شناسهٔ خبر: 69789180 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

نوزادان نارس با مراقبت‌های ویژه به زندگی بازمی‌گردند/ تولد ۷۵۳ نوزاد نارس در کردستان

سنندج- ایرنا- مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با پیشرفت علم پزشکی و افزایش آگاهی عمومی، بسیاری از نوزادان نارس موفق به گذراندن دوران نوزادی و کودکی شده و آینده‌ای روشن در انتظارشان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، بیان ملکی روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این روز با هدف جلب توجه جهانی به وضعیت نوزادان نارس و اهمیت مراقبت‌های ویژه از آن‌ها تعیین شده است؛ نماد جهانی نوزادان نارس، رنگ بنفش و یک قرارداد جهانی است که بر تعهد جهانی برای بهبود مراقبت از این نوزادان تاکید می‌کند.

وی افزود: هر ساله حدود ۱۵ میلیون نوزاد نارس در سراسر جهان متولد می‌شوند و این آمار به معنی تولد یک نوزاد نارس از هر ۱۰ تولد است که یک میلیون نفر از این نوزادان به دلیل عوارض ناشی از تولد زودرس جان خود را از دست می‌دهند و بسیاری دیگر با چالش‌هایی مانند فلج مغزی، مشکلات بینایی و شنوایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

نوزاد نارس به نوزادی گفته می‌شود که قبل از هفته ۳۷ بارداری، به دنیا آمده باشد.

مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: در نیمه نخست سال جاری، ۷۵۳ نوزاد نارس در استان کردستان متولد شدند که ۴۸ نفر از این نوزادان جان خود را از دست دادند و بقیه یا به طور کامل بهبود یافته‌ یا در حال بهبودی هستند.

ملکی گفت: نارس بودن نوزادان دلایل متنوعی دارد که اغلب به سبک زندگی مدرن و عوامل محیطی مرتبط است، از جمله مهم‌ترین دلایل می‌توان به عوامل سبک زندگی، عوامل پزشکی، عوامل مرتبط با بارداری، عوامل رفتاری و عوامل مرتبط با سن اشاره کرد.

وی ادامه داد: نوزادان نارس به دلیل تولد زودهنگام، به مراقبت‌های تخصصی و همه جانبه‌ای نیاز دارند که این مراقبت‌ها شامل ارزیابی‌های دوره‌ای از رشد و تکامل، بینایی، شنوایی و سایر جنبه‌های سلامت نوزاد است.

مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: برای اطمینان از رشد مطلوب این نوزادان پس از ترخیص از بیمارستان، ایجاد درمانگاه‌های چند تخصصی بسیار ضروری است که این درمانگاه‌ها می‌توانند با ارائه خدمات جامع، از بروز مشکلات جسمی، تکاملی و روانی، عاطفی در این نوزادان پیشگیری کنند.

ملکی یادآور شد: خوشبختانه، در سال‌های اخیر شاهد حرکت‌های جهانی برای حمایت از خانواده‌های دارای نوزاد نارس هستیم و این حرکت‌ها شامل افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت مراقبت از نوزادان نارس، ایجاد شبکه‌های حمایتی برای خانواده‌ها و توسعه برنامه‌های آموزشی برای مراقبین است.