به گزارش سایت دیدهبان ایران، بیست و نهمین کنفرانس بینالمللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP ۲۹) امسال با حضور مقامات بلندپایه کشورهای جهان و کارشناسان حوزه محیطزیست به میزبانی باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان از ۲۱ آبان آغاز به کار کرده است و تا ۲ آذر ادامه داد.
در همین راستا بخش پارلمانی اجلاس COP ۲۹ از ۲۶ آبانماه در شهر باکو آغاز به کار کرد و هیات اعزامی مجلس شورای اسلامی ایران نیز در این بخش حضور یافت. محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به عنوان رئیس هیات اعزامی، مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی، رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون اجتماعی و عضو گروه IPU مجلس شورای اسلامی و سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی و عضو گروه IPU مجلس از جمله اعضای تیم پارلمانی کشورمان در این کنفرانس بینالمللی هستند.
سمیه رفیعی در بخش پارلمانی اجلاس بینالمللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد و گفت: رفیعی هستم نماینده جمهوری اسلامی ایران و یک اکولوژیست، به نمایندگی از کشوری آمدهام که قدیمیترین پارلمان را در آسیا دارد و در ۱۱۸ سال سابقه پارلمانی خود قوانین مهمی را در حوزه حفظ محیط زیست و البته تغییرات اقلیمی گذاشته است.
وی افزود: یکی از مهمترین قوانین، اصل پنجاه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که بسیار جدی به مسالهی حفظ محیطزیست میپردازد و تخریب آن را جرم اعلام میکند. از طرفی به صورت اختصاصی، موضوع تغییرات اقلیمی در سیاستهای کلی محیط زیست کشور توسط رهبر معظم انقلاب که به باور من محیط زیستیترین رهبر دنیا است، ابلاغ شده است.
رفیعی ادامه داد: ایشان (رهبر معظم انقلاب) گسترش اقتصاد سبز را برای کشور تکلیف نمودند با تاکید بر پیشرفت صنعت کمکربن و حتی برای آن ضمانت اجرایی هم در نظر گرفتند، ضمانت اجرایی به این معنی که حسابرسی سبز را در دستور داریم، نمیدانم چند نفر از شما همکاران عزیز در مجالس خود برای تغییرات اقلیمی حسابرسی سبز به جهت اجرای درست قانون گذاشتهاید.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس خاطرمشان کرد: در همین راستا در برنامه هفتم پیشرفت کشور که برنامه عمل سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ است، مشخصا برنامه سازگاری با تغییرات اقلیمی مصوب شده است و در آن تکالیفی برای تنوعبخشی به سوخت و انرژی و مصرف آن در کشور را مشخص کردهایم، مانند گسترش ۳۰ گیگاوات برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر که یکی از این تکالیف است.
وی یادآور شد: همه این کارها را کشور من با وجود همه سختگیریها از جمله تحریمهای مستمر انجام داده است. ما به دلیل تحریمها هیچ تسهیلات و کمکی از محل صندوق تغییرات اقلیمی دریافت نکردیم. لذا از این حیث کشور من با وجود همه این سختیها، گامهای بلندی برای صنعت کمکربن برداشته که شایسته تقدیر بینالمللی است.
رفیعی تصریح کرد: ما حاضر هستیم تجربیات خود را به عنوان کشوری که دانشمان متعلق به خود ماست با شما به اشتراک بگذاریم و میتوانیم با هم کارگروههای مشترکی تشکیل دهیم و میتوانیم با هم این تجربیات را برای داشتن جهانی بهتر به کار ببندیم؛ ممنون و متشکرم.