به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بهصورتهای مستقیم و غیر مستقیم در بیاناتشان به این نکته اشاره کردهاند که یاد شهدا را باید نگه داشت و این، کمتر از شهادت نیست.
به همین خاطر، انتشاراتهای بسیاری در سراسر کشور تلاش میکنند تا هر کدام بخش کوچکی از زندگی شهدا را به تصویر بکشند و تقدیم مخاطبان کنند و آنها با مطالعه این مجلدات با گوشهای از زندگی این عزیزان آشنا شوند.
امروز (۲۷ آبان) سالروز شهادت دو برادر که هر دو با هم و در کنار هم توسط ضد انقلاب به شهادت رسیدند. مزار این دو شهید گرانقدر در گلزار شهدای علیبنجعفر (علیهمالسلام) در شهر قم قرار دارد.
شهید «مهدی زینالدین» فرمانده لشکر ۱۷ علیبنابیطالب (علیهالسلام) روز ۱۸ مهر ۱۳۳۸ در تهران به دنیا آمد. شهید «مجید زینالدین» مسئول اطلاعات و عملیات تیپ دو لشکر ۱۷ علیبنابیطالب (ع) روز هفتم شهریور ۱۳۴۳ در تهران به دنیا آمد. هردو برادر روز ۲۷ آبان ۱۳۶۳ که برای مأموریتی بهسمت بانه و سردشت رفته بودند، در جاده بانه_سردشت در کمین ضد انقلاب قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.
به همین مناسبت، به معرفی چند کتابی که در مورد این دو شهید نوشته شده است، میپردازیم.
مجموعه خاطرات ۲۲: شهید مهدی زینالدین
این اثر، بیستودومین کتاب از مجموعه «مجموعه خاطرات» بوده و «محمدعلی صمدی» در این کتاب خاطراتی کوتاه و ۱۴ تصویراز شهید «مهدی زینالدین» را گردآوری کرده و انتشارات «یا زهرا (س)» آن را منتشر کرده است.
یاران ناب ۹: از برف تا برف (ویراست جدید کتاب «از همه عذر میخواهم»)
این اثر، نهمین کتاب از مجموعه «یاران ناب» بوده و «علی اکبری مزدآبادی» در این کتاب، خاطراتی از فرمانده لشکر ۱۷ علیبنابیطالب (علیهالسلام) را گردآوری کرده و انتشارات «یا زهرا (س)» آن را منتشر کرده است.
بخشی از متن کتاب به شرح زیر است:
«آذر ۶۲ بعد از پایان عملیات والفجر ۴ و تحویل منطقه ارتفاعات کانیمانگا و لری به یگانهای پدافندی، من و مهدی جزء آخرین نفراتی بودیم که داشتیم منطقه را ترک میکردیم. حین حرکت با آمبولانس فرماندهی، همینطور که داشتیم از ارتفاعات لری پایین میآمدیم، دانههای برف آرام آرام روی شیشهی ماشین مینشست.
یک سال بعد، زمانی که مهدی به شهادت رسید و عملیات در منطقه «دوپازا» لغو گردید، باز بارش برف منطقه را سپیدپوش کرده بود. یاد برف سال گذشته افتادم. یاد یک سال فراز و نشیب فرماندهی مهدی، تلاشهای بیوقفهاش در «خیبر» با آن همه موانع غیرقابل عبور، جدیتش برای عملیات در پاسگاه «زید» و متعاقب آن حرکت به غرب کشور برای عملیات جدید، یاد تمام بیخوابیها و خستگیاش، شوخیها و روحیهی شادش، غمها و ناراحتیها در فقدان رفقای شهیدش، یاد همه اینها برای کسی که در کنار مهدی بود و این لحظات را چشیده بود، از این جوان بیستوچهار، پنج ساله مجاهدی بزرگ و خستگیناپذیر برایم مجسم میکرد.»
نیمه پنهان ماه ۵: شهید مهدی زینالدین به روایت همسر شهید
این اثر، پنجمین کتاب از مجموعه «نیمه پنهان ماه» بوده و «بابک واعظی» در این کتاب، خاطراتی از «منیره ارغوان» همسر شهید «مهدی زینالدین» را گردآوری کرده و انتشارات «روایت فتح» آن را منتشر کرده است.
از چشمها ۵: تو که آن بالا نشستی
«احمد جبلعاملی» بخشی از خاطرات شهید «مهدی زینالدین» را بهعنوان «تو که آن بالا نشستی» گردآوری کرده و انتشارات «روایت فتح» نیز آن را بهعنوان پنجمین کتاب در دسته «از چشمها» منتشر کرده است.
این کتاب، خاطراتی از «زینب اسلامدوست» مادر، «عبدالرزاق زینالدین» پدر و جمعی از دوستان شهید است.
بخشی از متن کتاب به شرح زیر است:
«از توی عکس نمیشود فهمید که با همه مهربان بوده است؛ کسی که فکر میکردی فقط بهترین دوست تو است، تحکّمش هم معلوم نمیشود. تکههای خاطرهها را میگذاری کنار هم؛ مادرش، همسرش، دوستانش و پدرش. زندگیاش آرام است؛ بیتجمل، بدون حواشی و زواید بسیار.
همه چیز را از خودش دور میکند، دور میریزد و حصاری به دورش میکشد که راهی برای کسی نباشد. خودش حدیث که میخواند، میگوید «قلب، حرم خداست، غیر خدا را در آن راه نده.» و فکر میکنی تمام این خاطرهها انگار بخواهند همین یکی را نشان بدهند؛ تصویر مردی که تلاش میکرد غیر را به خانه دلش راه ندهد.
حالا این تصویرها را از خلال کلمهها پیدا کردهایم. کنار هم گذاشتهایم و میکوشیم از میانشان مهدی زینالدین را ببینیم؛ این کار چهقدر شدنی است؟»
یادگاران ۱۰: شهید مهدی زینالدین
«احمد جبلعاملی» بخشی از خاطرات شهید «مهدی زینالدین» را گردآوری کرده و انتشارات «روایت فتح» نیز آن را بهعنوان دهمین کتاب در دسته «یادگاران» منتشر کرده است.
این کتاب شامل صد خاطره کوتاه از فرمانده لشکر ۱۷ علیبنابیطالب (علیهالسلام) است.
بخشی از متن کتاب به شرح زیر است:
«من توی مقر ماندم. بچهها رفتند غرب؛ عملیات. مجبور بودم بمانم به یک عده آموزش بدهم.
قبل از رفتن، مهدی قول داد که موقع عملیات زنگ بزند که بروم. یک شب زنگ زد و گفت: «به بچههایی که آموزششون میدی، بگو اگه دعوتشون کردن، اگه تحریکشون کردن که بیان منطقه، اگه پشت جبهه مشکل دارن، برگردن. فقط اونهایی بمونن که عاشقن.»
شب بعدی باز هم زنگ زد و گفت: «زنگ زدم برای قولی که داده بودم، ولی با خودم نمیبرمت.»
اسم خیلی از بچهها را گفت که یا برگردانده یا توی کرمانشاه جا گذاشته. گفت: «شناسایی این عملیات رو باید تنها برم؛ بهخاطر تکلیف و مسئولیتم. شما بمونین.»
فردا غروب بود که خبر دادن مهدی و برادرش توی کمین، شهید شدهاند. نفهمیدم چرا هیچکس را نبرد، جز برادرش.»
شناسنامه شهید مهدی زینالدین
این کتاب، چهارمین دفتر از مجموعه شناسنامه شهدا است که به قلم «محمدحسین قاسمی» به رشته نگارش درآمده و انتشارات «کتابک» آن را منتشر کرده است.
ستارگان حرم کریمه ۱: شهید مهدی زینالدین
این اثر، نخستین کتاب از مجموعه «ستارگان حرم کریمه» بوده و مؤسسه فرهنگی حماسه ۱۷ در این کتاب به معرفی ویژگیهای اخلاقی فرمانده لشکر ۱۷ علیبنابیطالب (علیهالسلام) پرداخته و انتشارات «حماسه یاران» آن را منتشر کرده است.
قهرمان من ۹: آقا مهدی
این اثر، نهمین کتاب از مجموعه «قهرمان من» بوده و «مهدی قربانی» در این کتاب، به بخشی از زندگی شهید «مهدی زینالدین» پرداخته و انتشارات «کتابک» آن را منتشر کرده است.
مخاطب این کتاب، کودکان هستند تا با مطالعه این کتاب، با شخصیت شهید زینالدین آشنا شوند.
ستارگان حرم کریمه ۲۱: شهید مجید زینالدین
این اثر، بیستویکمین کتاب از مجموعه «ستارگان حرم کریمه» بوده و مؤسسه فرهنگی حماسه ۱۷ در این کتاب به معرفی ویژگیهای اخلاقی شهید مجید زینالدین پرداخته و انتشارات «حماسه یاران» آن را منتشر کرده است.
انتهای پیام/ 118
∎