به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، عباس حسامی گفت: عدم هماهنگی بین تولید و مصرف برق مهمترین علت اعمال محدودیت از سوی وزارت نیرو است که این ناترازی دلایل مختلفی دارد. بی توجهی به اقتصاد انرژی که موجب شده است نقدینگی مورد نیاز صنعت برق برای توسعه نیروگاهها و شبکههای انتقال و توزیع و همچنین نوسازی و بهسازی نیروگاهها و شبکه موجود تامین نشود و نیز بخش خصوصی رغبتی به سرمایهگذاری در این حوزه نداشته باشد.
وی افزود: همچنین عدم تامین سوخت کافی و مناسب برای نیروگاهها به ویژه در فصل سردسال و قیمت بسیار پایین انرژی برق موجب شده است مصرف کنندگان توجه چندانی به مباحث مدیریت مصرف نداشته باشند و روشهای نوین تولید برق نیز توجیه اقتصادی نداشته باشد. اینها از جمله دلایل ایجاد ناترازی در صنعت برق است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق تبریز در واکنش به این سوال که اگر مدیریت مصرف در برق رخ ندهد در آینده چه اتفاقی میافتد، گفت: البته میبایست میزان تاثیر مدیریت مصرف در بخشهای مختلف مانند صنعت، مسکونی، تجاری و کشاورزی به دقت سنجیده و انتظارات غیرواقعی در این حوزه تعدیل شود.
حسامی ادامه داد: اینکه فکر کنیم تمام مشکلاتمان با مدیریت مصرف حل میشود یک دیدگاه غیردقیق است، ولی تاثیر مدیریت مصرف به ویژه در کوتاه مدت قابل توجه خواهد بود و اگر مدیریت مصرف رخ ندهد با گذشت هر روز شاهد افزایش دفعات و ساعات محدودیت خواهیم بود، زنجیرهای از مشکلات به وجود خواهد آمد و وارد یک سیکل معیوب خواهیم شد که خروج از آن به سادگی نخواهد بود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف تشریح کرد: مدیریت مصرف در بخش مسکونی به پنج بخش استفاده از سیستمهای سرمایشی به صورت محدود و کنترل شده، اجرای مبحث ۱۹ ساختمان و کاهش تلفات انرژی، جابجایی ساعات استفاده از لوازم پرمصرف خانگی به ساعات کم باری شبانه، استفاده از تجهیزات با رتبه بندی انرژی مناسب و لامپهای LED یا SMD و عدم استفاده از برق برای گرمایش و پخت و پز تقسیم میشود.
حسامی افزود: مدیریت مصرف در بخش صنعت نیز به سه بخش مشاوره مستمر با متخصصین حوزه مدیریت انرژی و استفاده از نظرات آنان به عنوان یک راهکار اساسی، استفاده از دستگاهها و ماشین آلات به روز و کم مصرف و استفاده از عایقبندی مناسب در ساختمانها و سیستمهای گرمایشی و برودتی تقسیم میشود.
انتهای پیام/