شناسهٔ خبر: 69799738 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد؛

پیمان‌سپاری ارزی، معضل بزرگ فعالان اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: پیمان سپاری ارزی معضل بزرگی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. در حال حاضر واحدهای تولیدی با قیمت آزاد، کالاهایی را تولید و صادر می کنند و توانستند در بازارهای جهانی به صورت خیلی محدود بازاری را برای خود فراهم کنند، اما با مشکلات ارزی در کشورمان مواجهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصاد آنلاین، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در نشست مشترک با فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ایران بیان کرد: نوسانات نرخ ارز مشکل بسیار بزرگی برای بخش تولید شده است، با توجه به اینکه در بحرانی‌ترین تاریخ‌های کشورمان در امسال و سال‌های گذشته، بانک مرکزی با سیاست کنترلی که اعمال کرد این موضوع را به نوعی مدیریت کرد و این التهاب را به حداقل رساند؛ اما رشد نقدینگی هنوز وجود دارد. 

حسن‌زاده افزود: موضوع دیگر در خصوص پیمان سپاری ارزی است که معضل بزرگی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. در حال حاضر واحدهای تولیدی با قیمت آزاد، کالاهایی را تولید و صادر می کنند و توانستند در بازارهای جهانی به صورت خیلی محدود بازاری را برای خود فراهم کنند، اما با مشکلات ارزی در کشورمان مواجهند.

رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: امیدواریم بزودی سامانه ارزی با قیمت توافقی تشکیل شود و این موضوع با درایت مدیرکل بانک مرکزی انجام‌ گیرد و مشکلات فعالان اقتصادی حل شود. 

حسن‌زاده اضافه کرد: موضوع دیگر که برای ما دغدغه بزرگی است و تمام سرمایه‌های تولیدی را با تهدید می‌کند تورم است. من در جلساتی که با بانک مرکزی داشتم نهایت تلاش را دیدم که بانک مرکزی با مدیریت خوب و با کنترل نقدینگی که در اولویت خودشان قرار دادند، چه اقداماتی کردند ولی باز هم تورم تهدید بزرگی است که فعالان اقتصادی می‌خواهند مسوولین محترم بانک مرکزی کار کارشناسی انجام دهند تا این تهدیدها کاهش پیدا کند. 

وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی ایران با زیرمجموعه ۳۴ اتاق استانی و ۲۰ کمیسیون تخصصی و مرکز پژوهش‌های اتاق در خدمت جامعه اقتصادی کشور است و هر کاری از دستشان بر می‌آید انجام می‌دهند تا فعالان اقتصادی به تولید ادامه دهند. 

حسن زاده در پایان گفت: موضوع آخر نقدینگی واحدهای تولیدی است و تسهیلات تکلیفی که دولت به بانک‌ها به دولت ابلاغ کرده مجالی باقی نگذاشته که بانک‌ها به واحدهای تولیدی وام اختصاص دهند. اکنون که در ماه‌های آخر سال هستیم و مشکلات تامین مواد اولیه و موارد دیگر مشکلات تولیدکنندگان را بیشتر کرده است خواهشمندم کمک کنید این مشکلات حل شود.