گوشت خوک حامل انواع خاصی از انگلها و باکتریها است که به طور طبیعی در بافتهای عضلانی آنها زندگی میکنند. انگلهایی که به طور مستقیم روی انسان تاثیر گذاشته و باعث بیماریهای مختلفی میشوند که شایعترین آنها را معرفی کردیم
انگل تریشینلا اسپیرالیس
این انگل باعث بیماری تریشینوز میشود و در بافتهای عضلانی خوک زندگی میکند. تریشینلا اسپیرالیس در عضلات خوکها تخمریزی میکند. تریشینوز باعث بروز علائمی مانند درد عضلانی، تورم صورت، تب و حتی مشکلات گوارشی در انسان میشود.
گفته میشود با پخت حداقل ۷۱ درجه سانتیگراداین انگل از بین میرود، اما اگر گوشت به طور کامل پخته و در دمای مناسب ذخیره نشود، احتمال انتقال انگلها باقی میماند.
هپاتیت E
یک بیماری کبدی ویروسی است که با نشانههای زردی پوست و سفیدی چشمها، خشتگی، درد شکمی، تب و تهوع بروز میکند. برای درمان آن نیاز به استراحت و خوردن مایعات زیاد است، اما در برخی موارد ممکن است شدید و خطرناک باشد، مخصوصا در زنان باردار و افراد با سیستم ایمنی ضعیف.
باکتری کشندهایکولای
این باکتری گونههایی دارد که میتوانند توکسینهایی تولید کنند به نام توکسین شیگا که باعث ایجاد سندرم اورمیک همولیتیک (HUS) میشود که یک بیماری کشنده است و مشکلات کلیوی و خونی جدی ایجاد میکند.
باکتریهای سالمونلا و لیستریا
سالمونلا با علایم تب، درد شکمی، اسهال و گاهی استفراغ باعث مسمومیتهای غذایی شدید شده و لیستریا هم با تب، درد عضلانی، سردرد شدید، گرفتگی گردن، گیجی و از دست دادن تعادل بروز میکند که در مواردی میتواند منجر به عفونتهای جدی مغزی یا خونی شود، به خصوص در افراد با سیستم ایمنی ضعیف و زنان باردار.
باکتری یورسینیا انتروکولیتیکا
این یک باکتری باعث بیماری معروف به یورسینیوز میشود که نوعی عفونت رودهای است که با علائم درد شکمی، اسهال (گاهی اوقات خونی)، تب و دردهای مفصلی بروز میکند. این علائم معمولاً چند روز پس از مصرف غذای آلوده ظاهر شده از چند روز تا چند هفته میتواند ادامه داشته باشد.
باکتریهایی که هرگز از بین نمی روند!
نکته مهم درباره باکتریهای موجود در گوشت خوک این است که ترکیبات مضر مانند نیتروزامینها که در نتیجه استفاده از نیتراتها در فرآوری آن(مانند سوسیس و کالباس) تولید میشوند، در برابر پخت هم مقاوم هستند و حتی در دماهای بالا نیز باقی میمانند.