به گزارش ایلنا، محمدرضا هاجری امروز 27 آبان در نطق پیش از دستور صحن علنی شورای شهر شیراز با اشاره به ضرورت غیرقابل انکار، بافت تاریخی و فرسوده شیراز قربانی حاشیهسازان لائیک مدعی کارشناسی و دوستدار و دلسوز میشود، تصریح کرد: محور هویت فرهنگی بافتها، باید مناسبات انسانی، آداب معاشرت نیکو و سبک زندگی اسلامی – ایرانی باشد.
وی افزود: بافتهای تاریخی و فرسوده ظرف و قالب هویتی شهر بوده که مظروف و محتوای آنها در حوزه علوم انسانی – اسلامی معنی بخش و هویت ساز است.
هاجری تصریح کرد: با جابجایی و تفکیک جای مظروف و محتوا با ظرف و قالب میخواهند رکن هویتبخش انسانی شهر را حذف، سانسور و کنار بگذارند تا شهری سکولار شکل بگیرد و سومین حرم اهلبیت (ع) را به استحاله بکشانند که نخواهند توانست که با تهیه بستههای کاربردی ویژه تشویقی و تسهیلات ارزان، خود صاحبان منازل بافتهای تاریخی و فرسوده میتوانند جلودار عمران و بازآفرینی باشند.
وی ادامه است: بهتر است در میراث، اوقاف، محیطزیست، منابع طبیعی و... اسیر جوسازان و غوغاسالاران نشده با شورا و شهرداری، مسکن و شهرسازی همراه، همدل، همافزا و هماهنگ شده تا آرمانها و ارزشهای انسانی و میراثی شهر حفظ و صیانت گردد.
عضو شورای شهر شیراز گفت: حوزه زیارت شهر را به گردشگری مذهبی تنزل دادن، برداشتهای انحرافی از نسخه ننگین ٢٠٣٠ بوده که باید مواظب بود، سومین حرم را تحریف و تخریب نکنند.
با عملیاتی نشدن انتقال صنایع سلامت مردم قربانی سلایق میشود
هاجری با اشاره به داشتن مصوبات صریح و شفاف و پروندههای فربه مبنی بر انتقال کارخانههای روغن نباتی نرگس، سیمان و پشم شیشه به خارج از شهر، گفت: عملیاتی نشدن مصوبات جای سوال و شفافسازی دارد و سلامت مردم را نباید قربانی سلایق کرد.
وی ادامه داد: علوم پزشکی و محیطزیست میبایست جلودار درخواست عملیاتی کردن مصوبات باشد.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه انتقال زندان مرکزی در کمیسیون ماده ۵ استان خراسان رضوی به خارج از شهر مشهد اخیرا تصویب و ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: با همت مسئولان فارس و شیراز باید کمک و یاری نمود تا زندان مرکزی تقویت مدیریت شهری و افزایش اختیارات شوراها، آنرا میان دولت و مجلس تقسیی شیراز (عادل آباد) به خارج از شهر انتقال یابد و پسازآن باید کاری ملی برای انتقال پادگانهای نظامی داخل شهر به خارج از شهر انجام داد.
عزل و نصب شهردار توسط وزارت کشور تمامیتخواهی است
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه وزیر کشور با کمک مجلس، انتخاب شهردارها را از شورا گرفته و مستقلا انتخاباتی کنند و عزلونصب شهردار یک جا با وزارت کشور و زیرمجموعههایش باشد، اظهار کرد: این موضوع تمامیتخواهی در روز روشن است و طرح چند باره این موضوع قبل از تصویب نهائی و تبدیل شدن به قانون میتواند از مصادیق تشویش اذهان عمومی باشد؛چرا که چند ده هزار اعضای شورای شهرها و روستا شدیدا به اینگونه خلع یدها مخالفند و از مواضع ناصواب وزیر کشور ناراحت هستند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مجلس هم نظارت مطلق میخواهد و علاوه بر نظارت بر انتخابات شوراها، از طریق دیوان محاسبات قصد اعمال نظارت دارد.
هاجری گفت: شهرداری از بودجه دولتی استفاده نمیکند، ٩٩ درصد بودجه شهرداریها از منابع مردمی است نه دولتی که اگر چنین نبود، خبری از عمران و آبادی در کلانشهرها نبود.
وی افزود: بهجام کردند که چیزی جز بیهویتی و استحاله به شوراهای موفق و کارآمد مردمی بهدنبال ندارد.