به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) گیلان: دکتر سید محمود رضوانی - معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه شعار روز جهانی نوزاد نارس،" دستاوردهای بزرگ حاصل اقدام های کوچک است؛ مراقبت بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید » تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد را مهمترین علل زمینه ای عوارض و مرگ دوره نوزادی عنوان کرد.
وی افزود؛ سبک زندگی و کار مدرن، استرس و بیماری، افزایش سن فرزندآوری (به ویژه در اولین بارداری)، مصرف الکل ، سیگار و مواد مخدر، مصرف داروهای غیرمجاز در حین بارداری، چندقلویی و مشکلات جنینی از جمله علل تولد زودرس می باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضر یک نفر از هر ده نوزاد، در سراسر جهان نارس متولد می شود، گفت: از این تعداد بخشی به دلیل عوارض نارسی به ویژه سندرم دیسترس تنفسی فوت می کنند و شمار زیادی از نوزادان زنده مانده، مدت زیادی از زندگی خود را با عوارض مادام العمر ناشی از نارسی زندگی می کنند.
از سوی دیگر، به دلیل توسعه فناوری های پزشکی و افزایش بقای نوزادان نارس، عدم رسیدگی به نیازهای تکاملی آنان، می تواند بار بیماری بالایی را به نظام های مراقبت سلامت تحمیل کند.
دکتر رضوانی تصریح کرد؛ 17 نوامبر هر سال به عنوان روز جهانی نوزاد نارس نامگذاری شده و در این روز اقدامات موثر در راستای بقا، رشد و تکامل نوزادان نارس با هدف حساس سازی و حمایت طلبی سیاستگزاران سلامت و جوامع در زمینه فراهم کردن زیر ساخت ها ،منابع و استانداردهای خدمات ترویج فرزندآوری، پیشگیری از تولدهای زودرس و مراقبت از نوزادان نارس، افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی به منظور جلب مشارکت سازمان های مردم نهاد و خیرین در امر مراقبت از نوزادان نارس و ارتقای آگاهی اقشار جامعه در زمینه مراقبت های مورد نیاز برای پیشگیری از تولد زودرس و مراقبت از نوزادان نارس پس از تولد در ابعاد مختلف تکامل فیزیکی، عاطفی، روانی، اجتماعی به نمایش گذاشته می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه یادآورشد؛ برگزاری بسیج های اطلاع رسانی و آموزش سلامت درخصوص ارتقای آگاهی خانواده ها در زمینه اهمیت فرزندآوری و جوانی جمعیت، مراجعه به موقع برای دریافت مراقبت های پیش و پس از تولد از جمله تماس پوست با پوست با مادر هرچه زودتر پس از تولد، معاینات چشم (رتینوپاتی) و غربالگری شنوایی نوزادان نارس و سایر مراقبت های تکاملی مورد نیاز از اقدامات کارکنان بهداشتی در راستای افزایش تولد نوزادان سالم و رسیده و ارتقای وضعیت سلامتی نوزادان نارس است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ با آگاهی بیش از پیش و توجه به جوانی جمعیت که ضامن امنیت و توسعه کشور است با دریافت به موقع خدمات بهداشتی، بتوانیم روز به روز در ارتقای سلامت نوزادان که آینده سازان کشور هستند، گام برداریم.
مراقبت بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید
معاون بهداشتی دانشگاه همزمان با روز جهانی نوزاد نارس-17 نوامبر مصادف با 27 آبان سال 1403- با تاکید بر ترویج فرزندآوری، هر نوزاد را امیدی تازه برای توسعه کشور برشمرد و گفت: مراجعه به موقع برای دریافت مراقبت های پیش و پس از تولد از جمله تماس پوست با پوست با مادر می تواند در ارتقای سلامت نوزاد تاثیر بسیاری بگذارد.
صاحبخبر -
∎