به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ صالح محمدی با بیان اینکه سرشماری زنبورستان های استان گیلان به مدت دو هفته از ۷ مهرماه آغاز شد، اظهار کرد: چهار هزار و ۵۷۹ زنبورستان مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، ۲۰ زنبورستان بومی گیلان به دلیل حضور در استانهای دیگر در زمان سرشماری، توسط کارشناسان مسئول همان مناطق ثبت شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه میانگین تولید عسل در هر کندوی زنبورستانهای بومی استان، ۴.۳ درصد افزایش یافته است، گفت: شرایط مناسب آبوهوایی و بهرهگیری زنبورداران از دانش و فناوریهای نوین زنبورداری نقش مهمی در افزایش تولید دارد.
محمدی اضافه کرد: زنبورداران گیلانی علیرغم شیوع بیماریهای زنبور عسل در کشور، توانستند با کاهش ۲۲ درصدی مصرف شکر در زنبورستانها به این موفقیت دست یابند و علاوه بر تولید عسل باکیفیت، محصولات جانبی دیگر مانند موم و ژل رویال نیز تولید کنند.
وی همچنین به جزئیات تولید و آمار زنبورستانهای استان اشاره کرد و متذکر شد: زنبورستانهای سرشماری شده شامل ۱۲۶ کندوی سنتی و ۳۶۰ هزار و ۴۹۹ کندوی مدرن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تولید ۰.۴۵۷ تنی عسل در کندوهای سنتی و ۶۶۱۲.۳۹۶ تنی در کندوهای مدرن خبر داد و اضافه کرد: ۹۹ کیلوگرم ژل رویال، حدود ۱۲ تن گرده گل، ۹۴ هزار و ۴۵۰ کیلوگرم موم، هفت تن بره موم و ۰.۰۵۳ کیلوگرم زهر عسل نیز تولید شده است.
وی گفت: در سال جاری، زنبورداران گیلانی اقدام به خرید و پرورش هفت هزار و ۱۹۳ عدد ملکه ایرانی، ۳۲ هزار و ۵۹۸ عدد ملکه کارنیکا، ۷۲۶ عدد ملکه ایتالیایی و سه هزار و ۲۲۸ عدد ملکه های سایر نژادها کردند.
محمدی ادامه داد: ۱۸۰ هزار و ۵۶۱ ملکه برای مصارف داخلی زنبورستانها و ۳۴ هزار و ۳۴۴ ملکه برای عرضه به بازار پرورش یافتند.
وی از انجام سرشماری زنبورستانها با مشارکت ۳۱۰ کارشناس و نظارت ۷۰ رئیس مرکز در دو هزار و ۹۰۸ آبادی استان خبر داد و خاطرنشان کرد: اطلاعات جمعآوری شده از زنبورستانها در سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی ثبت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ۱۰ نفر از زنبورداران گیلانی را دارای مدرک دکتری، ۱۰۰ نفر را دارای مدرک فوق لیسانس، ۵۲۴ نفر را دارای مدرک لیسانس، ۲۵۲ نفر را دارای مدرک فوق دیپلم و یک هزار و ۴۱۱ نفر را دارای مدرک دیپلم دانست و تاکید کرد: مدرک تحصیلی بالغ بر دو هزار نفر از زنبورداران نیز زیر دیپلم است.
وی یادآور شد: این دستاوردها و روند افزایشی تولید عسل نشاندهنده ظرفیت بالای صنعت زنبورداری استان گیلان در تولید محصولات کیفی و اقتصادی است.
انتهای پیام/
افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در گیلان با کاهش مصرف شکر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در زنبورستانهای استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: سرشماری زنبورستانهای گیلان پایان یافته است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در زنبورستانهای استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: سرشماری زنبورستانهای گیلان پایان یافته است.
صاحبخبر -
∎