شناسهٔ خبر: 69799161 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سپاه قم:

۳۰۰ مرکز مشاوره اسلامی خانواده به دبیری قم در کشور ایجاد شد

قم- ایرنا - معاون اجتماعی سپاه علی بن‌ ابیطالب(ع) قم با اشاره به اینکه این استان مروج طرح گسترش مراکز تخصصی مشاوره اسلامی درحوزه تحکیم بنیان خانواده است گفت: هم اینک ۳۰۰ مرکز مشاوره دینی خانواده در مناطق مختلف کشور به دبیری قم راه‌اندازی شده‌است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی مهدی بابایی روز دوشنبه در یکصد و چهل و پنجمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه دبیری قرارگاه فرهنگی اجتماعی ۱۹ دی از سال ۱۴۰۰ به سپاه استان قم، واگذار شد اظهار داشت: با برنامه‌ریزی هیات اندیشه‌ورز این قرارگاه همچنین آسیب‌شناسی محله محوری که صورت گرفت، کتاب نظام مسائل قم در حوزه آسیب‌های فرهنگی، اجتماعی و امنیتی تهیه شد.

وی با ذکر اینکه آمارها و داده‌های راجع این آسیب‌ها به شیوه نخبگانی جمع‌آوری شده تصریح: این اقدام طی مدت هشت ماه با مشارکت امامان جماعت، کانون‌های فرهنگی مساجد، بسیج و مدارس انجام پذیرفت.

بابایی با اشاره به این مطلب که خانواده موثرترین نهاد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است بیان داشت: بر این اساس، مراکزی تحت نام خانه‌سبز در استان شکل گرفته‌است.

وی همچنین مسجد را نیز محور تمام اقدام‌های خوب در جامعه توصیف کرد و گفت: با توجه به آسیب‌شناسی انجام شده، کارگاه‌های تحکیم بنیان و اصلاح روابط بین اعضای خانواده در مساجد قم تشکیل شد.

بابایی در ادامه سخنان خود برگزاری این کارگاه‌ها به تعداد هشت جلسه و به مدت ۲ ماه را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: هم اکنون نیز ۴۰۰ کارگاه با موضوع خانواده در سطح محله‌ها به صورت ماهانه در حال برگزاری است.

وی ایجاد ۲ مرکز مشاوره تخصصی در این استان را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: با توجه به هزینه‌بر بودن خدمات مشاوره‌ای، هدف از ایجاد چنین مراکزی، ارائه خدمات مشاوره‌ خانواده به افراد نیازمند به پروتکل‌های درمانی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ارائه خدمات مشاوره خانواده از سطح محله‌ها به مراکز مذکور انتقال پیدا می‌کند، با توجه به سند راهبردی ۲۰ ساله بسیج که مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز است، ایجاد این مراکز از قم به سایر مناطق کشور گسترش پیدا کرد.

بابایی گفت: اکنون بیش از ۳۰۰ مرکز مشاوره در ۳۰۰ شهرستان ، موضوع مشاوره اسلامی در حوزه تحکیم بنیان خانواده را پیگیری می‌کنند، قم نیز دبیر اجرایی این طرح در کل کشور است.

وی با ذکر این نکته که قم هم اینک دارای هشت مرکز تخصصی مشاوره اسلامی در حوزه تحکیم خانواده است بیان کرد: در مناطق حاشیه‌ای و کم‌برخوردار استان، موضوع استعدادیابی و مسائل روحی و روانی کودکان از طریق ۲ مرکز تخصصی در حال انجام می‌باشد.

وی ادامه داد: آزمایش‌های تخصصی و انجام اقدامات درمانی، بیش از ۵۰ میلیون ریال هزینه‌ دارد، ولی در مراکز تخصصی کودک، برای افراد آسیب‌دیده جامعه رایگان انجام می‌شود.

بابایی با بیان اینکه مراکز مشاوره سپاه قم تحت نظر سازمان نظام روان‌شناسی فعالیت می‌کنند تصریح کرد: این فعالیت‌های مشاوره‌ای یک کار کاملا علمی، تخصصی و مورد تایید است، ۱۲۰ متخصصی که در این مراکز حضور دارند، دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه روان‌شناسی هستند.

وی اظهار کرد: حوزه معاونت اجتماعی سپاه استان، در چشم‌انداز پنج‌ساله خود، کاهش آمار طلاق، افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری را دنبال می‌کند، از سال ۱۴۰۰ تاکنون تحول‌های خوبی را در این زمینه شاهد هستیم.

بابایی در بخش دیگری سخنان با بیان اینکه در حوزه آسیب‌های فرهنگی، در حال رصد روزانه آرایشگاه‌های صنعتی، زیبایی، مدلینگ‌ها، فشن‌بلاگرها، قهوه‌خانه‌ها، کافه‌ها و پت‌شاپ‌ها هستیم خاطرنشان کرد: شناسنامه این مراکز را در اختیار داریم و به محض آنکه تبلیغات آنها با مقررات یک شهر مذهبی مغایر باشد، به دستگاه قضایی و انتظامی گزارش می‌دهیم تا جلوی تخلف‌ها گرفته شود.

وی در عین حال با یادآوری اینکه قرارگاه ۱۹ دی وظیفه ذاتی و قانونی برای انجام این اقدامات ندارد بیان کرد: قرارگاه ۱۹ دی برای اتصال حلقه‌های میانی به دستگاه‌های حاکمیتی ایجاد شده، تا مردم آثار و نتایج امر به معروف و نهی از منکر را مشاهده کنند.

وی با بیان اینکه سامانه سجاد روزانه بیش از ۸۰ گزارش مردمی را دریافت، و به دستگاه قضایی منعکس می‌کند افزود: ۲ کافه ویژه دختران در شهر قم ایجاد کرده‌ایم تا الگوی موفقی را ارائه کنیم.

بابایی در ادامه اظهار کرد: در این کافه‌ها به شکل روزانه، کارگاه‌هایی در موضوع‌هایی مانند هویت دخترانه، مسائل پیش و پس از ازدواج و ازدواج آگاهانه ترتیب می‌یابد.

وی همچنین تاکید کرد: ایجاد کافه ویژه دختران، تاثیر زیادی در پیشبرد هدف‌های مورد نظر و کاهش برخی آسیب‌ها داشته است.

معاون سپاه استان با تاکید یر اینکه در حوزه حجاب و عفاف و امر به معروف و نهی از منکر با قدرت، کار را ادامه می‌دهیم خاطرنشان کرد: قم نسبت به دیگر شهرهای مذهبی کشور مانند مشهد و شیراز در زمینه کاهش آسیب‌های فرهنگی در نوک قله قرار دارد.

بابایی همچنین کمپ ترک اعتیاد ایجاد شده از سوی سپاه استان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: در مراحل اولیه ایجاد این کمپ، با ۲۰۰ فرد معتاد مصاحبه حضوری و کار پژوهشی انجام دادیم.

وی لزوم ارتقای آگاهی‌های جامعه از جنگ شناختی را مورد تاکید قرار داد و گفت: مواد مخدر صنعتی به مراتب از مواد مخدر سنتی مخرب‌تر است، چرا که باعث بروز اختلال‌ها و ناهنجارهای رفتاری در جوانان می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد خانه‌های اعتماد در ۴۰ محله آلوده به اعتیاد استان خاطرنشان کرد: کارگاه‌های پیشگیری را در درون محله‌ها، مساجد و مدارس رقم زده‌ایم، ظرفیت کمپ ترک اعتیاد را به ۷۰۰ نفر افزایش دادیم، تا پایان سه‌ماه نخست سال ۱۴۰۴ نیز به هزار نفر خواهد رسید.

معاون سپاه قم همچنین بیان کرد: تلاش داریم تا پایان نیمه اول سال آینده، برای ۴۰۰ نفر از معتادان بهبود یافته در این کمپ، اشتغال ایجاد کنیم.