شناسهٔ خبر: 69781846 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کارشناس مرکز بهداشت قم:

خانواده‌ها برای تکامل نوزادان نارس به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند

قم- ایرنا- کارشناس مسوول برنامه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: حدود ۱۰ درصد نوزادان در کشور و استان قبل از ۳۷ هفته کامل بارداری متولد می‌شوند و نارس هستند و خانواده‌ها باید برای پیگیری تکامل این نوزادان به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

صاحب‌خبر -

انسیه محمودی روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: نوزاد در رحم مادر باید ۳۷ تا ۴۰ هفته رشد کند، اگر زودتر از این هفته متولد شود، نوزاد نارس محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: با افزایش کیفیت مراقبت‌های پیش از بارداری و در طول بارداری، مشکلات مادران شناسایی می‌شود و مداخلات مناسب صورت می‌گیرد و شاهد افزایش طول مدت بارداری و تولد به موقع نوزادان خواهیم بود.

وی با بیان این‌که بیمارستان‌های شهدا و خیرین سلامت قم مجهز به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان هستند، ادامه داد: نوزادان نارس باید مدتی در بخش مراقبت‌های ویژه زیر نظر فوق تخصص نوزادان بستری شوند.

به گفته محمودی،‌ پس از ترخیص، خانواده‌ها باید در اولین فرصت به پایگاه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند و از خدمات بهداشتی بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: نوزادان نارس و نوزدان با وزن کمتر از ۲ کیلوگرم که از بیمارستان ترخیص می گردند هر هفته باید به پایگاه‌های سلامت مراجعه و مراقبت بهداشتی دریافت نمایند تا زمانی که وزن به ۲ کیلو برسد؛ این نوزادان باید از نظر غربالگری شنوایی و بینایی(مراجعه به چشم پزشک) نیز بررسی شوند.

کارشناس مرکز بهداشت قم با بیان اینکه تکامل نوزادان نارس خیلی مهم است و باید مورد بررسی قرار گیرد، گفت: تکامل نوزادان نارس از طریق مراقبت‌های پایگاه‌های بهداشت و بررسی علائم هشدار و تکمیل پرسشنامه asq و asq-se توسط مادر و بررسی توسط مراقب سلامت و پزشک مورد ارزیابی قرار گیرد تا اگر مشکلی باشد به مرکز جامع رشد و تکامل استان ارجاع شوند.

محمودی با تاکید بر این‌که بچه‌های نارس باید از شیر مادر تغذیه شوند، افزود: حضور مادر در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بسیار مهم است، نوازش مادر و تماس نوزاد با پوست مادر باعث تسریع در بهبود و افزایش ایمنی نوزاد و شیر مادر می‌شود.

وی با بیان این‌که برخی مشکلات از سوی جنین و یا مادر باعث تولد نوزاد نارس می‌شود، اضافه کرد: مشکلات مربوط به جفت، بارداری، دوقلو یا بیشتر، بیماری‌های عفونی، مشکلات رحم، مصرف الکل و روان‌گردان، شیوه زندگی مدرن، استرس و بیماری‌های مختلف از جمله علت‌های تولد نوزاد نارس است.

وی به والدین توصیه کرد: در صورت تولد نوزادان نارس، والدین با مطالعه نسبت به نیازهای مرحله به مرحله نوزادشان آگاه شوند.

۱۷ نوامبر مصادف با ۲۷ آبان روز جهانی نوزاد نارس نامگذاری شده است.