شناسهٔ خبر: 69798712 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

اگر این علائم را دارید بدانید مبتلا به آنفلوآنزا شدید

صاحب‌خبر -

شفقنا- مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: آنفلوآنزا و سرماخوردگی دو بیماری مجزا هستند گرچه هردو ویروسی هستند.

به گزارش شفقنا، دکتر محمد نیک پور، مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی گفت: با توجه به افزایش موارد ابتلاء به آنفلوانزا در سطح کشور و نیز استان قم، وقتی بیماری آنفلوانزا در جامعه شایع می شود اجتناب و دوری کردن از آن سخت می شود ولی با بکاربردن توصیه های بهداشتی و روشهای پیشگیری می توان از ابتلاء به آن و یا شیوع بیشتر آن جلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: بیماری آنفلوانزا یک بیماری تنفسی ناشی از آلودگی با ویروس آنفلوانزا است که بسیار عفونی بوده و به سرعت می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

وی با اشاره به علائم بیماری آنفلوانزا گفت: علائم در همه انواع انفلوانزا با اختلافات جزیی، مشابه است و شامل: تب معمولا بالای38/5  درجه و حداقل یکی از علائم سرفه، گلودرد، درد عضلانی، سردرد، سرگیجه، دل درد،‌ دل پیچه، اسهال و استفراغ می باشد.

نیک پور افزود: دردهای عضلانی این بیماری بسیار شدید می باشد و معمولا با ضعف عمومی همراه است و سردرد و علائم گوارشی در برخی از گونه های انفلوانزا بعنوان علامت بارز این بیماری شناخته می شود.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها افزود: آنفلوانزا و سرماخوردگی دو بیماری مجزا از هم هستند، ولی هر دو بیماری، ویروسی بوده، در سرماخوردگی معمولا آبریزش، بی حالی و خواب آلودگی وجود دارد ولی در آنفلوانزا تب بالا، بدن درد و … دیده می شود.

وی با اشاره به اهمیت رعایت اصول بهداشت فردی بعنوان یکی از راههای پیشگیری از ابتلاء به انفلوانزا گفت: پوشاندن کامل دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه با دستمال، فاصله گرفتن از دیگران هنگام بیماری، شستن صحیح دست ها، بویژه پس از عطسه و سرفه و نیز قبل از هرگونه خوراکی و نیز دفع دستمال های استفاده شده در سطل دردار از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلاء و یا شیوع بیشتر این بیماری می باشد.

دکتر نیک پور در ادامه اظهار داشت: ویروس آنفلوانزا با ضدعفونی کننده ها، وایتکس، الکل و … از بین می رود، لذا در این شرایط، گندزدایی منظم مراکز و اماکن عمومی و تجمعی مثل پارکها، مراکز زیارتی، مدارس و دانشگاهها، پادگانها و … الزامی می باشد.

وی استراحت و ماندن در منزل را یکی از بهترین کمک کننده ها در سیر بهبودی دانست و گفت: در صورت داشتن علائم بیماری، از حضور در تجمعات مثل مدرسه، مسجد، اتوبوس، میهمانی و … پرهیز گردد و از مایعات ولرم مانند چای کمرنگ، انواع آب میوه های طبیعی، سوپ سبزیجات و آش بدون افزودنی های محرک و سرخ شده در طول بیماری استفاده شود.

دکتر نیک پور با توصیه به همشهریان گرامی جهت استفاده از ماسک در صورت مشاهده هریک از علائم بیماری و یا برخورد با فرد علامت گفت: افراد دارای بیماریهای زمینه ای و یا دارای سیستم ایمنی ضعیف، در صورت مشاهده علائم انفلوانزا می بایست در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایند.

در پایان محمد نیک پور با توصیه به سازمانها، ادارات، مدارس و … جهت انجام اقدامات نظارتی بر سلامت پرسنل و دانش آموزان گفت: در صورت مشاهد هرگونه فرد دارای علائم بیماری، ضمن جداسازی فرد از دیگران، با مرخصی استعلاجی افراد موافقت نمایند.