شناسهٔ خبر: 69788873 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

عصبانیت از مخالفت با مذاکره با ترامپ | لحن عصبانی، بی‌ادبانه و فرافکنانه این نماینده سابق در حالی است که...

رئیس اسبق کمیسیون سیاست خارجی مجلس درباره مخالفت کیهان با مذاکره با ترامپ ادعا کرد: این مخالفان تنش‌زدایی، عامل اصلی بدبختی‌های مردم هستند؛ هرچه مردم بدبخت‌تر شدند، سفره‌ کاسبان تنش و تحریم رنگین‌تر شده است.

صاحب‌خبر -

به گزا ش همشهری آنلاین کیهان نوشت: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده سابق و رد صلاحیت شده، با اشاره به انتقاد کیهان از ترویج مذاکره با ترامپ، به سایت اجاره‌ای انتخاب گفت: وعده‌های انتخاباتی پزشکیان، آخرین عهدی است که مردم با نظام بسته‌اند. برخلاف جریانات افراطی در ایران که انتخابات را یک ویترین سیاسی می‌دانند، در دنیا انتخابات به معنای تغییر است. به عبارتی انتخابات می‌تواند تغییر ایجاد کند. آخرین عهدی که مردم با نظام دارند، تعهدات پزشکیان از جمله بحث تنش‌زدایی با جهان است. قرار نیست شکست‌خوردگان انتخابات، راهبرد سیاست خارجی دولت را مشخص کنند.

اگر قرار بر این باشد، نوعی عهدشکنی با مردم است. نکته‌ مهم این است که مخالفان تنش‌زدایی در کشور، عامل اصلی بدبختی‌های مردم هستند. به ویژه اینکه هرچه مردم بدبخت‌تر شدند، سفره‌ کاسبان تنش و تحریم رنگین‌تر شده است. من معتقدم اگر پزشکیان و دولت ایشان، سیاست خارجی خودشان را با بولتن‌نویس‌ها هماهنگ کنند یا از آن‌ها ترس داشته باشند، اوج حقارت یک دولت است. دولت هیچ توضیحی درباره‌ نرفتن پزشکیان به اجلاس جهانی باکو نداد و تنها چیزی که خود را نشان داد این بود که برخی از رسانه‌های افراطی پزشکیان را تهدید کردند و او سفر را برهم زد. 

وی در رابطه با نقش ایلان ماسک در پیشبرد گفت‌وگوهای ایران و غرب بیان کرد: پیش قدم شدن ایلان ماسک برای دیپلماسی ایران و آمریکا، نشان‌دهنده این موضوع است که ایران جز گزینه‌های اصلی چالش آمریکا نیست، بلکه ترامپ سعی می‌کند چالش‌های خود را با کشوری مثل ایران، کم کند و به چالش‌های اصلی خودش در شرق آسیا و داخل آمریکا بپردازد. پادرمیانی افراد غیرسیاسی، یک فرصت برای دیپلماسی ایران است. یک تابو در سیاست خارجی ایران مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا وجود دارد و همین تابو باعث شد برجام توسط واسطه‌ها به هم بخورد. چه بهتر که ایران و آمریکا بدون واسطه وارد مذاکره شوند. دیدار ماسک نشان داد که برخلاف تبلیغات نتانیاهو، سیاست خارجی ترامپ از اسرائیل خط نمی‌گیرد. 

او افزود: دلیل عصبانیت بیش از حد افراطی‌ها از مطرح شدن افرادی مانند ماسک این است که اگر ایران به سمت تنش‌زدایی برود، در داخل هم رویدادهایی شکل می‌گیرد و افراطی‌ها روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند. اسم ماسک حساسیت بیشتری نزد این افراد دارد. توصیه من به پزشکیان این است که او باید بداند تنها عهدش به مردم ایران چیست. الان که با شما صحبت می‌کنم تمام ناترازی‌ها در کشور وجود دارد و ویرانه‌ سیاست خارجی ایران از ویرانه‌ غزه بیشتر است. پزشکیان با یک سیاست خارجی پردشمن کار خود را آغاز کرد و نمی‌تواند آن سیاست‌های شکست خورده را ادامه دهد. 

لحن عصبانی، بی‌ادبانه و فرافکنانه این نماینده سابق در حالی است که امثال وی درباره بزک کردن توافق معیوب برجام و پایمال شدن حقوق ملت ایران در این فرآیند هیچ عذر و توضیحی ارائه نکرده‌اند. آنها با همین عوام فریبی، روند مطلوب طرف آمریکایی را توجیه کردند و در برآیند کار، دو برابر شدن تحریم‌ها و رشد اقتصادی تقریبا صفر به علاوه تورم ۶۰ درصدی و افزایش ضریب جینی (شکاف طبقاتی) را به یادگار گذاشتند. تعطیلی هشت هزار کارخانه، سقوط شدید صادرات نفت، آفت تولید و قطعی برق و گاز و... حاصل این مدیریت بی‌کفایت اما وقیح و گزافه‌گو بود.

لحن التماسی برخی از این عناصر -که شماری از رفقای‌شان از کشور گریخته و علنا به شبکه‌هایی مانند اینترنشنال و بی‌بی‌سی و صدای آمریکا بیگاری می‌دهند- علت اصلی در گستاخی دولت‌های اوباما و ترامپ و بایدن برای پایمال کردن هر جه بیشتر حقوق حداقلی ایران در برجام و سپس ترور شهید سلیمانی در فرودگاه بغداد بود. برای چنین عناصر مرعوب و خود فروخته‌ای که تکرار دیکته‌ها و مطامع آمریکا بر هر نوع اندیشه مستقل ملی ترجیح دارد، حتما روشنگری کیهان، حکایت بسم‌الله گفتن به اجنه و شیاطین است و رشته‌های‌شان را پنبه می‌کند.

نکته دیگر این که شگرد همیشگی منافقین، پنهان شدن پشت نام مردم و شخصیت‌های سیاسی یا دولتی و ادای مطامع مد نظر دشمنان ملت ایران است. و گرنه ملت شجاع ایران همان ملت نستوهی هستند که بر خلاف تصور دشمنان، آن حماسه تشییع چند ده میلیونی پیکر شهید سلیمانی را پدید آورده و خواستار انتقام خون شهید سلیمانی شدند. 

از سوی دیگر نماینده رد صلاحیت شده در بخشی از اظهاراتش نشان می‌دهد که فراتر از پیگیری منافع آمریکا طرفدار رژیم صهیونیستی است و عصبانی از اینکه آقای پزشکیان عقلانیت به خرج داده و در نشستی که برای اعتبار بخشیدن به رئیس رژیم نامشروع و جنایتکار صهیونیستی ترتیب یافته بود، شرکت نکرده است. او در عین حال بهتر از هر کس می‌داند که منصوبان ترامپ در دولت جدید همگی طرفدار دوآتشه اسرائیل هستند و با این وجود، تصویری خلاف واقع ارائه می‌کند.