به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ آزادی زندانی توسط هنرمند سینما و تلویزیون میرویم، در ادامه نیز تدارک فضای امن و آرام برای ملاقات فرزندان طلاق مطرح شده است، همچنین ارسال ۳۱ برنامه برای توسعه عدالت آموزشی به آموزشوپرورش استانها و افتتاح کارخانه فراوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
آزادی زندانی قزلحصار توسط هنرمند سینما و تلویزیون
زندانی «م. ع» که به دلیل درگیری و کنترل نکردن خشم مرتکب قتل شده بود، با کمک بهمن دان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون از ندامتگاه قزلحصار آزاد شد.
آزادی زندانی قزلحصار با مشارکت خیران و پرداخت دیه به اولیای دم تحقق پیدا کرد؛ این محکوم به قصاص مدت پنج سال در مجتمع ندامتگاهی قزلحصار کرج در حال تحمل کیفر بود که با رضایت اولیایدم از زندان آزاد شد.
تدارک فضای امن و آرام برای ملاقات فرزندان طلاق
حدود یک دهه است که از تصویب قانون حمایت از خانواده و آئیننامه اجرایی آن میگذرد، در تبصره ماده «۴۱» قانون حمایت از خانواده به راهاندازی مراکز ملاقات والدین با طفل اشاره شده است؛ در عمل «مراکز مهر خانواده» سازوکار فراهم شده به منظور تحقق هدف تبصره ماده نام برده است، از اهداف مهم این مراکز میتوان به ایجاد سازش در مراحل بعد از طلاق، فراهم کردن مکان امن ملاقات والدین با طفل و پیشگیری و کاهش آسیبهای ناشی از طلاق اشاره کرد.
در سالهای گذشته ۲۰۵ مرکز مهر خانواده در کشور راه اندازی شده است و این مراکز توانستهاند محیطی امن همراه با بعضی از خدمات مشاوره و مددکاری اجتماعی و فضای مجزا برای بازی فرزندان طلاق به همراه والدین آنان فراهم کنند که اهم خدمات مددکاری اجتماعی و مشاوره این مراکز عبارت از میانجیگری و تسهیلگری در زمینه ملاقات با فرزندان، آموزش و نظارت بر فرایند حضانت به منظور کاهش آسیبهای ناشی از طلاق برای والدین و فرزندان است.
ابوالفضل نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران درباره فلسفه وجودی راهاندازی مراکز مهر اظهار کرد: پیش از راهاندازی این مراکز در محیطی ناآرام فرزندان طلاق با والدین خود ملاقات میکردند، علت اینکه در کلانتریها فرزندان طلاق با والدین خود ملاقات داشتند، این بود که خانواده یعنی پدر و مادر برای محل ملاقات با یکدیگر به توافق نمیرسیدند؛ از این رو محل ملاقات طبق قانون کلانتریها در نظر گرفته شده بود تا با حضور مأمور کلانتری این دیدارها میسر شود.
وی ادامه داد: در گذر زمان این نتیجه حاصل شد که کلانتریها فضای مناسبی برای حضور کودکان نیست، بنابراین مراکز مهر با استفاده از ظرفیت سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و شهرداریها راهاندازی شد؛ اکنون در تهران ۱۸ مرکز مهر فعال است، همچنین قرار است با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران و شهرداری تهران ۱۰ مرکز جدید نیز راهاندازی شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران اضافه کرد: در این مراکز، اسباب بازی و وسایل سرگرمی و آموزشی برای کودکان تهیه شده است و مقرر شده است تا مأموران نیز با لباس شخصی در مراکز حضور پیدا کنند تا محیطی آرام و امن برای دیدار فرزندان طلاق با والدین آنها مهیا شود و شاید در این فضای آرام برخی والدین بتوانند دوباره برای بازگشت به زندگی مشترک فکر کنند و تصمیم بگیرند.
۳۱ برنامه برای توسعه عدالت آموزشی به استانها ارسال شد
مصطفی آذرکیش، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش بر توسعه عدالت آموزشی، ارتقا و افزایش مهارت آموزشی که از مهمترین تکالیف اسناد بالادستی است، اشاره کرد و گفت: در همین راستا ۳۱ برنامه به استانها ارسال و بر موارد فوق تأکید شده است.
وی به رویکرد جدید این معاونت در دوره کنونی اشاره کرد و افزود: یکی از فعالیتهای جدی در این دوره ارتقای سطح تعامل درون و برون سازمانی است که در این زمینه در جهت پیادهسازی سند تحول بنیادین و نقشه راه به دنبال انعطاف پذیری برنامهها با مشارکت درون سیستمی هستیم تا تحول واقعی پدیدار شود.
معاون آموزش متوسطه به برگزاری جشنوارهها با رویکرد نوآورانه و نشاط آفرینی اشاره کرد و ادامه داد: بنا شده است جشنوارهها و مسابقاتی با رویکرد شادیآفرینی و تحرک دانشآموزان در کف مدارس اجرا شود، همچنین توانمندسازی کارکنان در تمام سطوح ملی، استانی و منطقهای در دستور کار است.
افتتاح کارخانه فراوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان
کارخانه فراوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در مراسمی با حضور محمد اسلامی در رفسنجان افتتاح شد، این کارخانه بهمنظور حذف سموم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی بهویژه پسته در رفسنجان راهاندازی شده است.
فناوری پلاسما در آلودگیزدایی پیوسته سطوح تجهیزات کاری، آلودگیزدایی مایعات و هوا، آلودگیزدایی و افزایش طول عمر مواد غذایی و حتی اصلاح عملکردی آنها کاربرد دارد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی پیش از این با اعلام اینکه با مذاکرات انجام شده با استانداری کرمان و انجمن پسته اولین سامانه پلاسما را در رفسنجان به کار خواهیم گرفت تا به صورت عملیاتی آن را در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان پسته قرار دهیم، گفته بود با استفاده از پلاسما در دو بخش هم خود محصول و هم آب و خاک، میتوانیم آفتپذیری را از بین ببریم.
وی یادآور شده بود که رقابت در بخش تولید میان کشورها جدی است؛ پسته با اقلیم ما سازگار است و افزایش تولید و صادرات حق مردم و تولیدکنندگان است و باید از آن حمایت شود؛ فناوریهای نوین را باید در اختیار فعالان این بخش قرار دهیم تا با مانعی روبهرو نشوند.