شناسهٔ خبر: 69777556 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس بازرسی کل کشور: کاهش پرونده‌های قضایی با همکاری سایر دستگاه‌ها محقق می‌شود

پردیس - ایرنا - رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: افزایش ورودی پرونده به دستگاه قضایی علل و عوامل مختلف دارد و همه آن مربوط به قوه قضائیه نیست بلکه با همکاری سایر دستگاهها می توانیم تعداد پرونده‌های ورودی را کاهش دهیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ذبیح الله خداییان روز یکشنبه در حاشیه برگزاری نشست با کارکنان دادگستری و مسئولان شهرستان پردیس افزود: سایر دستگاهها مانند امور اراضی، مسکن وشهرسازی، منابع طبیعی و جهادکشاورزی درصورتی که هر یک در حفاظت از اراضی در اختیار به وظایف خود عمل کنند بخشی از پرونده های قضایی رفع خواهد شد.

وی با قدردانی از تلاش کارکنان سخت کوش دستگاه های قضایی اظهار داشت: با تعدادنیروی انسانی موجود و تعداد بالای ورودی پرونده آن طور که باید و شاید نمی توان به پرونده ها رسیدگی کرد اما با تلاش بیشتر همکاران می توانیم شاهد کاهش اطاله دادرسی و ورودی پرونده ها باشیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: در دوره جدید تحول و تعالی خوبی صورت گرفته و اطاله دادرسی به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده که این مهم با تلاش قابل تقدیر همکاران در خارج از ساعات اداری و روزهای تعطیل محقق شده است.

خداییان اضافه کرد: در سند تحول و در قانون برنامه استخدام و به کار گیری نیروی انسانی پیش بینی شده است و اگر بودجه لازم از سوی سازمان اداری و استخدامی تخصیص داده شود با استخدام نیروهای جدید تا حدی از فشار کار کارکنان و اطاله دادرسی پرونده ها کاسته خواهد شد.

این مسئول با اشاره به هدف برگزاری سفرهای استانی گفت: سرکشی اعضای قضایی به نقاط مختلف کشور با هدف بررسی مسائل و مشکلات استانها و رفع آنها به ویژه استان تهران با دستور مقام عالی قضایی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: در شهرستان پردیس مشکلاتی مربوط به مسکن مهر و مسکن ملی و خدماتی که باید ارائه شود از سایر موارد برجسته تر است که بررسی و رفع آنها در سفر های استانی در دستور کار قرار دارد.

قضات برای صلح و سازش تنها به صدور حکم اکتفا نکنند

وی به قضات توصیه کرد که برای صلح و سازش اصحاب دعوا ورود کنند و تنها به صدور حکم اکتفا نکنند.

رئیس بازرسی کل کشور: کاهش پرونده‌های قضایی با همکاری سایر دستگاه‌ها محقق می‌شود

این مسئول ادامه داد: برای آنکه خیانت نکنیم و امانتدار باشیم باید بدانیم هدف از گماردن ما برای آن مسئولیت چیست و در راستای همان تلاش کنیم و باید بدانیم که اگر هنگام صدور رای تحت تاثیر تماس تلفنی برای حمایت از یک شخص، خستگی یا هر چیز دیگری قرار بگیریم در امانت خیانت کرده ایم.

خداییان اظهار داشت: مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی افرادی هستند که حقوق آنها تضییع شده یا مورد ظلم واقع شده اند و اگر پرخاشی از طرف مراجعین مشاهده کردیم به جای ناراحتی به این فکر کنیم که خداوند متعال بین این همه افراد من را برای این مسئولیت انتخاب کرده و با صبر و حوصله او را به آرامش دعوت کنیم.

وی اضافه کرد: کسی که به ما مراجعه می کند ارباب رجوع است، یعنی ارباب ماست و ما خادم او هستیم، با این دید سعه صدر پیدا می کنیم و توقع از شما همان نکاتی است که در سند تحول قضایی آمده و یکی از آنها تکریم ارباب رجوع است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: به عنوان قاضی موقع صدور حکم باید نهایت دقت را داشته باشیم که رای بر اساس اسناد و مدارک صادر شود و تلاش کنیم حق به حقدار برسد و اگر بی دقتی کنیم و رای به نحوی که شایسته است صادر نشود، تا زمانیکه دعوا فیصله پیدا نکند در گیر آن هستیم و در برخی موارد با صدور یک رای بی توجه، امکان دارد یک پرونده به چندین پرونده تبدیل شود.

خداییان با بیان اینکه اطاله دادرسی هم نوعی حق الناس است، یادآور شد: کاهش پرونده های ورودی به دادگستری خود نوعی کوتاه کردن زمان رسیدگی است و همکاران برای صلح و سازش میان اصحاب دعوا اقدام کنند، چرا که تنها با صدور رای مشکلات برطرف نمی شود.

خدائیان گفت: حفاظت از اراضی، هوای پاک، تحصیل رایگان و دسترسی مناسب به بهداشت و درمان از حقوق عامه است و نباید نسبت به آنها بی تفاوت بود.

شهرستان پردیس با جمعیتی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.