به گزارش ایکنا، به نقل از مرکز خبر حوزه آیتالله علیرضا اعرافی؛ مدیر حوزههای علمیه شامگاه یکشنبه، ۲۷ آبانماه در دیدار مدیرکل، معاونین و مدیران کمیته امداد استان قم، کمیته امداد را یکی از اضلاع کاهش آلام و سختیهای خانوادههای بیبضاعت عنوان کرد و گفت: کمیته امداد از آن نوع سازمانهایی است که با همبستگی و مشارکت آحاد جامعه خدمترسان به نیازمندان و مستضعفان است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه اظهار کرد: کمیته امداد به عنوان مولود انقلاب اسلامی در بزنگاههای بحرانی، با مشارکتهای مردمی و کمکهای انسان دوستانه، حرکتهای عظیمی را در قبال نیازمندان جامعه رقم زده و توانستند الگوی زیبایی را در مشارکت اجتماعی به دنیا ارائه دهند.
امام جمعه قم تصریح کرد: پرورش روح کمکرسانی و یاری مستضعفان از رسالتهای کمیته امداد است که میبایست بیش از پیش نسبت به ارتقای آن تلاش شود و در این مسیر توجه به مباحث خانواده، تربیت و مهارتافزایی به منظور کسب و کار و به طور کلی مسائل نرم افزاری خانواده مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله اعرافی با بیان این که رویکردهای کمیته امداد در تاریخ انقلاب اسلامی بالنده و به سوی پیشرفت بوده است، افزود: اگر منظومه فکری اسلام در تکامل و تعامل، در ابعاد و اضلاع دیگری که نهان است انجام شود، کار مهمی صورت گرفته است.
مدیر حوزههای علمیه کشور ابراز کرد: کمیته امداد پیشران و پیشاهنگ خدمترسانی به فرودستان و مستضعفان است و مسئولیت هیچ کس را رفع نمیکند و همه دستگاه های نظام و مردم مسئول است و این شاخص جامعه اسلامی که همه احاد جامعه حاضر در میدان بصورت انقلابی در صحنه باشند یک اصل است.
وی ادامه داد: در وسط این میدان کمیته امداد نقش پیشران و راهبری را ایفا میکند، لذا باید در کشور پایش و موج ایجاد کند که این امر مهم مسئولیت خطیری است بنابراین در اصل، محرومیتزدایی و امداد وظیفه همگانی است، ولی راهبری و همگانی آن مربوط به این نهاد است؛ لذا باید به دو اصل توانمندسازی به عنوان وظیفه عام در جامعه اسلامی و محرومیتزدایی در عرصه کمیته امداد توجه داشت.
رویکرد فرهنگی علمی در انجام امور
آیتالله اعرافی اظهار کرد: باید رویکرد علمی، فرهنگی، معنوی و اخلاقی و توجه به همه ابعاد آن که نظام اسلامی انتظار میرود توجه داشته باشیم و در این آسیبها و حوادثهای اجتماعی افراد جامعه را مورد توجه قرار دهیم و امیدواریم این رویکرد تقویت شود.
مدیر حوزههای علمیه کشور در بخش دیگری از سخنان خود دو شاخص مهم را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: «توانمندسازی و توسعه فرهنگ کار و تلاش» و «استقلال و عزت نفس» دو شاخص مهم جامعه اسلامی است که باید به وسیله رسانهها، منابر و خطابا و حمایت های کمیته امداد در سطح جامعه و آحاد مردمی نهادینه شود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه تأکید کرد: با توجه به اینکه بخش اعظمی از مخاطبین شما بانوان بیسرپرست و سرپرست خانوار هستند، لذا توجه به سبک زندگی اسلامی و برخورد نیکو و حسنه میتواند علاوه بر تمام مشقتها و سختیهایی که متحمل میشوند، اثر ارزشمندی را بر روی مراجعین بگذارد.
آیتالله اعرافی در ادامه به جنگ ترکیبی امروز جبهه استکبار علیه جبهه مقاومت و اسلام اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر در یک جنگ ترکیبی بسیار پیچیده قرار داریم، جنگی که از جهاتی سختتر از دفاع مقدس است که امروز جبهه مقاومت با آن مواجه است.
وی تاکید کرد: امروز دشمن به تبلیغات گسترده به دنبال عصبانیکردن و معترض نمودن جامعه است در این میان فعالیتهای کمیته امداد بسیار مؤثر است، لذا از مجموعه کمیته امداد میخواهم، با وجود توجهاتی که خودتان دارید، نسبت به فرودستان و تنگدستان جامعه با نگاه ملاطفتآمیز و عنایت بیشتری داشته و مراقبت کنید تا احساس آرامش و امنیت بیشتری داشته باشند.
تاکید بر حل مشکل مسکن جوانان
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: توجه به نسل جوان مددجو و دانش آموز اقدام ارزشمندی است که جای تقدیر و تشکر دارد، باید سعی کنید به کارتان عمق بدهید، با ارائه طرحهای جدید، ابتکاری و خلاقانه نسبت به نسل جوان که با هجمه زیادی از سوی دشمن مواجه است، او را به خوبی راهبری و هدایت کنید. امروز جامعه جوان و نوجوان دانش آموز در معرض مخاطرات زیادی است و توجه بیشتر شما کمک به باروری دینی، اعتقادی، اخلاقی، تربیتی و فرهنگی او میکند.
مدیر حوزههای علمیه در پایان به موضوع خیرین و نقش مؤثر آنان در حمایت از طرحهای خدمترسانی کمیته امداد و همچنین توجه به مسکن نیازمندان اشاره کرد و گفت: اگر مشکل مسکن در جامعه مرتفع شود، ۵۰ درصد مشکلات جامعه برطرف خواهد شد، لذا مسکن نیازمندان را اولویت اول خود بدانید و نسبت به انجام آن از هیچ تلاشی فروگذار نباشید.
آیتالله اعرافی به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: سعی کنید برشهای استانی مربوط به کمیته امداد و هر جایی که مرتبط با رسالت و اهدافتان هست را تهیه کرده و نسبت به آن برنامهریزی لازم را داشته باشید.
انتهای پیام