شناسهٔ خبر: 69799847 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بومی سازی نانوداروی مراقبت از پوست در دوران شیمی درمانی

ایران با بومی سازی نانوداروی ترمیم کننده عوارض پوستی بیماران تحت شیمی درمانی به جمع پنج کشور صاحب این فناوری پیوست.

صاحب‌خبر -


مدیرعامل شرکت دانش بنیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اهمیت مراقبت از پوست بیماران تحت شیمی درمانی افزود: بیماران مبتلا به انواع سرطانی که دچار تومور‌های بدخیم می‌شوند و تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند، پوستشان دچار عارضه‌ها و ضایعات شدید شبه آکنه می‌شود که خارش و سوزش به همراه دارد، اما معمولا در کل دنیا توجه کمی نسبت به مراقبت از پوست این بیماران صورت می‌گیرد.
دکتر سمیه نیکنام افزود: در ایران برای اولین بار است که یک مجموعه دارویی دستورالعمل، ترمیم و درمان عارضه‌های پوستی این افراد را در اولویت قرار داده و تا کنون دو فرآورده دارویی در قالب کرم برای مراقبت از پوست این بیماران تولید کرده ایم.
وی اضافه کرد: هر دو فرآورده دارویی برای کاهش عوارض بیمارانی است که تحت درمان با دارو‌های شیمی درمانی قرار دارند یکی از ان‌ها برای کاهش عوارض شبه آکنه‌ای است که از برخی دارو‌های شیمی درمانی ایجاد می‌شود و داروی دوم برای بیمارانی است که تحت استفاده از این دارو‌ها پوستشان دچار نوعی حسیاسیت سوختگی می‌شود.
دکتر نیکنام با تاکید بر اینکه در تولید این محصول از فناوری نانو بهره گرفته شده است، گفت: فناوری تولید این فرآورده‌های دارویی، فناوری استفاده از نانو ذرات لیپیدی است که این فناوری برای دانش بنیان شدن هم ارائه شده و در حال دریافت گواهی نامه دانش بنیانی است.
وی افزود: ما در این فناوری ذرات تشکیل دهنده این فرآورده دارویی را به ریزترین ابعاد ممکن درمی آوریم تا ذرات درون لایه‌های پوست گیر کند و آزاد سازی ماده موثره و مواد مغذی پوست به آرامی و در طولانی مدت انجام شود و اثر بخشی طولانی مدتی را از آن بگیریم و به جای آنکه هر دو سه ساعت یکبار کرم روی پوست تکرار شود هر ۱۲ ساعت یا هر ۲۴ ساعت یکبار انجام شود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان با اشاره به قطع واردات این محصول به کشور گفت: از سال ۹۸، با شدت گرفتن تحریم‌ها و افزایش قیمت ارز قیمت این محصول افزایش یافت و نتیجتا واردات نمونه‌های خارجی قطع شد و شاید بتوان گفت این بخش مفید تحریم‌ها بود که تولید کننده‌ها بتوانند سطح تولید خودشان را ارتقا دهند و این خلع را جبران کنند.
دکتر نیکنام با بیان اینکه فناوری تولید این محصول تا پیش از این در انحصار آمریکا، فرانسه، کره و ژاپن بود گفت: با این تولید ایران پنجمین کشور دارای دانش فنی و صاحب این فناوری در جهان است.
وی با بیان اینکه این محصول اکنون با یک پنجم نمونه‌های وارداتی به دست مصرف کننده می‌رسد افزود: ماهانه ۵۰ هزار عدد از هر محصول تولید می‌کنیم، اما متناسب با نیاز و مصرف قابلیت افزایش تولید وجود دارد.