شناسهٔ خبر: 69777089 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

هزینه‌های میلیاردی برای دریافت مدرک بی‌اعتبار

بیش از ۱۶ هزار دانشجوی ایرانی در یکی از کشورهای منطقه در حال تحصیل و دریافت مدرک هستند، مدرکی که مورد تأیید وزارتخانه‌های ایران نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا، سال گذشته موسسه‌ای غیر مجاز نفری ۸۰۰ میلیون تومان از ۸۰ نفر در قبال اعزام دانشجو به خارج از کشور دریافت کرد و مدعی بود که دانشجو پس از گذراندن دروس پزشکی به مدت یک سال می‌تواند به ایران بازگردد و در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی ادامه تحصیل دهد.»؛ این یکی از موارد اعزام دانشجو به خارج از کشور است که سازمان امور دانشجویان با آن برخورد کرد.

سوءاستفاده مؤسسات غیرقانونی اعزام دانشجو به خارج به میزانی است که محمد محمدی مسعودی مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان از تحصیل بیش از ۱۶ هزار دانشجوی ایرانی در یکی از کشورهای منطقه خبر می‌دهد و می‌گوید که این ۱۶ هزار نفر در دانشگاه‌های غیرمجاز این کشور تحصیل می‌کنند ومدرک تحصیلی آنها از این دانشگاه‌ها، مورد تأیید و قبول وزارت علوم و بهداشت نیست.

به گفته مسعودی اگر این دانشجویان زمانی به کشور بازگردند مدرک تحصیلی آنها از نظر سازمان امور دانشجویان ایران دیپلم است.

براساس اعلام سازمان امور دانشجویان، اگر فردی قصد ادامه تحصیل در خارج کشور از طریق یکی از این مؤسسات را دارد باید حتما از سازمان امور دانشجویان استعلام مجوز آن مؤسسه را دریافت کند، براساس آمار اعلام شده، از ۱۷۷ موسسه هم اکنون ۱۱۷ موسسه اعزام دانشجو مجوز فعالیت دارند و یک سوم یعنی ۶۰ موسسه از لیست سازمان امور دانشجویان یا لغو مجوز شده یا بنا بر دلایلی حذف شده‌اند.

به گفته مدیرکل بورس و اعزام دانشجویان اگر فردی قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارجی را داشت، در ابتدا باید از ظرفیت دانشگاه‌های داخل کشور استفاده کند، سپس اگر قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارد به سراغ موسساتی برود که مجوز قانونی اعزام دانشجو دارد تا اگر تخلفی صورت گرفت سازمان امور دانشجویان بتواند پیگیری کند.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، سازمان امور دانشجویان برای نظارت بر مؤسسات اعزام دانشجو به خارج کشور، کارگروهی متشکل از ۶ وزارتخانه تشکیل داده و در صورت بروز مشکل بین ارباب رجوع و این موسسات هم شورای حل اختلاف در اداره کل بورس وجود دارد.