ هم توجه کنیم.
مهدی کوچکزاده، نماینده تهران: حرفهای معاونت حقوقی رئیس جمهور قابل قبول نبود مطمئنم که مجلس شورای اسلامی به این لایحه رای نمیدهد.
هر مخالفتی به معنای تقابل نیست
ایمان شمسایی، رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی امروز (۲۸ آبان) در جریان این موضوع و حواشی پیش آمده در پیامی بر اینکه مجلس با فوریت این لایحه مخالفت کرده نه اصل آن، تاکید کرد:
- مجلس با لایحه مخالفت نکرد. با فوریت آن مخالفت کرد و مثل بقیه قوانین در نوبت بررسی قرار میگیرد.
- آقایان پزشکیان و عارف که سابقه مجلس دارند به خوبی میدانند هر مخالفتی به معنای تقابل نیست.
- قطعا هر همراهی هم به معنای وکیل الدوله بودن نماینده نیست.
مجلس در زمینه وفاق کمکاری نمیکند
احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در گفتوگو با همشهری آنلاین به بررسی این مسئله پرداخت، محور صحبتهای وی به شرح زیر است:
- نمایندگان با بررسی شرایط کشور تشخیص دادند که بررسی فوریتدار لایحه دولت در اولویت مجلس نیست.
نمایندگان به این نتیجه رسیدند که در جریان بررسی بودجه 1404 مسائل مهمتری از جمله معیشت مردم باید با فوریت بررسی شود.
- رد یک فوریت این لایحه به معنای پشت پا زدن به وفاق جمعی نیست و مجلس در زمینه وفاق کمکاری نمیکند.
- وفاق به معنای این نیست که مجلس وظایف خود را فراموش کند.