اما چطور از ابتلا به آن پیشگیری کنیم؟
۱. چکاب سالانه، مخصوصا بعد از ۵۰ سالگیاین سرطان آرام پیشروی میکند و موجب مرگ زودرس نمیشود ولی اگر تشخیص به موقع داده نشودمیتواند به سایر قسمت های بدن انتشار یابد. انجام معاینات دورهای و آزمایش پیاسای (psa) هر ۶ ماه یکبار بعد از ۵۰ سالگی برای مردان ضروری است.
۲. ورزش و تناسب اندام در تمام عمر
از بین تمام عادات سبک زندگی، ورزش و تناسب اندام موثرترین عوامل هستند. ورزش با تقویت سیستم ایمنی به شناسایی و نابودی سلولهای سرطانی کمک میکند. مصرف محصولات لبنی و پروتئینی بیش از حد نیز از عوامل زمینه ساز است .
۳. تغذیه مناسب
مصرف کافی سویا و چای سبز به همراه خوراکیهایی مانند نخود، عدس، جوانه گندم، بادام زمینی در پیشگیری موثر است. گنجاندن ماهی در رژیم غذایی به دلیل اسیدهای چرب امگا ۳ روی توقف رشد سلولهای سرطان موثر است.
۴. تغذیه خطرناک زمینهساز بیماری
مصرف چربی را به طور کل کاهش دهید و کمتر از چربیهای ترانس و اشباع شده استفاده کنید. مصرف زیاد غذاهایی آماده، کنسروها و مواد غذایی که خوب پخته نمیشوند و سریعا آماده میشوند زمینه ساز ابتلا است.
۵. ترک عادات اشتباه
مصرف سیگار، قلیان و موادمخدر، درصد ابتلاء به سرطانپروستات را تا حدود زیادی افزایش میدهد. مصرف الکل و کافئین نیز تسهیل کننده رشد سرطان است.
۶. رابطه جنسی کافی
مطالعه نشان میدهد که مردانی که رابطه جنسی کافی دارند تا دو سوم کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند.
۷. افزایش مصرف ویتامین D
ویتامین D میتواند به محافظت در برابر سرطان پروستات کمک کند. نور خورشید منبع بهتر و در دسترس ویتامین D است، کارشناسان توصیه میکنند هر روز ۱۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید.