جوان آنلاین: دولت نتوانست نمایندگان مجلس را برای بررسی «یک فوریتی» لایحه تغییر قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس قانع کند و قرار شد طبق روال عادی این لایحه در نوبت بررسی قرار بگیرد، البته واکنش نمایندگان به سخنان معاون حقوقی رئیسجمهور نشان میداد با اصل لایحه هم مخالف هستند.
یک لایحه از سوی دولت برای تغییر قانون انتصاب اشخاص در مشاغل خاص به مجلس برده شده است. دولت معتقد است آن بخش از قانون که بهکارگیری افراد را به خاطر تابعیت دوگانه همسر و فرزند ممنوع میکند، بهتر است تغییر کند و صرفاً تابعیت خود فرد مدنظر قرار گیرد. روز گذشته دولت این لایحه را با قید یک فوریت به مجلس برد که نمایندگان به فوریت آن رأی ندادند و موقع صحبت مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور در مورد لایحه هم دودوکردنهای نمایندگان نشانه مخالفت آنها با اصل لایحه تغییر قانون مذکور بود. حجتالاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را مطرح کرد. نمایندگان در اعتراض به طرح یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس پیش از صحبتهای مجید انصاری با فریاد «دودو» اعتراض خود را نشان دادند.
«پیشنهاد دولت» تابعیت خود فرد شرط باشد نه همسر و فرزند
معاون حقوقی رئیسجمهور در صحن علنی مجلس در این جلسه گفت: اینکه به طور مطلق انتصاب افرادی که همسر و فرزندان آنها تابعیت کشور دیگر را داشته باشند منع شده، در حقیقت یک امکانی را از کشور و مدیریت کشور سلب کرده است. وی افزود: بحث یک نفر یا دو نفر نیست، فهرستی از اشخاص خدوم از نیروهای مختلف به خصوص از نخبگان و دانشمندان است که ما به آنها نیاز داریم. انصاری تأکید کرد: پیشنهاد دولت بوده است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و تابعیت همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد.
معاون حقوقی رئیسجمهور ادامه داد: برای فهرستی از نیروهای خدوم به خصوص از نخبگان و دانشمندان که ما به آنها نیازمندیم، پیشنهاد دولت این است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و داشتن تابعیت کشورهای دیگر برای همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد. انصاری گفت: دولت سه گزینه دارد که اگر نمایندگان رأی دهند، این پیشنهادات قابل طرح است از جمله اینکه اگر در موردی ضرورتی حاصل شد که همسر یا فرزند فردی تابعیت کشوری را داشته باشد و کشور نیازمند دعوت او باشد، این موارد در کمیتهای بررسی شود.
وی اظهار داشت: گزینه دیگر این است که اگر در سه قوه مورد خاص اضطراری پیش آمد با پیشنهاد دستگاه مربوط و تأیید رئیس قوه از این افراد استفاده شود. نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان فوریت، با ۳۸رأی موافق، ۲۰۷رأی مخالف و هفترأی ممتنع از مجموع ۲۵۶نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.
دولت برای یک نفر لایحه آورده است!
حسینعلی حاجیدلیگانی مخالف طرح لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در صحن علنی مجلس گفت: دولت برای یک نفر لایحه آورده است، یعنی آقای ظریف و این یک بدعتگذاری جدید در دولت است، اگر مجلس بخواهد رأی بدهد.
وی افزود: ما انتظار داشتیم یک لایحه دوفوریتی برای برق بیاورند و بگویند سال گذشته، یعنی همین تابستان امسال سه روز در هفته، صنعت ما برق نداشت، موتورهای کشاورزی برق نداشتند و طرح دوفوریتی آوردیم یا یکفوریتی آوردیم برای اینکه برق را چگونه تأمین کنیم.
این نماینده مجلس تأکید کرد: انتظار داشتیم دولت یک لایحه برای موضوع ارز بیاورد که قیمت آن دارد بالا میرود و از آن طرف اثرات تورمی که برای زندگی مردم دارد. انتظار داشتیم دولت لایحه برای کسری گاز بیاورد، نه چنین لایحهای. حاجیدلیگانی تصریح کرد: خیلی عجیب است کی تا حالا ما در زمستان قطعی برق نداشتهایم، این همه با مباحث و با نیازهای مردم سرسری برخورد نکنیم.
وی گفت: ما انتظار داشتیم دولت ۷۴آییننامهای را که برای اجراییشدن احکام برنامه هفتم که الان مهلتش تمام شده است، تهیه میکرد. وقتی که شما آییننامه را نیاورید، طبیعتاً آن احکام اجرا نمیشود. هیچ زمانی با هیچ برنامه پنج سالهای به این نحوی که با برنامه هفتم دارد بیمهری میشود، برخورد نشده است. این نماینده مجلس اظهار داشت: آقای ظریف برخلاف قانون منصوب شده، اشکال ندارد او را کنار بگذارید و فرد دیگری بگذارید، مگر قحطالرجال در این کشور است که شما برای اینکه یک فرد را در یک جایگاه نگه دارید، لایحه تنظیم کنید! دولت آیا اینقدر بیکار است؟ وی گفت: آقای رئیسجمهور ما انتظار داریم بنشینید مسائل اساسی مردم را حل کنیم، مسئله تورم را حل کنیم، مسئله گوشت، لبنیات و شیر را برای مردم حل کنیم، مسئله نان را حل کنیم، مسئله اتباع را حل کنیم.
بررسی به صورت عادی
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از بررسی تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس گفت: در رابطه با این موضوع فوریت آن مطرح بود، یک فوریت آن رأی نیاورد که به صورت عادی به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده میشود. وی ادامه داد: موضوع اقدام قانونی و غیرقانونی در این لایحه مطرح شد. طبیعتاً مجلس با رفتارهای غیرقانونی اینگونه رفتار میکند، اما اصل موضوع این است که افرادی که سفیر جمهوری اسلامی ایران و وابستگان کشور هستند و مأموریت خارج از کشور انجام میدهند، این مشکل برای آنها وجود دارد.
«فوریت» معیشت مردم است
عباس گودرزی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده شهرستان بروجرد درباره رأی منفی مجلس به این لایحه گفت: مجلس با رأی مخالفت قاطع خود به یک فوریت «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» نشان داد اولویتش مسائل مهم جامعه است نه ماندن یا رفتن یک فرد در پست معاونت. وی ادامه داد: انتظار میرود رئیس محترم جمهور به قانون عمل کند و به ادامه انتصاب غیرقانونی معاونت راهبردی خود پایان دهد. طبعاً تا قبل از هر تغییر و اصلاحی، فصلالخطاب، قانون جاری کشور است.
ماجرای اصرار دولت چیست؟
دیروز مجلس با یک فوریت لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کرد. قانون فعلی دولت را الزام میکند از افرادی که خود، همسر یا فرزندانشان تابعیت کشوری غیر از ایران را هم دارند در مشاغل حساس بهکارگیری نکند.
اگر این قانون اجرا شود افرادی مانند ظریف که فرزندانش تابعیت مضاعف دارند، امکان حضور در دولت را نخواهند داشت.
بر همین اساس دولت تلاش میکند با تغییر قانون، شرایط را برای حضور افراد دارای تابعیت مضاعف در مشاغل حساس فراهم کند. این در حالی است که کارشناسان معتقدند افرادی که انگیزه حضور در دولت دارند، میتوانند تابعیت مضاعف خود را ترک کنند، اما دولت ترجیح میدهد به جای ترک تابعیت مضاعف این افراد، قانون را تغییر دهد. با عدمتصویب فوریت این لایحه دولت در مجلس، این لایحه به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد تا روند رسیدگی به صورت عادی طی شود.
حساسیت مجلس به «مشاغل حساس»
یک لایحه از سوی دولت برای تغییر قانون انتصاب اشخاص در مشاغل خاص به مجلس برده شده است. دولت معتقد است آن بخش از قانون که بهکارگیری افراد را به خاطر تابعیت دوگانه همسر و فرزند ممنوع میکند، بهتر است تغییر کند و صرفاً تابعیت خود فرد مدنظر قرار گیرد
صاحبخبر -
∎