شناسهٔ خبر: 69779715 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

درهای «ری» دوباره روی اموات تهرانی باز می‌شود؟

پس از ۵۰ سال میزبانی شهرستان ری از اموات تهرانی‌ها، اکنون که تصمیم بر احداث آرامستان جدید در نقاط مختلف پایتخت گرفته شده است، باز هم قرعه به نام «ری» افتاد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، ظرفیت بهشت زهرا در حال تکمیل است. اگر آرامستان جدید در پایتخت احداث نشود، اموات روی زمین خواهد ماند. این موضوع را بارها مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در چند ماه گذشته اعلام کرده است.بر همین اساس شهرداری تهران برای ایجاد آرامستان‌های جدید در ۵ پهنه پایتخت، در قالب لایحه‌ای از شورای شهر تهران درخواست مجوز کرد و در نهایت شورا با ساخت ۳ آرامستان در جنوب، جنوب‌شرق و جنوب‌غرب تهران موافقت کرد. موقعیت 3 زمین به این شرح است: زمین‌های کلاغائیه معروف به بی‌بی مریم در حریم منطقه ۲۰ به مساحت ۳۰۰ هکتار(محدوده شهرستان ری)، زمینی در اطراف بزرگراه امام رضا در حریم منطقه ۱۵ به مساحت ۲۰۰ هکتار(محدوده شهرستان ری) و اراضی جاده ساوه به مساحت ۲۰۰ هکتار(محدوده شهرستان بهارستان).

«بهشت زهرا»، به عنوان اولین آرامستان متمرکز تهران، سال ۱۳۴۹ در بخش کهریزک شهرستان ری در مسیر تهران-قم، با وسعت ۳۱۴ هکتار افتتاح شد. در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار به آن اضافه شد و تاکنون بیش از ۲ میلیون نفر در بهشت زهرا دفن شده‌اند.

جعفر شربیانی عضو شورای شهر تهران، ری و تجریش می‌گوید: شهرداری تهران در سال ۸۷، در ازای توسعه بهشت زهرا انجام تعهداتی را در شهرستان ری برعهده گرفت که شامل ۱۳ بند بود اما فقط ۲ مورد از این تعهدات محقق شده است.

وی با بیان اینکه مکان یابی زمین‌های «کلاغائیه» برای احداث آرامستان در دوره پنجم شورا مصوب شده بود، معتقد است: تهران باید سهم حواشی خود را بدهد زیرا اگر شهرداری تهران بخشی از بودجه‌اش را به حاشیه‌های پایتخت اختصاص دهد بسیاری از معضلات شهر تهران رفع خواهد شد.

قرعه آرامستان پایتخت بازهم به نام «ری» افتاد

از دوره پنجم شورای شهر، مکان‌یابی برای احداث آرامستان‌ جدید در تهران مطرح بود که به نتیجه نرسید و اکنون با توجه به اینکه ظرفیت بهشت زهرا رو به تکمیل است، این موضوع با جدیت دنبال شد و از ۳ زمین که توسط شورا مصوب شده، موقعیت دو زمین در حوزه سرزمینی شهرستان ری قرار دارد. البته تنها دلیل ساخت آرامستان‌ جدید در تهران پر شدن بهشت‌ زهرا نیست بلکه قرار است تمرکز از جنوب تهران برداشته شود و با توزیع آرامستان‌ها در نقاط مختلف شهر، ترافیک‌های سنگین مسیر بهشت زهرا نیز پایان یابد.برای مکان‌یابی آرامستان جدید در تهران ۳۳ معیار مورد بحث و بررسی قرار گرفت، یکی از این معیارها «تمرکززدایی از جنوب تهران» بوده است اما به نظر می‌رسد در مکان‌یابی، به این معیار توجه نشده است چرا که آرامستان جدید دوباره در «جنوب تهران» قرار دارد.شهرستان ری به واسطه همجواری با تهران، به محل انتقال معضلات پایتخت تبدیل شده و در حال حاضر با کوهی از این مشکلات روبرو است. قرار گرفتن آرادکوه، بهشت زهرا، ندامتگاه تهران بزرگ، ندامتگاه زنان استان تهران، کمپ‌های نگهداری معتادان متجاهر، مرکز پزشکی قانونی استان تهران، بیمارستان روانپزشکی رازی، کارخانجات، صنایع آلاینده و غیره در شهرستان ری، معضلات زیادی در این منطقه ایجاد کرده‌اند.

شهرری یکی از ۱۵ کهن شهر دنیا و بیش از ۸ هزار سال قدمت دارد و با وجود بارگاه نورانی حضرت سیدالکریم(ع)، رهبر معظم انقلاب از این شهر مذهبی به عنوان قبله تهران نام برده‌اند. همچنین شهرری با وجود ۲۰۰ اثر تاریخی و باستانی ظرفیت خوبی برای گردشگری دارد و همه ساله میزبان مراسمات ملی و مذهبی مهمی از جمله پیاده روی اربعین است. اما این شهرستان با وجود تمام ظرفیت‌های مذهبی، فرهنگی، تاریخی و گردشگری فاقد مراکز تفریحی و تفرجگاهی، بوستان خانواده، پارکینگ عمومی، هتل، ورزشگاه و زیرساخت‌های مناسب است و اجرای پروژه‌ها ازجمله خط ۶ مترو نیز در این شهر با توقف ۳ ساله روبرو بوده است.

تامین ظرفیت دفن اموات تهرانی تا ۴۰ سال

مهدی پیرهادی عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بهشت زهرا تا شهریورماه ۱۴۰۴ ظرفیت دفن دارد گفته است: نقاط پیش‌بینی شده، نیاز پایتخت را تا ۴۰ سال آینده رفع خواهد کرد و قطعاً دفن اموات از نیمه اول سال آینده در یکی از این آرامستان‌ها آغاز خواهد شد.

مهدی باب الحوائجی فرماندار ویژه شهرستان ری با اشاره به اینکه همه مصوبات شورای شهر در مورد «شهرری»، در فرمانداری تهران تصویب می‌شود، می‌گوید: با توجه به معضلات بهشت زهرا در شهرستان ری، نباید آرامستان جدید پایتخت، در شهرستان ری احداث شود لذا مخالفت خود را با این موضوع اعلام می‌کنیم.

رضا کرم‌پور کارشناس محیط زیست می‌گوید که شهرداری می‌تواند برای آرامستان جدید از زمین‌های کلاغائیه در جنوب تهران که مجوز دولتی هم دارد، استفاده کند. اما حمید یاسوج کارشناس شهری می‌گوید که باید تمرکز از بهشت زهرا برداشته شود تا دیگر شاهد محشرهای ترافیکی در جنوب تهران نباشیم نه اینکه دوباره گورستان جدیدی در این محدوده بسازیم.

زاکانی: کلاغائیه برای موارد اضطرار است

علیرضا زاکانی شهردار تهران با اشاره به بی‌عدالتی توزیع امکانات در شمال و جنوب تهران که از گذشته وجود داشته است، می‌گوید: در دوره ششم مدیریت شهری، به منظور کاهش فاصله شمال و جنوب تهران پروژه‌های بزرگی مثل بام ری و نوسازی نفرآباد، در شهرری در حال انجام است. وی در پاسخ به خبرنگار فارس در رابطه با اینکه با وجود معضلات جنوب تهران چرا آرامستان جدید پایتخت در کلاغائیه ری جانمایی شده است، تصریح می‌کند: آرامستان کلاغائیه از قبل وجود داشته و قرار نیست در آن دفن صورت بگیرد و برای موارد اضطراری در نظر گرفته شده است.

«ری» ایستگاه اول و آخر اموات تهرانی

شهرستان ری، بیش از ۵۰ سال مرده‌های تهران را در خود جای داده است و مردم ری بیش از این توان تحمل معضلات پایتخت را ندارند لذا انتظار می‌رود، پس از سال‌ها معادله نابرابر شمال و جنوب تهران حل شود و به «ری» نه به عنوان حیات خلوت تهران، بلکه به عنوان «قبله تهران» نگاه شود و بجای ساختن دوباره آرامستان، مکان‌های تفریحی و زیرساختی در این شهر احداث و تقویت شود تا بلکه بخش کوچکی از حق مردم مومن، انقلابی و شهیدپرور ری ادا شود.

برچسب‌ها: