به گزارش پایگاه خبری 598، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: لارنس بیویلکرسون، سرهنگ بازنشسته پنتاگون گفت: سامانههای پدافندی ایران در شب حمله اسرائیل عملکرد خوبی داشته و خود را اثبات کرده است.
وی که سابقه ریاست ستاد «کالین پاول»، وزیر خارجه اسبق آمریکا را هم داشته، در گفتوگویی اینترنتی اظهار کرد: اسرائیلیها درباره نتایج حمله ۲۶ اکتبر خود به ایران دروغ میگویند و در این حمله، هیچ دستاورد نظامی قابل توجهی به دست نیاوردند.
این مقام سابق آمریکایی با بیان اینکه پدافند ایران در مقابل آن حمله عملکرد خوبی داشت، گفت: این عملکرد مانع دستیابی اسرائیلیها به آسمان ایران شد و آن طور که از برخی منابع موثق شنیدهام بسیاری از پرتابههای آنها خنثی شدند.
ویلکرسون با اشاره به اینکه قدرت پدافندی ایران به هیچ وجه قابل مقایسه با عراق و افغانستان (قبل از اشغال آمریکا) نیست، افزود، آنها سیستمهای دفاع ضدهوایی چندلایه بومی، روسی و چینی دارند که برای هر نیروی مهاجمی ناشناخته و پرخطر است.
وی گفت: سامانههای پدافندی ایران که به خوبی تجهیز شده، در صورت وقوع حمله، میتوانند از حریم هوائی این کشور دفاع کرده و مانع ورود هواپیماهای مهاجم به آسمان ایران شوند.
ویلکرسون در بخش دیگری از گفتوگو با بیان اینکه اسرائیلیها درباره دستاوردهای حمله به ایران، تبلیغات دروغین میکنند، افزود: تا آنجایی که من میدانم اسرائیلیها هیچ ضربه قابل توجهی به توان نظامی و دفاعی ایران وارد نکردند و هواپیماهای آنها حتی نتوانستند خطر ورود به حریم هوائی ایران را بپذیرند.
او به عملکرد خوب سامانههای پدافندی شرقی (روسی و چینی) در مقایسه با سامانههای پدافندی گرانقیمت آمریکایی (تولیدی شرکت لاکهید مارتین) پرداخت و گفت سامانههای تولیدی لاکهید مارتین به رغم اینکه ۴ تا ۵ برابر گرانتر از سامانههای مشابه روسی و یا چینی هستند، اما در جنگ اوکراین و جنگ یک سال اخیر در خاورمیانه عملکرد قابل دفاعی نداشته و سامانههای روسی و چینی بر آنها برتری یافتهاند.
به گزارش عصر ایران، وی در ادامه با اشاره به اینکه در صورت اقدام آمریکا به حمله به ایران، واشنگتن قطعا متحمل هزینههای بسیار سنگین و شکست خواهد شد، افزود: ایران یک عمق استراتژیک بسیار قابل توجه دارد که هر مهاجمی را درون خود میبلعد و این مزیت ژئوپلیتیک، هزینههای زیادی برای هر نیروی مهاجمی ایجاد میکند، همان طور که در شبیهسازی رایانهای رویارویی نظامی احتمالی بین آمریکا و ایران، این نکته قابل توجه است.
∎