شناسهٔ خبر: 69792002 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رییس پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد

مشکل قطعی برق در تقاطع و بزرگراه‌ها/ قطعی برق منجر به افزایش تصادفات می‌شود

رییس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: با تشدید برخوردهای پلیس در طرح ۱۰ راهور ، کاهش ۱۶ درصدی فوتیان تصادفات موتورسیکلت ها را شاهد هستیم.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: سردار سید ابوالفضل موسوی پور رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال‌های اخیر برخوردهای گوناگونی با رفتارهای پرخطر موتورسواران انجام شده است، این برخوردها شامل جمع‌آوری با کفی، توقیف‌های ۶ ماهه، طرح موتوریار و … بوده است.

وی افزود: در بحث توقیف موتورسواران بحث هزینه پارکینگ، دیون دولتی، نگهداری موتورسیکلت‌ها بوده است که البته این مساله منجر به رسوب ۶۸ هزار موتور رسوبی در پارکینگ‌ها شده است.

موسوی پور بیان کرد: در تمام این سال‌ها تلاش کردیم استفاده از کلاه ایمنی برای موتور سواران را نهادینه کنیم و طی ۱۱ ماه گذشته ۲۰ درصد استفاده از کلاه ایمنی با ۴۲ درصد رسیده است که البته باز آمار مطلوبی نیست.

توقیف ۷۰ هزار موتورسیکلت در ۷ ماه

وی گفت: در ۷ ماهه امسال ۷۰ هزار موتورسیکلت در محل توقیف شده است و بعد یک الی ۲ ساعت تحویل راکب شده است، همچنین در همین مدت ۱۳ هزار موتورسیکلت را به پارکینگ منتقل کردیم و ۱۱۵ هزار موتورسیکلت رفع پوشش پلاک شده است.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: یک میلیون و ۳۵۰ هزار موتورسیکلت اعمال قانون شده است و ۸۸ پیاده رو در ۸۸ محل با انجام اعمال هندسی مانع ورود موتورسواران به پیاده روها شده است و همچنین ۶ هزار کلاه ایمنی رایگان تحویل موتورسواران شده است.

توزیع رایگان ۲۲ هزار کلاه ایمنی

وی ادامه داد: با شهرداری تهران در حال رایزنی هستیم تا با همکاری شهرداران ۲۲ منطقه تهران، ۲۲ هزار کلاه ایمنی را در روز ۲۲ بهمن بین شهروندان به صورت رایگان توزیع کنیم.

موسوی پور به موتورسوارانی که پلاکشان را بپوشانند هشدار داد و گفت: از روز شنبه ۲۶ آبان ماه تعداد ۵۰ کفی در ۵۰ نقطه شهر تهران مستقر کردیم و موتورسیکلت سوارانی که پوشش پلاک داشته باشند و یا پلاکشان مخدوش باشد هم ۷۰۰ هزار تومان اعمال قانون می‌شوند و هم با کفی به پارکینگ منتقل و برای آنها پرونده قضائی تشکیل می‌شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ خاطرنشان کرد: تصادفات فوتی موتورسیکلت سواران از ابتدای سال تا کنون ۱۶ درصد کاهش پیدا کرده است.

سردار موسوی‌پور در ادامه گفت: دوربین‌های نظارتی فعلی هوشمند نیستند و نیاز به تغییر جهت و کنترل دستی توسط کاربر دارند، که این امر در عمل امکان‌پذیر نیست، چراکه نمی‌توان برای هر دوربین یک اپراتور اختصاص داد. اما با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، این مشکلات برطرف می‌شود. نیازی نیست همه دوربین‌ها به طور دائم رصد شوند؛ هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا تنها بر مناطقی که ترافیک یا تصادف رخ داده تمرکز کنیم و به موقع واکنش نشان دهیم. امیدواریم تا سال آینده بتوانیم از این فناوری در دوربین‌های ترافیکی استفاده کنیم.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به قطعی برق در تقاطع و بزرگراه‌ها پرداخت گفت: با قطعی برق مخالفیم ۸۰۳ تقاطع هوشمند داریم که یک مأمور مستقر است اما وقتی برق قطع می‌شود باید ۴ نفر مستقر کنیم.

وی ادامه داد: در پیک ترافیک مشکلات جدی و بی نظمی ایجاد می‌کند و تاریکی منجر به افزایش تصادفات منجر به جرح و فوت می‌شود؛ ۳۰ تقاطع مهم را اعلام کرده ایم و راهکار به شهرداری هم دادیم اما اتفاقی نیفتاده است.

سردار موسوی‌پور با اشاره به نقش ترافیک در افزایش آلودگی هوا اظهار داشت: هرچه میزان توقف و اوج ترافیک بیشتر باشد، آلودگی نیز افزایش می‌یابد. بنابراین، گام برداشتن در جهت روان‌سازی ترافیک می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی داشته باشد. همچنین، حضور باربری‌ها در هسته مرکزی شهر و تردد کامیون‌ها و وانت‌بارها از دیگر عوامل تشدید آلودگی است.

معاینه فنی ۱۴ هزار خودرو به دلیل عدم انطباق با استانداردها ابطال شد

وی با تأکید بر اهمیت معاینه فنی خودروها افزود: در هفت ماه گذشته، معاینه فنی ۱۴ هزار خودرو به دلیل عدم انطباق با استانداردها ابطال شده است.

سردار موسوی‌پور در ادامه گفت: در آذرماه، در سه نقطه از شهر، معاینه فنی رایگان برای موتورسیکلت‌ها انجام خواهد شد و در همان مکان، کلاه ایمنی نیز به صورت رایگان به آن‌ها اهدا می‌شود.

وی افزود: تهران چهارمین شهر آلوده دنیاست و در ۵۲ شهر آسیا ما رتبه هشتم را در تلف شدن وقت در ترافیک داریم.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: سهم آلاینده‌های متحرک به ترتیب برای کامیون ۱۵ درصد، سواری ۱۳.۹ درصد موتورسیکلت ۱۰.۱ درصد، اتوبوس ۱۳ درصد، مینی بوس ۴ درصد، تاکسی ۲.۱ درصد و وانت ۱.۵ درصد است.

موسوی پور گفت: تردد و توقف این وسایل نقلیه باعث آلودگی هوا می‌شود. نوع خودروها، سوخت آنها و نقص پلاک‌های پلاک خوان و غیره از اموال تشدید این شرایط است. همچنین باربری‌ها که قرار بود از شهرها خارج شوند و این اتفاق نیفتاده و باعث آلودگی هوا می‌شود.

وی افزود: سال گذشته یک میلیون و ۹۰۰ هزار وسیله نقلیه برای معاینه فنی جریمه شدند اما امسال ۹۳۳ هزار وسیله جریمه شده اند که این مسئله نیز روی آلودگی هوا تأثیر منفی دارد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: خودروهایی که معاینه فنی دارند اما به مشکل خورده اند مثل شکستگی شیشه و… در محل توسط پلیس کارشناس، ابطال معاینه فنی انجام‌می شود که ۱۴ هزار خودرو امسال اعمال قانون شده اند. همچنین خودروهای دودزا به پارکینگ منتقل می‌شوند.

صدور معاینه فنی رایگان به موتورسیکلت‌ها در آذرماه اجرا می‌شود

موسوی پور گفت: صدور معاینه فنی رایگان به موتورسیکلت‌ها در آذرماه اجرا می‌شود. همچنین کلاه ایمنی رایگان هدیه می‌گیرند.

وی به بحث معاینه فنی پرداخت و گفت: در این ۷ ماه معاینه فنی ۵۵۰۰ خودرو در محل ابطال شده است.

سردار موسوی پور ادامه داد: در آذرماه در سه نقطه نسبت به صدور معاینه فنی رایگان برای موتورها اقدام خواهد شد و در همان جا یک کلاه ایمنی هم به آنها تقدیم می‌شود.

وی به آمار اعمال قانون در ۷ ماهه سال جاری پرداخت و گفت: در تخلفات ساکن ۶ میلیون خودرو، دودزا و معاینه فنی ۱ میلیون، تخلفات حادثه‌ساز ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو، تخلفات مربوط به پلاک ۳۸۰ هزار و دستکاری پلاک ۱۹۰۰ فقره اعمال قانون صادر شده است.

موسوی‌پور ادامه داد: همچنین در شهر تهران حدود ۹ هزار نفر نمره منفی بالای ۳۰ دارند.

وی به آمار تصادفات پرداخت و گفت: رتبه اول تصادفات در بزرگراه‌ها به بزرگراه آزادگان با ۱۲ درصد تعلق می‌گیرد.