شناسهٔ خبر: 69787209 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

نماینده جنبش حماس در ایران مطرح کرد:

روایت طوفان‌الاقصی در رمان یحیی سنوار روایت طوفان‌الاقصی در رمان یحیی سنوار

نماینده جنبش حماس در ایران گفت: مردم غزه تصمیم گرفتند طوفان بیافرینند که در چارچوب رمان توسط یحیی سنوار نوشته شد و این به دلیل جنایات رژیم صهیونسیتی علیه مردم غزه بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خالد قدومی، امشب ۲۷ آبان ماه، در مراسم رونمایی از تازه‌های نشر آستان قدس رضوی و تقدیر از «شهید یحیی سنوار» نویسنده کتاب خار و میخک، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: نوشتن کتاب کار آسانی نیست. بوی تنقید و پیشنهادات دارد؛ طبق مطالعات من از سال ۸۰ میلادی به بعد ما به ندرت کتاب در حوزه دانش جدید داریم. اکثرا تلفیق و از تجربه‌های دیگر جمع می‌کنند. در فرهنگ غربی این کتب بیشتر است اما در منطقه ما دانش و ایده جدید کمتر است.

وی افزود: کتاب شهید سنوار واقعا ارزش دارد و به ما کمک می‌کند که در چارچوب عنوان خاطرات زندگی فردی، به جهان و انسانیت کمک می‌کند که اینگونه زندگی را زیست کند. کتاب‌های متعددی در این قالب داریم و نوشتن رمان توسط مجاهد سنوار یک تجربه جدید برای انسانیت و تجربه واقعی زندگی فلسطینیان است.

نماینده جنبش حماس در ایران افزود: مقدمه کتاب یک پاراگراف است، شخص مقاوم، مجاهد و فردی که مطلب را می‌گوید و داستان فلسطینیان نوشته شده و خاطرات تلخ و شیرین دارد. این رمان از حرف و تعریفات بومی و مفاهیم بین مردم و ساکنین فلسطین استفاده کرده است. این بیوگرافی شخصی نیست و بیوگرافی میهن در چارچوب شخصیتی به نام احمد است. اهالی غزه به دلیل کم بودن جغرافیای غزه جایی برای قبر ندارند، لذا خانواده در اتاق دفن می‌شوند و پیکر را آنجا می‌گذارند و به دلایل جنگ و ترسیدن دشمن، خانواده احمد در داخل اتاق زندگی می‌کردند و پیش‌بینی می‌کنند که خواهند مرد.

قدومی بیان کرد: ترس از باران، جنگ و غیره در این کتاب گفته شده و در این داستان متوجه می‌شویم که چرا طوفان الاقصی آمده است؟ غزه قبل از طوفان ۷ اکتبر زیر جنایات رژیم صهیونیستی است و شخصیت‌های مقاوم داخل رمان که بومی هستند، تصمیم گرفته‌اند به سراغ مقاومت بروند. باید گفت که این کتاب نظریه مقاومت نوین برای نجات مردم و فرهنگ است، منتشر کردن این فرهنگ توسط مردم جامعه ما بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: به فرهنگ غربی باید «نه» بگوییم. مردم غزه تصمیم گرفتند طوفان بیافرینند که در چارچوب رمان توسط یحیی سنوار نوشته شد و این به دلیل جنایات رژیم صهیونسیتی علیه مردم غزه بود. امروز فلسطین کجا است؟ از جهانیان می‌خواهم بپرسم که چارچوب آن کجاست؟ به قول ترامپ یک کشور یهودی به نام اسرائیل است. ترامپ پایتخت دائمی اسرائیل را قدس معرفی کرد و سفارت کشور را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

نماینده جنبش حماس در ایران ادامه داد: راه مقاومت راه عزت است و برای آن قربانی فراوان داده‌ایم، از ۴۳ هزار شهید فلسطینی ۷۰ درصد خانم‌ها و کودکان هستند و ۹۰ درصد ساکنین نیز آواره شدند. اگر امروز جنگ متوقف شود، ۴۵ سال برای احیای خیابان‌های غزه زمان نیاز است. امروز که ما برای دفاع از خود سلاح گرفتیم و دشمن را غافلگیر کردیم، اشتباه نکرده و در راه حق هستیم. جنگ امروز بین اردوگاه حق و باطل است و باید انتخاب کنیم در کدام جبهه باشیم.

قدومی گفت: امروز شعار مردم آمریکا این است که فلسطین را آزاد می‌کنیم. رنج و درد را نباید فراموش کرد، ما در صحنه حق هستیم. چرا سران کشورهای عربی و اسلامی فعالیت جدی ندارند؟ اسرائیل از مرزهای کشورهای مستقل عرب و مسلمان عبور می‌کند و نتانیاهو در سازمان ملل منشور سازمان ملل را مقابل دوربین خورد می‌کند و می‌گوید این سیرک را جمع کنید. مرجعیت گفت‌وگو چه باید باشد؟

نماینده جنبش حماس در ایران بیان کرد: فلسطین که تصمیم گرفت طوفان بیافریند، اعلام می‌کند آینده فلسطین بدون صهیونیست و سرنوشت آنان به دست خود فلسطین باید باشد. حق ۲ کشور یعنی چه؟ به طور مستقیم و واضح هیچ حقی برای اسرائیل در خاک فلسطین نباید قائل بود. ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی اسرائیل نابود شده است، فرماندهان تاریخ را با خون خود نوشتند. آزادی آینده فلسطین فرهنگ مجاهدین والا مقام است و این فرهنگ شهادت را ادامه می‌دهیم تا آزادی کامل فلسطین اتفاق بیفتد و انشالله نماز فتح را در مسجدالاقصی می‌خوانیم.

تاکید حجت‌الاسالام‌والسلمین مروی بر مرجعیت علمی کتابخانه آستان قدس

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین جلال حسینی در این مراسم بیان کرد: پایگاه مقاومت یک پایگاه مجازی است و مطابق فرمایش رهبر انقلاب که گفتند هر چه امکانات دارید باید پای کار آورید، راه‌اندازی شده است. کتابخانه آستان قدس یک ظرفیت انبوه و ارزشمند است.

وی افزود: کتابخانه، مصالح و مواد برای پژوهشگران ایجاد می‌کند. کتابخانه پل ارتباطی قوی است که به نسل‌های آینده در ترویج فرهنگ مقاومت درک بهتر می‌دهد.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: شهید رئیسی وقتی اینجا حضور داشتند گفتند آستان قدس باید مرجعیت علمی داشته باشد. این موضوع کمی برایمان غیرقابل باور بود. در ادامه حجت‌الاسلام مروی نیز بر این موضوع تاکید داشتند که کتابخانه آستان قدس به عنوان پیشرانه فرهنگی آستان قدس است و باید در حوزه نسخه‌پژوهی در دنیا به مرجعیت علمی برسد. تا پایان سال جاری از پایگاه جامع فهرستگان نسخ خطی ایران و جهان رونمایی خواهد شد. در حال حاضر ۲.۵ میلیون نسخه خطی از ۲۰۰ کتابخانه محوری در سراسر دنیا داریم که می‌خواهیم آن را افزایش دهیم.

حسینی بیان کرد: هر کسی در حوزه خطی بخواهد کار علمی کند باید به ما مراجعه کند. کتابخانه مسجد جامع گوهرشاد تا خرداد ۱۴۰۴ افتتاح خواهد شد. این کتابخانه در حوزه حوزوی، علمی و امام رضایی تخصصی محسوب می‌شود.