شناسهٔ خبر: 69804581 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس دادگستری دزفول: سواد حقوقی پایین عامل حجم زیادی از پرونده‌های قضایی است

دزفول – ایرنا – رییس دادگستری دزفول با تاکید بر ضرورت ارتقای سواد حقوقی جامعه گفت: پرونده‌های بسیار زیادی در دادگاه‌های این شهرستان وجود دارد که اگر طرفین دعوا، اطلاع حقوقی اندکی داشتند و یا قبل از معامله با یک وکیل مشورت کرده بودند، منجر به دعوای حقوقی در دادگاه نمی‌شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مصطفی آباد عصر دوشنبه در نشست با جمعی از وکلای دادگستری شهرستان دزفول در سالن نشست‌های دادگستری این شهرستان، با بیان اینکه حجم پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی رابطه مستقیم با سواد حقوقی و وضعیت اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی جامعه دارد، ادامه داد: حجم بسیار زیادی از پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی به دلیل سطح سواد حقوقی پایین در جامعه است.

وی با بیان اینکه برای دادرسی عادلانه تر نیاز به زیرساخت‌هایی از جمله حضور وکیل در پرونده است، افزود: وکلا در اجرای عدالت نقش بسزایی دارند و هر چه تعداد وکلا افزایش داشته باشد، دسترسی به عدالت میسرتر است.

آباد، با بیان اینکه اجرای طرح وکالت اجباری در پرونده‌ها می‌تواند به عادلانه تر شدن دادرسی‌ها کمک کند، گفت: افزایش تعداد وکلا در حالی می‌تواند موثر باشد که این اتفاق همزمان با اجرای طرح وکالت اجباری در پرونده‌ها باشد.

رییس دادگستری دزفول اظهار کرد: وکلای دزفول قشری فاخر، ‌متدین و آگاه به علم حقوق هستند و تصویر ذهنی عموم مردم از وکلا بسیار مثبت است که باید وکلا با حراست از جایگاه شغلی خود، نسبت به این ذهنیت مثبت مردم از وکالت پاسداری کنند.

رییس دادگستری دزفول: سواد حقوقی پایین عامل حجم زیادی از پرونده‌های قضایی است

وکلا برای صلح و سازش میان طرفین دعوا تلاش کنند

آباد گفت: هر چه سطح سواد قاضی و وکلا ارتقا یابد علاوه بر رسیدگی سریع تر به پرونده‌ها، جلوی اطاله دادرسی در دستگاه قضایی گرفته می‌شود.

وی استفاده از سامانه‌های الکترونیکی را رویکرد اساسی دستگاه قضایی دانست و افزود: استفاده از سامانه‌های الکترونیکی و دادرسی مجازی با طرفین پرونده یکی از انتظارهای دستگاه قضایی از وکلا است.

رییس دادگستری دزفول حضور نیافتن بدون عذر موجه برخی وکلا در وقت رسیدگی را مورد انتقاد قرار داد و بیان کرد: حضور در محاکم قضایی الزام قانونی است و وکلا برای جلوگیری از تضییع حق موکلین خود نسبت به حضور در وقت رسیدگی پرونده‌ها در محاکم قضایی اهتمام داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم توجه وکلا به ایجاد صلح و سازش میان طرفین دعوا و جلوگیری از ورود پرونده به دستگاه قضایی ادامه داد: بسیاری از پرونده‌ها امکان ایجاد صلح در آن، قبل از طرح دعوا در دادگاه وجود دارد که انتظار از وکلا کمک به حل و فصل و سازش در این پرونده‌ها پیش از طرح دعوای حقوقی است.

رییس دادگستری دزفول: سواد حقوقی پایین عامل حجم زیادی از پرونده‌های قضایی است


تفاوت در استدلال قاضی و وکیل طبیعت علم حقوق است

رییس دادگستری دزفول تفاوت در استدلال قاضی و وکیل را طبیعت علم حقوق دانست و بیان کرد: احترام متقابل و تکریم قضات و وکلا مورد تاکید دستگاه قضایی است.

وی افزود: توجه به ثبت آدرس دقیق طرف دعوا توسط وکیل شاکی از جمله انتظارات از وکلا برای جلوگیری از تضییع حقوق متشاکی است.

آباد با بیان اینکه مطالبه وکلا برای گره گشایی از مسایل دادگستری و عادلانه تر شدن رسیدگی به پرونده‌های قضایی موثر است، بر استمرار نشست‌های مشترک با وکلا تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، در این نشست صمیمی تعدادی از وکلای دادگستری نیز به ارایه نظر و انتظار خود از دستگاه قضایی و دادگستری شهرستان دزفول پرداختند.