شناسهٔ خبر: 69782823 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

 مهدی تاج واقعا مبدأ تاریخ فوتبال ایران است؟

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال بار دیگر ادعایی را مطرح کرده که ثابت کردن خلاف این ادعا نیاز چندانی هم به گشت‌زنی در تاریخ ندارد و دوره کوتاهی از آن گذشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نقل از تابناک، نتایج تیم ملی فوتبال در راه جام جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا مطلوب بوده، اما مورد نقد عملکرد فنی تیم ملی است که حالا مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به انتقادات یک ادعای خلاف واقع را مطرح می‌کند.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال با ادعای نادرستی دیگر به اصطلاح پاسخ انتقادات به عملکرد فنی تیم ملی را داده است. تیمی که به لحاظ امتیاز گیری نتایج خوبی گرفته، اما عملکرد فنی تیم ملی به جز دیدار با قطر زیر سؤال است. از دیدار مقابل قرقیزستان در اصفهان تا دیدار با کره شمالی در لائوس که باوجود پیروزی، عملکرد تیم ملی مورد انتقاد قرار گرفت.

عملکردی که قلعه‌نویی هم منتقدش شد

نقد به عملکرد تیم ملی آنقدر واضح و روشن بوده که حتی امیر قلعه‌نویی جایی برای دفاع صرف از عملکرد تیمش نداشت و در پایان دیدار با کره شمالی گفت: «شانس آوردیم که فوتبال امروز به ما درس داد و تنبیه‌مان نکرد. در موقعیت‌هایی باید تمرکز بیشتری می‌داشتیم که نداشتیم و این برای من به‌عنوان مربی خوب نیست.» با این وجود اما گویا نظر مهدی تاج چیز دیگری است و به حمایت از عملکرد تیم ملی در مقابل منتقدان پرداخته، آن هم با یک ادعا و فکت نادرست که اثبات نادرستی آن نیاز به کنکاش زیادی هم در تاریخ ندارد و مربوط به همین دوره قبلی است.

بهترین نتایج ایران در انتخابی جام جهانی؟

مهدی تاج گفته است: «در آستانه صعود به جام جهانی هستیم و نتایجی که گرفتیم، در هیچ دوره‌ای نبوده که از ۵ بازی ۱۳ امتیاز کسب کنیم و اینگونه نتایج‌مان بالا باشد.» این ادعای نادرست در حالی مطرح شده است که تیم ملی در انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و در همین مرحله با دراگان اسکوچیچ هم توانسته بود از ۵ بازی ابتدایی خود ۱۳ امتیاز کسب کند. با پیروزی مقابل سوریه، عراق، امارات، لبنان و تساوی مقابل کره جنوبی. آن هم در شرایطی که تیم ملی با مدیریت مهدی تاج و سرمربیگری مارک ویلموتس، در دور دوم انتخابی جام جهانی تا آستانه حذف پیش رفته بود و فوتبال ایران از جهنم منامه خودش را به مرحله سوم جام جهانی رساند و سریع‌ترین صعود تاریخ یک تیم آسیایی به جام جهانی در دور قبلی به ثبت رسید.

کار سهل برای صعود به جام جهانی با ۸ سهمیه!

تیم ملی در دوره قبلی انتخابی جام جهانی با کسب ۲۵ امتیاز از ۱۰ بازی صعودش را قطعی کرد، با این تفاوت که فقط ۴ تیم آسیایی به صورت مستقیم راهی جام جهانی می‌شدند و یکی از رقبای ایران در گروهش کره جنوبی بود. اکنون اما تیم ملی در گروهی به مراتب ساده‌تر قرار دارد که هیچکدام از قدرت‌های اصلی فوتبال قاره از جمله کره جنوبی، استرالیا یا عربستان در گروهش قرار ندارند و قاره آسیا ۸ سهمیه مستقیم صعود به جام جهانی دارد که در همین مرحله صعود ۶ تیم قطعی خواهد شد.

بهترین تیم آسیایی جام جهانی ۲۰۱۸؟

این ادعای نادرست مهدی تاج درباره نتایج تیم ملی در شرایطی مطرح شده که او از این دست ادعاهای نادرست یا تاریخ‌سازی‌ها قبلاً هم داشته است. به طور مثال او ۱۰ شهریورماه ۱۴۰۱ و دو روز پس از رسیدن دوباره‌اش به ریاست فدراسیون فوتبال در مراسم رونمایی کاپ جام جهانی در تهران از روی کاغذ سخنرانی کوتاهی انجام داد که یک ادعای نادرست دیگر درباره نتایج تیم ملی کرد. تاج ضمن اشاره نادرست به تعداد دفعات صعود تیم ملی به جام جهانی که حضور در قطر را پنجمین صعود فوتبال ایران به جام جهانی قلمداد کرد در حالی که ششمین صعود بود، گفت: «فوتبال ایران افتخار فوتبال آسیا است زیرا در جام جهانی ۲۰۱۸ بهترین نتیجه را در میان تیم‌های آسیایی کسب کردیم.» این ادعا نیز به نادرستی مطرح شد، چراکه در جام جهانی ۲۰۱۸ تیم ملی ژاپن بود که با صعود از گروه H بهترین نتیجه را میان تیم‌های آسیایی کسب کرد و چه بسا اگر توانسته بود برتری ۲ بر صفرش مقابل بلژیک را هم حفظ کند، به مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی می‌رسید.

مبدأ تاریخ فوتبال ایران کجاست؟

نکته اینجاست که چرا اشتباهات و ادعاهای نادرست مهدی تاج در راستای دستاوردسازی، درست مربوط به زمان‌هایی است که خودش سکان فوتبال ایران را به دست دارد؟ اینکه چرا مهدی تاج، هیچ وقت حاضر نشده درباره اشتباهاتش یا ضررهایی که فوتبال ایران وارد کرده به کنار، اما چگونه او نتایج تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۸ را بهترین نتیجه میان تیم‌های آسیایی می‌داند، زمانی که خودش رئیس فدراسیون فوتبال بوده؟ یا اینکه چگونه مدعی می‌شود تیم ملی در هیچ دوره‌ای از ۵ بازی ۱۳ امتیاز کسب نکرده، در حالی که در همین دوره قبلی و در گروهی سخت‌تر، تیم ملی نتایج مشابهی گرفته بود؟ گویا مهدی تاج خودش را مبدأ تاریخ فوتبال ایران می‌داند و هر زمانی که خودش رئیس فدراسیون فوتبال بوده را بخشی از تاریخ می‌داند و سایر دوره‌ها را نادیده می‌گیرد.

انتهای پیام