شناسهٔ خبر: 69798652 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیر جشنواره نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه:

«اخلاق حرفه‌ای» راز ماندگاری هنرمند است/ ۱۰۸ اثر به دبیرخانه رسید

تهران- ایرنا- دبیر پنجمین دوره جشنواره نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه هشت‌دقیقه‌ای بر اهمیت تکنیک و تئوری و آموزش در حوزه هنر تاکید کرد و گفت: اما اخلاق حرفه‌ای راز ماندگاری بازیگران و سینماگران در صنعت سینما و تئاتر کشور است.

صاحب‌خبر -

امید حیایی دبیر جشنواره در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: ما هر سال برای ارتقای سطح کیفیت آثار تلاش می‌کنیم با برگزاری جشنواره‌هایی، هنرجوها به صورت آکادمیک یاد بگیرند و به تجربه شاهدیم که هر چقدر این رویدادها منظم و مرتب برگزار می‌شود، کیفیت آثار هم روزبه‌روز بهتر می‌شود.

وی با اشار به برگزاری پنج دوره جشنواره نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه، گفت: ایده‌ اصلی ما این است که افرادی که در آینده قرار است وارد صنعت سینما و تئاتر کشور شوند، بهتر است به صورت آکادمیک و استاندارد و اصولی آموزش ببینند. بنابراین نخستین جشنواره را روی نمایشنامه‌خوانی گذاشتیم چرا که پایه و اساس نمایش، موضوع نمایشنامه‌خوانی است.

حیایی خاطرنشان کرد: بعد از برگزاری جشنواره نخست، با وجود علاقه‌مندی به بازیگری، موضوعاتی راجع به فیلم‌نامه‌نویسی، کارگردانی و فیلم‌برداری را هم آموزش می‌دهیم که بتوانند بعد از دانش‌آموختگی در هر جای کشور بتوانند کار انجام دهند. هنرآموزان به صورت کلی ابتدا آموزش دیدند و در مرحله بعد حمایت کردیم، اتفاقا باعث تولید آثار فیلم کوتاه هم شد.

برگزاری جشنواره فیلم کوتاه ۱۵ دقیقه‌ای و تئاتر ۶۰ دقیقه ای

حیایی گفت: پس از این در ماه‌های آتی، جشنواره فیلم کوتاه ۱۵ دقیقه‌ای و تئاتر یک ساعته را برگزار می‌کنیم که رقابت بین هنرجوها و دانش‌آموخته‌هاست و یاد می‌گیرند که در طول سال در بخش نمایش و سینما در ژانرهای مختلف کار انجام دهند و ایفای نقش کنند و این کمک می‌کند که بتوانیم رزومه کاملی از هنرآموزان خودمان داشته باشیم که وقتی در سایت بارگذاری می‌شود دفاتر تولید آثار را می‌بینند و در انتخاب بازیگر خیلی راحت‌تر می‌توانند تصمیم بگیرند.

حیایی ادامه داد: موضوع بعدی، جشنواره سراسری نگاه است. یک بار این رویداد در دوران کرونا برگزار شد که رقابت بین تمام هنرجوها و دانش‌آموخته‌های موسسه و دیگر افراد خارج از آن بود که آیین پایانی آن در تالار وحدت برگزار شد، برای دانش‌آموخته‌های ما خیلی انگیزه بخش بود.

وی با بیان اینکه جشنواره‌ها کمک می‌کنند که هنرجوها و دانش‌آموخته‌ها رشد و پیشرفت کنند و موفق شوند، بیان کرد: هنرآموزان تا زمانی‌که رقابت داخلی است تفاوت را با خارج از آن احساس نمی‌کنند. وقتی وارد فضای خارج از آموزشگاه و رقابت سراسری و کشوری می‌شوند، متوجه می‌شوند که از ظرفیت بیشتر نهان در وجودشان استفاده کنند.

۱۰۸ اثر به دبیرخانه ارسال شد

دبیر جشنواره نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه اضافه کرد: در این دوره، استقبال خیلی خوبی شد و ۱۰۸ اثر شامل نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از اینها، ۷۴ اثر نمایش و مابقی فیلم کوتاه بود که در بخش گروه نوجوانان و بزرگسالان آثار ارسال شده بود. جشنواره به مدت سه روز در تالار محراب در روزهای ۲۲ تا ۲۴ آبان و روز یکشنبه آیین پایانی آن با حضور خانواده‌ها و نامزدها برگزار شد.

حیایی افزود: در این دوره، در بخش نمایشنامه‌خوانی تقسیم‌بندی بر اساس خوانشگر زن، خوانشگر مرد و بهترین گروه نمایشنامه‌خوانی بود و از بین ۵نامزد خوانشگر مرد و زن و سه گروه، بهترین‌ها انتخاب شدند. برای بخش فیلم کوتاه هم، بازیگر زن و مرد، بهترین فیلم‌نامه و بهترین فیلم کوتاه را داشتیم.

وی اظهار داشت: دو جایزه هم به این جشنواره اضافه کردیم که استعدادهای برتر را شامل میشد؛ افرادی که فعالیت دارند اما دوره‌های نخست را دارند و سری اول است و هنوز خروجی کار نداشتند.

حیایی گفت: دومین جایزه که مهمتر بود جایزه اخلاق حرفه‌ای است. در این جایزه، خیلی مهم است بازیگرانی که دانش‌آموخته می‌شود، به خاطر داشته باشند اخلاق مهم است؛ تکنیک و تئوری و آموزش آکادمیک اهمیت دارد اما اخلاق حرفه‌ای است که باعث ماندگاری آنها در صنعت سینما و تئاتر کشور می‌شود.

دبیر جشنواره نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه افزود: در سینمای امروز، شاهد نسل جدیدی پر از ایده‌های جذاب و نگاه متمایز از نگاه موجود را هستیم، در این جشنواره، داوران اذعان دارند که چقدر تفاوت را در این نسل می‌بینیم. آن چیزی که باعث ماندگاری امین حیایی با وجود زحماتش شد، همین اخلاق حرفه‌ای است.

وی افزود: امین حیایی در تمام فعالیت‌هایی که داشت، چه در سینما و چه نمایش، از پشت صحنه گرفته تا هر بخشی از پروژه‌ها، وقتی با من صحبت می‌کند اذعان دارد اخلاق حرفه ای که چقدر کمک حال آنها بوده است و اینها ماندگار است.

دبیر جشنواره نمایشنامه‌خوانی و فیلم کوتاه گفت: امین حیایی هم در صحبت‌های خود معتقد است « تا زمانی که اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنید و تلاش مستمر را داشته باشید، این سیر تکاملی است که همگی باید طی کنیم و این نیاز به صبر و تلاش و تمرین خیلی زیادی دارد و این را اگر سرمایه کارمان قرار دهیم می‌توانیم جزو الگوهایی باشیم که قرار است در جامعه کلی طرفدار داشته باشیم».