به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، دومین جلسه سلسله نشستهای «شهر در آینه دانایی» امروز با موضوع طرحهای توسعهای شهرداری کرمانشاه و ارزیابی فرهنگی اجتماعی صورت گرفته از آنها از سال 1400 تا 1403 در محل اداره کل کتابخانههای عمومی استان با حضور انجمن جامعهشناسی، اساتید و دانشجویان دانشگاه رازی و اصحاب رسانه برگزار شد.
وکیل احمدی، مسئول انجمن جامعهشناسی کرمانشاه در این نشست، اظهار کرد: دغدغه انجمن جامعهشناسی استان کرمانشاه بینش صحیح در مدیریت شهری، رابطه زیرساختهای فیزیکی و کنشها، ارتباطات، ارزشها و تعاملات است.
وی عنوان کرد: به همین دلیل انجمن جامعهشناسی تصمیم گرفت با شهرداری وارد مذاکره شود و نشستی برگزار کنند که ارزیابی از طرحهای توسعه شهری در سه سال اخیر داشته باشند.
سیاوش قلیپور، نماینده انجمن جامعهشناسی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه تمدن کنونی براساس داده اداره میشود بیان کرد: انتظار داریم شهرداری برای فعالیتهای خود اسنادی داشته باشد، زیرا در این دوران امکان ندارد بدون داده بتوان مدیریت کرد.
وی عنوان کرد: از میان ادارات و سازمانها شهرداری بیشتر از مابقی ادارات به داده نیاز دارد و از شهرداری انتظار میرود این دادهها را تولید کند و بخشی را در اختیار عموم قرار دهد، اما به نظر میرسد شهرداری هزینه برای تولید داده را هدررفت منابع میداند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تنها از طریق داده میتوان وضعیت موجود را ارزیابی کرد، گفت: مهمترین بخش داده شناسنامه محلات است و این امکان را میدهد محلات مقایسه شود و این دادهها باید در دفتر شهردار و معاونین او به صورت مانیتورینگ وجود داشته باشد و ماهانه به روز شود.
قلیپور افزود: این مانیتورینگ برای سیاستگذاریهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری بسیار کمککننده است و میتوان آن را در اختیار سایر نهادها نیز قرار داد زیرا این دادهها علاوه بر کمک به سیاستگذاری برای برقراری عدالت اجتماعی، برای مقابله با آسیبهای اجتماعی و راهاندازی پویشهای اجتماعی نیز قابل استفاده هستند.
تهیه شناسنامه محلات برای کرمانشاه ضروری است
وی با بیان اینکه برخی از ادارات همچون بهزیستی دارای شناسنامه محلات هستند، اما جوابگو نیست و کارایی لازم را ندارد، گفت: تهیه شناسنامه محلات و طرحهای منطقهای برای کرمانشاه حیاتی است.
نماینده انجمن جامعهشناسی کرمانشاه با اشاره به اینکه طرح جامع کرمانشاه مربوط به سال 82 است و شهر براساس سند 20 سال گذشته در حال اداره شدن است، عنوان کرد: بازبینی طرح جامع از دو سال قبل آغاز شده اما به یک شرکت در تهران واگذار شده در صورتی که دانشگاه رازی اشراف بیشتری بر شهر داشت.
قلیپور با بیان اینکه امروزه دوره طرحهای جامع به سر آمده و تمام دنیا به سمت برنامهریزی محلهای پیش میروند، اما آیا شهرداری برای این موضوع برنامهای دارد، گفت: یکی از معضلات شهر کرمانشاه مشخص نبودن حریم شهری آن است که همچنان در حال پیشروی است در حالی که در داخل شهر جای خالی برای پر کردن بسیار است.
وی با اشاره به اینکه بیقوارگی شهر کرمانشاه یکی از مشکلات جدی موجود است افزود: از طرفی برخی از نقاط شهر از جمله دیزلآباد را میتوان به خارج از شهر انتقال داد و مناطق مسکونی را به جای حاشیه به مرکز شهر هدایت کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در تمام دنیا از برای فعالیتهای مختلف طرح تحقیقاتی اجرا و عواقب مثبت و منفی آن مشخص میشود عنوان کرد: در این تحقیقات مشکلات اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی مشخص و راهکارهایی برای آن ارائه میشود.
انتهای پیام/
∎