ایلنا: مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: فعلا به نظر میرسد که بازار ایران منحصر به بازار چین باشد، مگر اینکه دولت چهاردهم بتواند با دیپلماسی خود تغییراتی در مناسبات خود انجام داده و بازارهای جدیدی برای صادرات نفت ایران تعریف کند.
محسن قمصری درباره انتشار اخباری مبنی بر تصمیم پالایشگاه چینی برای واردات نفت از افریقا به جای ایران اظهار داشت: قطعا نفت کشور افریقایی و از جمله آنگولا نمیتواند جایگزین نفت ایران در پالایشگاههای چین شود.
وی افزود: نفت آنگولا سبک و نفت ایران متوسط است و حتی نفت سبک ایران هم جزء نفت خامهای متوسط دنیا محسوب میشود، بنابراین بعید است که این نفت براحتی بتواند جایگزین نفت ایران شود، مگر اینکه با مواد سنگینتری ترکیب و یک نفت خام جدید بدست آورند.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران درباره تاثیر انتخاب ترامپ بر تصمیم احتمالی پالایشگران چینی مبنی بر جایگزین کردن نفت ایران با نفت دیگر کشورها خاطرنشان کرد: اگر چین بنا داشت این اقدام را اجرایی کند باید از ماهها قبل این کار را کرده باشد که آن زمان هنوز نتیجه انتخابات امریکا مشخص نبود، بنابراین بعید است به موضوع انتخابات امریکا و روی کار آمدن مجدد ترامپ مربوط باشد. بعبارت دیگر اگر این موضوع صحت هم داشته باشد به انتخاب مجدد ترامپ ارتباطی ندارد.
وی تاکید کرد: به نظر قطعا صادرات نفت ایران به چین تداوم پیدا خواهد کرد فعلا به نظر میرسد که بازار ایران منحصر به بازار چین باشد، مگر اینکه دولت چهاردهم بتواند با دیپلماسی خود تغییراتی در مناسبات خود انجام داده و بازارهای جدیدی برای صادرات نفت ایران تعریف کند.
قمصری درباره تاثیر انتخاب ترامپ بر بازار و میزان صادرات نفت ایران گفت: ترامپ را نمیتوان سیاستمدار تلقی کرد او تاجر و اهل معامله است، ممکن است بتوان با او معامله کرد و ممکن است در مسیر صادرات نفت ایران تسهیل شود.
وی خاطرنشان کرد: در هر حال تا زمانی که چین تنها مصرفکننده و خریدار نفت ایران باشد؛ میزان صادرات نفت ما تغییری نمیکند و همین روال ادامه دارد و با نوسانات اندکی تقریبا رقم کنونی صادرات به همین شکل حفظ خواهد شد.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: باتوجه به اینکه نفت ایران منحصرا به چین صادر میشود؛ قاعدتا میزان صادرات نیز فعلا در همین حول و حوش کنونی خواهد بود.
لازم به ذکر است، طبق اعلام بلومبرگ، یک پالایشگاه چینی طی اقدامی به جای ایران و روسیه از آفریقا سفارش نفت سبک داده است. این محموله دو میلیون بشکهای که پالایشگاه نفتی مستقل «لندبریج» چین از آفریقا برای دریافت در ماه ژانویه سفارش داده، از نوع موسوم به «موستاردا»، بسیار شبیه به نفت سبک ایران است.