به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان با بیان اینکه این طرح با هدف پیشگیری از اعتیاد با انجام کارهای فرهنگی در این روستاها در حال اجرا است، گفت: در افق ۱۴۰۵ پیش بینی شده که در تمامی روستاهای استان این طرح با هدف پیشگیری از اعتیاد اجرا شود.
حسنی مقدم افزود: بیش از هزار و ۲۰۰ نوع ماده مخدر صنعتی داریم که شناسایی برخی از انواع آن نیز به سختی انجام میشود.
وی گفت: چهار کمیته محوری در حوزه مبارزه با مواد مخدر شامل کمیته پیشگیری و فرهنگی، مقابله و صیانت، اشتغال و کمیته درمان فعال است که ۲۲ دستگاه عضو شورای مبارزه بوده و در کمیتههای مختلف هستند.
وی افزود: کمیته پیشگیری و فرهنگی پرکارترین کمیته است و مسئولیت سنگینی در آن وجود دارد که طرح یاریگران زندگی زیر مجموعه این کمیته است و به دنبال این طرح از تمام دستگاهها و مردم میخواهیم که در اجرای درست این طرح با ما همکاری لازم را داشته باشند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه این طرح با شعار نه به اعتیاد و یاریگر هم باشیم از سال ۹۹ در مدارس استان شروع شد، افزود: 22 تا 28 آیان هفته مبارزه با مواد مخدر در مدارس است.
به گفته وی اکنون طرح یاریگران مدارس، یاریگران کار و تولید، یاریگران هلال و یاریگران روستا در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر اجرای این طرح در مدارس نیز در حال اجرا است، گفت: ۴۶ هزار و ۷۰۱ دانش آموز در طرح فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد یاریگران زندگی در مدارس استان فعالیت دارند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی نیز از اجرای طرح قاضی در مدرسه از ۵ سال گذشته در استان خبر داد و گفت: یکی از طرحهایی که ۵ سال است در استان شروع شده طرح قاضی در مدرسه است که در آن قشر دانش آموز برای رصد و پایش آسیبهای اجتماعی مورد هدف قرار میگیرند و کارکنان این حوزه به صورت داوطلبانه در یک بازه زمانی به عنوان قاضی در مدارس حضور پیدا میکنند.
حجت الاسلام زارع حسینی افزود: بیشتر مدارس حاشیه شهر و مدارسی که در معرض آسیب هستند مورد هدف قرار دارند که با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر ارائه آموزشها و ارتقای آگاهی دانش آموزان در زمینه اعتیاد و آسیبها و عواقب حقوقی آن پرداخته میشود.