نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: ۶ شهرستان چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد بیش از یکهزار روستا دارند که بیش از نیمی از آنها یعنی حدود۷۰۰ روستا فاقد شبکه آبرسانی و آب شبانه روزی هستند.
محمد انور بجارزهی در گفت وگو با ایسنا، افزود: آب مصرفی این روستاها با تانکر، انتقال آب از چشمه، چاه دستی تامین می شود.
وی گفت:برخی مناطق در شبانه روز فقط چند ساعت آب دارند که نمونه آن شهر چابهار با توجه به جایگاه اقتصادی، گردشگری ، آب آشامیدنی آن جیره بندی است.
بجارزهی اظهار کرد:تامین آب شبانه روزی برای بیش از ۷۰۰ روستا و تکمیل تمامی طرحهای نیمه تمام حوزه آبرسانی در جنوب سیستان و بلوچستان ضروری است.
وی بیان کرد:دیداری با هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور داشتم و تمام وضعیت آبی شهرستانهای ۶ گانه حوزه انتخابیه چابهار و پیگیری اجرای طرحهای جدید، تامین آب شبانه روزی، تخصیص به موقع اعتبارات مورد بررسی قرار گرفت و امیدواریم بزودی اتفاقات خوبی در حوزه آبرسانی خواهد بیفتد.
نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی مهمترین مشکلات حوزه آب و فاضلاب چابهار را تکمیل طرح آبرسانی به تمامی روستاهای بخش پلان و پیرسهراب به ویژه ۵۸ روستای بخش مرکزی عنوان کرد و افزود: بیش از ۴۰۰ روستا از سد زیردان آبرسانی میشوند که متاسفانه سالها چشم انتظار ساخت تصفیه خانه هستند و در این زمینه اعتبار مورد نیاز تخصیص پیدا نکرده است.
وی بر اجرای خط انتقال از سه راهی نگور تا شهر نگور، اجرای خط انتقال از مخزن آب دمبدف تا تیس کوپان، اجرای خط انتقال ریمدان از سه راهی سنگان تا سه راهی ریمدان کمال، اجرای خط انتقال از شیرگواز تا سه راهی دمبدف، تکمیل مخازن عارف آباد، هوت گت و سنگان تاکید کرد و گفت: افزایش ظرفیت آب شیرین کن کنارک و همچنین ساخت آب شیرین کن جدید در چابهار برای بهرهمندی شهروندان این شهر از آب پایدار و پایان دادن جیره بندی آب ضروری است.
بجارزهی ادامه داد: اجرای تاسیسات آبرسانی به سایت جدید مسکن ملی، حاشیه شهر مرادآباد و کمب و روستاهای همجوار از دیگر درخواست هاست که امیدواریم مورد توجه قرار گرفته و مشکلات بی آبی مردم از گواتر و پسابندر تا زرآباد حل شود.
مهمترین مشکلات حوزه آب و فاضلاب نیکشهر
وی به مهمترین مشکلات حوزه آب و فاضلاب نیکشهر اشاره کرد و افزود: در بخش مرکزی نیکشهر از ۱۴۶روستا کمتر از ۱۰ روستا دارای شبکه و آب پایدار ۲۴ ساعته هستند و بقیه روستا یا فاقد شبکه آبرسانی بود و یا با تانکر و انتقال آب از چشمه و چاه و یا در شبانه روز فقط چند ساعت از آب بهره مند هستند.
نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح شبکه توزیع آب آشامیدنی و خط انتقال شهر نیکشهر به طول ٤٠ کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۷۵۰ میلیارد ریال، تکمیل مجتمع ۱۸ روستای نیمه تمام پایین دست سد خیر آباد و تصفیه خانه مورد نیاز با اعتبار مورد نیاز ۲ هزار میلیارد ریال، ساخت مخزن پنج هزار مترمکعبی شهر نیکشهر با اعتبار مورد نیاز یکهزار میلیارد ریال پیشنهاد شده که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
وی بر تکمیل خط انتقال، ادامه حفاری و تجهیز چاه، ساخت موتورخانه و مخزن ۲۰۰ متر مکعبی روستای زهک بخش مرکزی با اعتبار مورد نیاز ۷۰ میلیار ریال، اصلاح و توسعه شبکه روستای متسنگ بخش مرکزی با اعتبار مورد نیاز ۱۰۰ میلیارد ریال را دیگر درخواست مهم حوزه آبرسانی در نیکشهر عنوان کرد که به مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور پیشنهاد شده تا تامین اعتبار شوند.
بجارزهی مهمترین مسائل و مشکلات حوزه آب و فاضلاب کنارک را نبود آب آشامیدنی شبانه روزی برای بیش از ۵۰ هزار نفر شهر و روستاهای همجوار عنوان کرد و افزود: تسریع در تکمیل طرح نیمه تمام تصفیه خانه فاضلاب که سالها بلاتکلیف مانده و در حال حاضر یک پکیج تصفیه با ظرفیت کم نصب شده از موارد ضروری است که سریعا مورد توجه قرار گیرد.
وی بر تخصیص اعتبار برای اتمام ۲ ایستگاه فاضلاب در حال ساخت، تکمیل طرح ساخت شبکه فاضلاب برای مناطق الحاقی شهر زیباشهر، محله چادران، زمینهای طرح اقدام ملی مسکن و اراضی جدید ۱۵۳ هکتاری اهدایی رهبر معظم انقلاب برای واگذاری به مردم، اجرای خط انتقال آب از سد کهیر به شهر و روستاهای کنارک به ویژه آبرسانی شبانه روزی به تمامی روستاهای بخش کهیر و مرکزی کنارک تاکید کرد.
نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح خط انتقال آب آشامیدنی شهر کنارک از آب شیرین کن تا مخزن به دلیل فرسودگی، ساخت مخزن ذخیره بتنی ۱۰ هزار مترمکعبی، تخصیص اعتبار لازم برای اصلاح خطوط شبکه آبآشامیدنی شهر کنارک به دلیل قدمت و فرسودگی و ساخت تصفیه خانه در پایین دست سد کهیر برای تامین آب سالم و بهداشتی مردم پایین دست از دیگر پیشنهادات به مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بود.
ضرورت رفع مشکل آب روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: ۶ شهرستان چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد بیش از یکهزار روستا دارند که بیش از نیمی از آنها یعنی حدود۷۰۰ روستا فاقد شبکه آبرسانی و آب شبانه روزی هستند.
صاحبخبر -
∎