شناسهٔ خبر: 69804737 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

واکنش ایران به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه شرکت کشتیرانی

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه کشتیرانی ایران را محکوم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا،علی اکبر صفایی که برای شرکت در اجلاس شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی (آیمو) به لندن سفر کرده است، روز دوشنبه (۲۸ آبان ۱۴۰۳) بیان داشت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یک نهاد کاملا تجاری و بازرگانی است که کالاهای تجاری نه تنها ایران بلکه سایر کشورها را نیز حمل می‌کند و یکی از بزرگترین شرکت‌های کشتیرانی در غرب آسیا بشمار می‌رود.

وی با اشاره به گستره فعالیت‌های شرکت کشتیرانی ایران در حوزه بازرگانی افزود: کل تلاش‌های این شرکت در دریای خزر برای واردات کالاهای اساسی به کشور است؛ بنابراین اتهامی که اتحادیه اروپا وارد کرده کاملا یک واهی است.

گفتنی است که اتحادیه اروپا ساعاتی پیش با صدور بیانیه‌ای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل این شرکت را به بهانه ادعای بی‌اساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه تحریم کرد.

در بیانیه اتحادیه اروپا ادعا شده است: انتقال پهپادها و موشک‌های ساخت ایران و فناوری‌های مرتبط و اجزای آن به روسیه و گروه‌های مسلح غیردولتی در خاورمیانه و فراتر از آن، موضوع اصلی نگرانی است. ایران پهپادها و موشک‌های ساخت ایران و فناوری‌های مرتبط و اجزای آن را از جمله با استفاده از شناورها و بنادر به روسیه منتقل کرده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ضمن رد این اتهامات بیان داشت: کشتیرانی جمهوری اسلامی کار بازرگانی و تجاری انجام می‌دهد و از معروفیت بسیار زیادی نیز در سراسر برخوردار است. اما متاسفانه روندی که آمریکایی‌ها در زمینه تحریم به آن عادت کرده‌اند ظاهرا توسط اروپایی‌ها هم تکرار می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر نامطلوب تحریم‌ها بر مردم افزود: قطعا با تلاش‌های مضاعفی که مجموعه دریایی کشور انجام خواهد داد شرایطی را به‌وجود خواهیم آورد که شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بتواند تداوم فعالیت‌های خودش را مانند سابق ادامه بدهد.

صفایی یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران به رغم فشار تحریم‌های ظالمانه غرب توانسته است، تجارت خارجی را باز نگه دارد تا تجار کشورمان بتوانند از طریق حمل دریایی با اقصی نقاط دنیا در ارتباط باشند.

اتحادیه اروپا ماه پیش هم سه شرکت‌ هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر و ساها را به بهانه ادعای بی‌اساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه تحریم کرد. این اتهامات درحالی مطرح می‌شود که مقامات تهران و مسکو بارها این ادعا را رد و بی‌اساس توصیف کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ، همواره اعلام کرده است که از راهکار سیاسی برای حل و فصل اختلافات روسیه و اوکراین و پایان بخشیدن به درگیری‌های نظامی حمایت می‌کند.

ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچگاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفت‌وگوهای دوجانبه برای پایان دادن به این بحران و درگیری حمایت کرده است.

رویکرد اصولی و اعلام شده جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران اوکراین طی دو سال گذشته، بدون تغییر باقی مانده و از این منظر، تکرار ادعای ارسال موشک های بالستیک برای روسیه، با اهداف و انگیزه‌های سیاسی برخی کشورهای غربی صورت می‌گیرد و کاملا بی‌اساس است.