به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالله جعفری روز دوشنبه در جلسه کمیته طرح ذخیره سازی احتیاطی محصول پیاز و سیب زمینی در استان، افزود: ساز و کارهای لازم برای ذخیره این ۲ محصول در سطح استان با تکیه بر ظرفیت های تعاونی ها و بخش خصوصی در دستور کار است.
وی ادامه داد: سال گذشته چهار هزار و ۵۰۰ تن سیب زمینی در استان ذخیره سازی شد و ذخیره سازان و تولیدکنندگان استان با دریافت مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات با نرخ ۱۳ درصد مورد حمایت قرار گرفتند.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان زنجان گفت: ذخیره سازی محصولات پر مصرف نقش مهمی در تنظیم بازار دارد از این رو تلاش ما افزایش ظرفیت ذخیره سازی در استان است.
وی گفت: بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان پیشبینی میشود که امسال ۳۴۰ هزار تن سیبزمینی از مزارع استان برداشت شود.
جعفری با اشاره به ارقام عمده کشت سیبزمینی در استان، افزود:"سانته، جلی، بانبا، میلوا، فابولا، چلنجر، کلمبا، پانامرا، سیفرا، آگریا و تاروس" از جمله این ارقام است.
وی با بیان اینکه میزان برداشت پیاز از ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول در استان زنجان ۱۲۰ هزار تن برآورد شده است، گفت: "زرگان، زرجان، مروارید، ارغوان، سوئیت اسپانیش، محلی طارم و سفید محلی"از ارقام پیاز کشت شده در استان زنجان است.
بخش کشاورزی در استان زنجان اهمیت ویژهای دارد و بیش از ۳۲ درصد سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده در حالیکه میانگین سهم اشتغال کشور در این بخش ۱۸ درصد است.
استان زنجان با ۱.۳ درصد مساحت کل کشور حدود ۸۴۰ هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی معادل پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را دارد.
بخش کشاورزی در استان زنجان حدود ۱۰۰ هزار بهرهبردار دارد که به تولید انواع محصولات زارعی و باغی اشتغال دارند.