به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «اطلس قاره های مه آلود» کتابی است به قلم احسان اوکتای آنار که آیدین اخوان آنرا ترجمه کرده و نشر مد آن را به انتشار رسانده است.
این اثر موفق شده جایزه اردال اوز را در سال ۲۰۰۹ از آن خود کند و تا کنون به بیش از بیست زبان زنده دنیا بازگردانی شده است و روایت آن در استانبول قدیم میگذرد. احسان اوکتای آنار با آفرینش شخصیتهایی غیرمعمول و عجیب، قصههایی را در دل قصههای دیگر ایجاد میکند و در تمام این داستانها، با ظرافت و دقتی مثال زدنی به توصیف رویدادها میپردازد.
این نویسنده ما را با استانبول یا قسطنطنیه در دوره امپراتوری عثمانی آشنا میکند. یکی از شخصیتهای داستانی کتاب، «اوزون احسان افندی» نام دارد که همچون دکارت به فلسفه «میاندیشم پس هستم» معتقد است؛ اما او اعتقاد عجیب دیگری نیز دارد و آن این است که بودن باقی افراد هم منوط به بودن اوست و معتقد است بقیه تنها در ذهن او وجود دارند!
در میانه روایت داستانهای افسانهای بین قصههای اصلی گفته میشود که ممکن است مخاطب متوجه ارتباط آن با کل اثر نشود، اما در ادامه در مییابد نقشی بسزا در روند داستان دارند و در واقع این افسانهها هم بخشی از داستان هستند و آمادهاند تا با تاثیرات خود بر خط داستانی اطلس قاره های مه آلود خواننده را غافلگیر کنند!
داستان «اطلس قارههای مهآلود» از یک سو سخت وامدار غرائب «هزار و یک شب» است و از سوی دیگر یادآور جهان پرراز و رمز بورخس است. اجزای ناهمگون این داستان چنان درهم تنیدهاند که همچون دالانهای هزارتویی طلسمشده هریک به دیگری راه میبرد.
قدر قدرتانی پردهنشین در جستوجوی کشف رازی هولانگیز، فرودستانی زخمخورده در تقلای انتقام، رازدانانی خاموش، کودکانی اعجوبه، گدایانی معجزهگر، مقنّیانی جانبرکف و دُژخیمانی پوشیدهروی.
این کتاب، بهرغم شباهت به حکایات شیرین شهرزاد، از کابوسی پرده برمیدارد که هنوز هم خواب بشر را برمیآشوبد، نیز از کوشش کاشفانی که با شمعی برافراشته در دل ظلمت به دنبال حقیقت میگردند.
احسان اوکتای انار، نویسنده، تصویرگر و مترجم ترک است. او در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه اژه در رشته فلسفه تحصیل کرد و اکنون در دانشگاه تدریس میکند.
کتاب «اطلس قاره های مه آلود» به نویسندگی احسان اوکتای آنار و ترجمه آیدین اخوان توسط نشر مد در ۲۱۶ صفحه و به قیمت ۲۰۰ هزار تومان روانه کتابفروشیها شده است.
∎