سعید یوسفپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: پلنگ ایرانی، به دلیل اینکه یکی از گونههای شاخصی است که در رأس هرم غذایی وجود دارد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: در گذشته پلنگ ایرانی در چهارمحالوبختیاری، مشاهده شده بود و گزارشهای رسمی و غیر رسمی از حضور پلنگ در استان به گوش میرسید، اما از سال ۱۴۰۱ بهصورت ویژه در دو منطقه حفاظت شده پارک ملی تنگ صیاد و سبزکوه پایش پلنگ را در دستور کار قرار گرفت و رکوردهای خوبی از حضور آن در این مناطق به دست آمد.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست چهارمحالوبختیاری تصریح کرد: زیستگاههای استان شرایط بسیار مناسبی برای حضور پلنگ دارند، اما تعارضاتی مانند شکار بیرویه طعمههای پلنگ، تخریب زیستگاه و شکار مستقیم، زندگی پلنگ را در استان متوجه آسیب میکند.
یوسفپور ادامه داد: سال گذشته کارگاههایی در خصوص وضعیت پلنگ در استان برگزار شد که در سال جاری نیز این کارگاهها با شدت و کیفیت بیشتری برگزار میشوند؛ اداره حفاظت از محیط زیست چهارمحالوبختیاری تلاش میکند، با برگزاری برنامههای آموزشی، موضوع رفع تعارضات پلنگ را با جوامع محلی تا حد ممکن به حداقل برساند.
وی خاطر نشان کرد: وضعیت زاد و ولد پلنگ ایرانی در دو منطقه حفاظت شده تنگ صیاد و سبزکوه چهارمحالوبختیاری به لحاظ اینکه حفاظت مناسبی در حال حاضر از این مناطق انجام میشود، طعمههای لازم برای پلنگ وجود دارد و تهدیدها در حداقل ممکن هستند امیدوار کننده است.