تسنیم: سردار سید ابوالفضل موسویپور، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در سالهای اخیر اقدامات متعددی برای مقابله با رفتارهای پرخطر موتورسواران انجام شده است. این اقدامات شامل طرحهایی مانند جمعآوری موتورسیکلتها با خودروهای کفی، توقیفهای ششماهه و اجرای طرح «موتوریار» بوده است.
وی افزود: یکی از چالشهای موجود در زمینه توقیف موتورسیکلتها، هزینههای مرتبط با پارکینگ، دیون دولتی و نگهداری این وسایل نقلیه بوده است که منجر به رسوب ۶۸ هزار دستگاه موتورسیکلت در پارکینگها شده است.
موسویپور با اشاره به تلاشهای صورتگرفته در ترویج استفاده از کلاه ایمنی گفت: طی سالهای گذشته تلاش کردیم فرهنگ استفاده از کلاه ایمنی را در میان موتورسواران نهادینه کنیم. بر اساس آمار، میزان استفاده از کلاه ایمنی در ۱۱ ماه گذشته از ۲۰ درصد به ۴۲ درصد افزایش یافته است؛ اما همچنان این رقم رضایتبخش نیست.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با ارائه آمار عملکردی در ۷ ماهه امسال بیان کرد: در این مدت، ۷۰ هزار موتورسیکلت در محل توقیف و پس از یک تا دو ساعت به راکبان تحویل داده شد. همچنین ۱۳ هزار موتورسیکلت به پارکینگ منتقل شده و ۱۱۵ هزار دستگاه موتورسیکلت فاقد پلاک یا با پوشش پلاک رفع تخلف شده است.
وی ادامه داد: در همین بازه زمانی، یک میلیون و ۳۵۰ هزار موتورسیکلت مشمول اعمال قانون شدند. علاوه بر این، در ۸۸ نقطه شهر با انجام اصلاحات هندسی، از ورود موتورسواران به پیادهروها جلوگیری شد و ۶ هزار کلاه ایمنی رایگان میان راکبان توزیع شده است.
موسویپور همچنین از برنامهریزی برای توزیع گسترده کلاه ایمنی خبر داد و گفت: در حال رایزنی با شهرداری تهران هستیم تا با همکاری شهرداران مناطق ۲۲گانه، ۲۲ هزار کلاه ایمنی را بهصورت رایگان در روز ۲۲ بهمن میان شهروندان توزیع کنیم.
وی با هشدار به موتورسوارانی که اقدام به پوشاندن یا مخدوش کردن پلاک خود میکنند، تصریح کرد: از روز شنبه ۲۶ آبانماه، ۵۰ خودرو کفی در ۵۰ نقطه تهران مستقر شده است. موتورسیکلتسوارانی که پلاک خود را مخدوش کنند یا بپوشانند، علاوه بر جریمه ۷۰۰ هزار تومانی، موتورسیکلتشان به پارکینگ منتقل و برای آنها پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، تصادفات منجر به فوت موتورسواران ۱۶ درصد کاهش یافته است.