شناسهٔ خبر: 69789394 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

باحضور سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری انجام گرفت:

برگزاری ششمین جلسه کارگروه طلاق استان خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، ششمین جلسه کارگروه طلاق استان با حضور سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و نمایندگانی از استانداری، صداوسیما، کمیته امداد، سپاه پاسداران، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، ثبت اسناد رسمی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اداره ورزش و جوانان، تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش و روسای ادارات بهزیستی شهرستان‌های نیشابور، تربت حیدریه، چناران، طرقبه شاندیز، فیروزه، داورزن در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار گردید. گفتنی است در این جلسه روسای ادارات بهزیستی شهرستان‌ها گزارشی از آمارها و عملکرد خود ارائه دادند.

صاحب‌خبر -

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در حاشیه این جلسه، گفت: یکی از مناسب‌ترین و علمی‌ترین روش‌ها برای پیشگیری از فروپاشی خانواده و پیامدهای ناگوار و نامطلوب آن ارائه خدمات روان‌شناختی در قالب مشاوره طلاق است. مشاورین طلاق بهزیستی حدالاقل در پنج جلسه با به کارگیری رویکردها، نظریه‌ها و فن‌های مشاوره و روان‌درمانی، خدمات مشاوره طلاق ارائه می‌دهند تا بین زوجین سازش ایجاد شود. خوشبختانه عملکرد مشاورین طلاق پیامدهای مثبت فراوانی از قبیل آموزش تنظیم هیجانات، نحوه تصمیم‌گیری صحیح، تعامل درست با فرزندان و همسر پس از طلاق، کسب بینش به خطاهای خود، کاهش انحرافات اجتماعی، تفکرات منفی و افسردگی و... داشته است.

حسین شفیعی درخصوص این جلسه، گفت: در این جلسه مقرر گردید تا موضوع جداسازی طلاق‌ها براساس محل سکونت در دفاتر ثبت اسناد انجام گیرد. همچنین از آنجایی که سازمان ورزش و جوانان مجوز مراکز مشاوره ازدواج را صادر و بر آن نظارت می‌کند، مقرر گردید از طریق همکاری و هم‌افزایی با این سازمان در شهرهای دارای ازدواج پرخطر اقداماتی در راستای تقویت زمینه ثبات ازدواج  و برگزاری برنامه‌های غنی سازی ازدواج در جهت پیشگیری از طلاق اجرا گردد.

وی خاطرنشان کرد: در جلسات قبلی کارگروه طلاق، بیش از ۲۰سازمان دولتی و عمومی حضور پیدا کردند. در این جلسات سند برنامه عملیاتی طلاق استان تهیه و به تصویب رسید. این سند حاوی بیش از ۱۴۰برنامه کاری برای ۲۰سازمان دارای وظیفه در حوزه ازدواج است. بسیاری از این وظایف در حال حاضر در سازمان‌های مختلف در حال اجرا است . دفتر ارزیابی عملکرد استانداری و مسئول کارگروه طلاق بر اجرای دقیق این برنامه نظارت خواهند داشت. به‌زودی تفاهم نامه همکاری میان استانداری، بهزیستی و سایر اعضای کارگروه تنظیم خواهد شد.

26 درصد از پرونده‌های طلاق منجر به صلح و سازش شده‌اند

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در حاشیه ششمین جلسه کارگروه طلاق استان خراسان رضوی گفت: 26درصد از مشاوره‌های پیش از طلاق منتج به سازش شده‌اند.

مسعود فیروزی افزود: کارگروه طلاق استان ذیل شورای اجتماعی استانداری فعالیت می‌کند. در این جلسه درخصوص شرایط شهرستان‌های خراسان رضوی از نظر وضعیت ازدواج و طلاق با توجه به نتایج سامانه رصد آسیب‌های اجتماعی وزارت کشور، آمار طلاق شهرهای کوچک بحث و تبادل نظر انجام گرفت. اصلاح رویه‌های آماری از طریق همکاری با آموزش و پرورش و ثبت اسناد از دیگر موارد مدنظر در این جلسه بود.

وی خاطرنشان کرد:ک در برخی موارد آمارهای مربوط به طلاق به‌صورت نادرست ارائه می‌گردد و شاهد سیاه‌نمایی و نرمالیزه کردن این موضوع در جامعه هستیم و از قبح آن کاسته می‌شود. آمارها به‌صورت مقایسه‌ای عنوان می‌شوند به‌طور مثال آمار طلاق و ازدواج در سال جاری با یکدیگر مقایسه و در نهایت نتیجه‌ گرفته می‌شود که از چند ازدواج چه تعدادی به طلاق انجامیده است. درحالیکه این آمار صحیح نیست. چه‌بسا کسانی که امسال طلاق می‌گیرند مثلا ده یا بیست سال پیش ازدواج کرده باشند. به عبارتی بسیار محرز است که تمام طلاق‌هایی که در یکسال اتفاق می‌افتد، ازدواج آنها در همان سال نبوده است؛ بنابراین نمی‌توان از آمار ازدواج و طلاق در یک سال استنباط کرد که نتیجه چند ازدواج منتج به طلاق می‌شود.

وی ادامه داد: خطر طلاق در پنج سال ابتدایی زندگی در استان خراسان رضوی، حدود پنج درصد کل طلاق‌ها است. بنابراین این باور فرهنگی که آمار طلاق در سال‌های ابتدایی زندگی بالا می‌باشد، ناصحیح است. طلاق در سرتاسر دوران زندگی زناشویی ممکن است اتفاق بیفتد و  مربوط به سال خاصی نیست.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، افزود: باتوجه به اینکه ماهیت آسیب‌های اجتماعی همواره در حال تغییر است، نیاز داریم تا با همفکری نهادهای متولی و در راستای مسئولیت‌های سازمانی، برنامه‌ها و طرح‌هایی را به منظور پیشگیری از طلاق در سال جدید تدوین نمائیم و می‌طلبد اعضاء بیشتر در کنار هم قرار گیرند تا بتوانیم چالش‌ها را کم کنیم و به یک هدف برسیم.