به گزارش روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، احمد لامعی صبح امروز دوشنبه ۲۸ آبان در اختتامیه کنگره ملی مولانا ابن حسام خوسفی که در تالار ولایت دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است، اظهار داشت: ابن حسام خوسفی حماسه سرای قرن نهم هجری است که در خصوص فضل و دانش تامل کرد.
∎
رئیس دانشگاه بیرجند در ادامه گفت: این همایش در حالی برگزار می شود که ایران عزیزمان از همه سو مورد آماج تهدیدات و حملات فرهنگی دشمن است و مهم ترین دفاع در مقابل این حملات، حفظ و احیای میراث فرهنگی کشور است.
وی عنوان کرد: همایش علمی بزرگداشت ابن حسام به پیشنهاد انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با هدف آشنایی پژوهشگران و معرفی آثار این ادیب و تبیین نقش و جایگاه ابن حسام در فرهنگ آیینی، اندیشه دینی و تفکر ملی به تصویب رسید و پس از فراخوان ارسال مقالات حدود 150محقق در تارنمای همایش ثبت نام و از این تعداد 130 نفر مقالات و تحقیقات ارزشمند خود را به دبیرخانه همایش ارسال کردند.
لامعی افزود: پس از طی مراحل ارزیابی کمیته داوران همایش حدود 90مقاله را برای چاپ در کتابچه چپیده و کتاب مجموعه مقالات همایش پذیرفتند و از این تعداد سه مقاله برای سخنرانی ویژه و 12 مقاله برای ارائه شفاهی برگزیده شد.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در مقالات، سخنرانی ها و گفتگوهای پژوهشگران و صاحب نظران این همایش مهم ترین نکته بُن مایه های فطری ابن حسام بود، گفت: این بن مایه ها بر دو پایه ملی گرایی و ولایت مداری استوار است و ابن حسام در تاریخ ایران، نقطه پیوند و امتزاج و یگانگی تشیع ادبی و ملی گرایی آرمانی است.
وی ادامه داد: لذا اندیشه های ژرف و بینش عمیق ابن حسام می تواند گره گشای بسیاری از فسادهای اجتماعی و حلال انبوهی از معضلات امروز فرهنگی کشور ما باشد و بر همین اساس پیشنهادات زیر که در حقیقت دستاورد نشست های علمی و گفتگوی جمعی از محققان و پژوهشگران این همایش فاخر است برای بررسی به اجرا به مسئولان اجرایی اجرایی و فرهنگی کشور تقدیم می شود.
لامعی عنوان کرد: از جمله پیشنهادات می توان به تاسیس دبیرخانه دایمی همایش سالانه ادبیات ابن حسام خوسفی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند، برگزاری سالانه همایش ادبیات و نام گذاری 28آبان ماه به نام روز بزرگداشت ابن حسام خوسفی در تقویم رسمی کشور، مرمت و توسعه آرامگاه ابن حسام در کوتاه ترین زمان و ساخت بنای وسیع و باشکوه در سطح سعدیه و حافظیه به نام «حسامیه» در اطراف آرامگاه ابن حسام اشاره کرد.
رئیس دانشگاه بیرجند در پایان گفت: تاسیس قطب علمی و حماسه پژوهی در دانشگاه بیرجند، گنجاندن دو واحد درسی با عنوان شاعران قهستان با تاکید بر آثار حکیم نظامی قهستانی و ابن حسام خوسفی در دروس دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد می شود.