خبرگزاری میزان - سازمان غیردولتی سیواچ Sea-Watch میگوید که ناکامی گارد ساحلی ایتالیا در واکنش فوری به غرق شدن یک کشتی در سواحل لامپدوزا به کشته شدن ۲۱ مهاجر منجر شد.
موسسه خیریه نجات مهاجران سیواچ شکایتی جنایی به دادستانهای ایتالیایی ارائه کرده و طی آن گارد ساحلی این کشور را به سهلانگاری و قتل چندگانه متهم کرده است.
این سازمان غیردولتی اعلام کرد که از دفتر دادستانی در آگریجنتو، جزیره سیسیل خواسته تا درمورد شرایط مربوط به مرگ ۲۱ مهاجر در یک کشتی غرقشده که در اوایل سپتامبر (شهریور) از لیبی حرکت کرده بود، تحقیق کند.
این موسسه خیریه گفت که یک هواپیمای نظارتی سیواچ یک قایق مهاجر را با ۲۸ سرنشین در ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور) در نزدیکی لامپدوزا شناسایی کرد و آن را به مقامها گزارش داد، اما گارد ساحلی ایتالیا تا ۴ سپتامبر (۱۴ شهریور) از استقرار کشتی نجات امتناع کرد.
به گزارش سیواچ، مقامها ۷ نفر را در فاصله ۱۸.۵ کیلومتری جزیره در ۴ سپتامبر نجات دادند، اما ۲۱ نفر در نتیجه کوتاهی ایتالیا در ارائه کمک فوری جان خود را از دست دادند.
در شکایت این سازمان غیردولتی که بههمراه ۳ نفر از بازماندگان و پسر مردی که غرق شده بود مطرح شد، گفته شده است که گارد ساحلی ایتالیا از انجام وظایف رسمی خود امتناع و مرتکب قتل چندگانه بهدلیل سهلانگاری شده است.
الیور کولیکوفسکی، سخنگوی سیواچ گفت: مصونیت افراد مسئول باید پایان یابد. کسانی که به وظیفه خود برای نجات عمل نمیکنند باید به دست عدالت سپرده شوند.
گارد ساحلی ایتالیا و دفتر دادستان عمومی در آگریجنتو هنوز بهطور رسمی در این مورد اظهار نظر نکردهاند.
دولت راستگرای جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، در سالهای اخیر مهاجرت از طریق دریا از آفریقا را سرکوب کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- سیاستهای محدودکننده مرزی اروپا؛ عامل مرگ مهاجران
- سیاستهای ضدمهاجرتی ایتالیا در دوره نخستوزیری جورجیا ملونی
از زمانی که ملونی در سال ۲۰۲۲ قدرت را در دست گرفت، دولت او با اعمال محدودیتهای مختلف بر فعالیتهای موسسههای خیریه حامی مهاجران، کار را برای آنها سختتر کرده است.
ملونی همچنین با اتحادیه اروپا برای انعقاد قراردادهایی با تونس و لیبی برای مهار جریان مهاجران همکاری کرده و امسال توافقنامه بحثبرانگیزی را با آلبانی برای برونسپاری پذیرش و اخراج مهاجران به کشور امضا کرد.
ایتالیا پیش از این نیز اقدامهایی را علیه سازمانهای غیردولتی که در زمینه نجات مهاجران فعالیت میکنند، اجرا کرده ب.
گروههای بشردوستانه مانند پزشکان بدون مرز، آکسفام و برخی گروههای دیگر، رم را به ممانعت سیستماتیک در انجام فعالیتهای جستوجو و نجات متهم کردهاند؛ بهگفته این گروهها، سیاستهای رم باعث تلفات جانی انسانها شده است.
خوان ماتیاسگیل، که عملیات جستوجو و نجات مدیترانه پزشکان بدون مرز را مدیریت میکند، گفت: دولت ایتالیا سیاستهای خود را بهعنوان موفقیت به افکار عمومی میفروشد، اما بهای این سیاستها مرگ و نقض بسیار شدید حقوق بشر است.
بیش از ۱۵۷ هزار مهاجر در سال گذشته از طریق دریا وارد ایتالیا شدند که این رقم در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۵ نفر بود، اما براساس آمار سازمان ملل شمار مهاجران وارد شده به ایتالیا در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است.
سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) میگوید که بیش از هزار و ۷۰۰ نفر تا به امروز در مدیترانه مرکزی جان خود را از دست داده یا ناپدید شدهاند.
این آژانس سازمان ملل از سال ۲۰۱۴ دستکم ۲۰ هزار مورد مرگ و ناپدیدشدن را ثبت کرده؛ بر این اساس، اقیانوس به مرگبارترین گذرگاه مهاجران در سراسر جهان تبدیل شده است.
انتهای پیام/