شناسهٔ خبر: 69798854 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

تشخیص بیماری HIV یک عامل مهم در کنترل و پیشگیری بیماری است

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه HIV امروز مخصوص گروه خاصی نیست، گفت: تشخیص بیماری HIV یک عامل مهم در کنترل و پیشگیری بیماری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، هنگامه نامداری‌تبار به مناسبت پویش «من هم تست HIV می‌دهم» با بیان اینکه HIV یک بیماری عفونی و قابل کنترل است، اظهار کرد: قابل کنترل بودن HIV به شرط این است که به موقع تشخیص داده شود و به شکل درست و دقیقی تحت درمان قرار گیرد و در این صورت افراد مبتلا به HIV نه تنها زندگی نرمالی خواهند داشت، بلکه بیماری را نیز به دیگران منتقل نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه اکنون تشخیص بیماری HIV یک عامل مهم در کنترل و پیشگیری بیماری است، افزود: اکنون بسیاری از افراد مبتلا به HIV شناسایی نشده‌اند از این حیث پویش «من هم تست HIV می‌دهم» را از بیستم آبان تا بیستم آذر راه‌اندازی کردیم و دو هدف شناسایی و تحت درمان قرار دادن بیماران و اطلاع‌رسانی به جامعه و کاهش ترس از HIV را دنبال می‌کنیم.

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت از همکاری سازمان‌هایی همچون سازمان زندان‌ها، بهزیستی، وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و بخش‌های مختلف وزارت بهداشت از جمله اداره اعتیاد و اداره HIV در پویش «من هم تست HIV می‌دهم» خبر داد و یادآور شد: ویروس HIV فقط در گلبول‌های سفید قادر به ادامه حیات است و گلبول‌های سفید نیز در خون و ترشحات وجود دارند، بنابراین HIV در روابط معمولی مانند آشامیدن، روبوسی کردن و دست دادن قابل انتقال نیست و در صورتی که خون افراد با هم تلاقی یابد، ویروس منتقل می‌شود.

وی افزود: در گذشته ویروس HIV از طریق مادر به جنین و با استفاده از شیر مادر به نوزاد قابل انتقال بود، اما دستاورد بزرگ دانشمندان ما این بوده که طی چند سال اخیر از بین افراد شناسایی شده، انتقال از طریق مادر به جنین یا کودک یافت نشده است.

نامداری‌تبار ادامه داد: طی چند سال اخیر از بین افراد شناسایی شده هیچکدام انتقال از مادر به کودک نبوده و این در حالی است که برخی از مادران در دوران بارداری HIV مثبت داشتند، اما پس از دارو گرفتن، سطح ویروس در خون‌شان پایین آمد و نوزادهای آنان فاقد HIV بودند و سالم هستند که موفقیت بزرگی در زمینه کنترل HIV به وجود آمده است.

وی گفت: از سوی دیگر با برنامه‌های منسجمی که در جهت کاهش آسیب در بین مصرف کنندگان مواد تزریقی صورت گرفته است، ضریب انتقال در گروه معتادان تزریقی پایین آمده است و اکنون الگوی انتقال بیشتر از طریق روابط جنسی است.

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه HIV امروز مخصوص گروه خاصی نیست، اضافه کرد: نباید فکر کنیم هرکس HIV دارد، جزو یکی از گروه‌های پر خطر بوده است، اگرچه در بین گروه‌های پرخطر احتمال ابتلاء به HIV بیشتر است.

وی گفت: انقلابی بزرگ در پیشگیری و کنترل HIV صورت گرفته است و اکنون داروهای ضد ویروس ایدز بسیار مؤثر هستند، اما در عین حال تاکید می‌کنیم که درمان قطعی برای HIV وجود ندارد به عبارتی نمی‌توان ادعا کرد که ویروس به طور کامل از بین می‌رود ، اما داروها توان این را دارند تا میزان ویروس در خون را به صفر برسانند، بنابراین افراد مبتلا نه تنها دچار عوارض بیماری نمی‌شوند ، بلکه باعث انتقال بیماری هم نمی‌شوند.

نامداری‌تبار اضافه کرد: اگر بیمار مبتلا به ایدز روند دارو گرفتن را قطع کند، دوباره میزان ویروس HIV در خون او افزایش می‌یابد، به عبارتی رفتار این ویروس همچون دیابت در بیمار شده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره استفاده از سوزن آلوده در محیط‌های انجام خالکوبیاظهار داشت: توصیه می‌کنیم که رعایت بهداشت برای جلوگیری از انتقال هپاتیت و سایر بیماری‌های عفونی جدی تلقی شود ، اما نگرانی برای انتقال HIV از طریق سوزن چه در محل‌های انجام خالکوبی، چه در محیط‌های آرایشگاهی و چه در دندانپزشکی کمتر است، چراکه ضریب انتقال از طریق سوزن ۰.۳ درصد است، اما سایر بیماری‌های عفونی منتقل می‌شوند و البته توصیه قطعی ما رعایت بهداشت است.

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی در مورد ایدز گفت: در مورد بیماری ایدز در دهه نخست شیوع این بیماری، HIV در اذهان عمومی تبدیل به یک هیولا شد؛ اما اکنون ما با یک بیماری عفونی سر و کار داریم که با مصرف دارو، فرد بیمار می‌تواند زندگی نرمال داشته باشد و بیماری را به کسی منتقل نکند.

نامداری‌تبار از آماده شدن رویکرد نوین آموزش HIV خبر داد و تاکید کرد : اگر این رویکرد با هنر رسانه در هم آمیخته شود، می‌توان به مخاطبین کمک بسزایی کند.