شناسهٔ خبر: 69777031 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

ضعف‌های رژیم صهیونیستی با جابجا کردن مقامات مرتفع نمی‌شود

برخی از مقامات نظامی سابق رژیم صهیونیستی بر این باورند که شکست‌های آنها در برابر حماس ناشی از تصورات اعراق آمیز در مورد توانایی‌های رژیم است و تا این نگاه تغییر نکند نمی‌توان انتظار داشت با جایگزین کردن مقامات نظامی این مشکل حل ‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، با وجود گذشت بیش از یک سال از آغاز عملیات طوفان الاقصی و پیامدهای آن برای رژیم صهیونیستی، مقامات و نهادهای اطلاعاتی این کشور همچنان به دنبال تجزیه و تحلیل ضعف‌های خود و دلایل غافلگیری در برابر حمله نیروهای مقاومت هستند. افرادی از جمله ایتای برون -رئیس سابق تجزیه و تحلیل اطلاعات ارتش اسرائیل- در مصاحبه‌ای در کانال 12 اسرائیل به انتقاد از دستورکارهای ارتش پرداخته است. همچنین با توجه به اینکه نتانیاهو افرادی مانند گالانت -وزیر دفاع- را برکنار و دو دستگی در بین مقامات رژیم افزایش یافته، برون در این مصاحبه اشاره کرد جایگزینی افراد شکست اطلاعات استراتژیک 7 اکتبر را درست نمی‌کند.

بیشتر بخوانید:

احتمال اعطای امتیازات سیاسی از سوی ترامپ به نتانیاهو برای برقراری آتش‌بس

ایتای برون کسی است که در سال 2015 ارتش اسرائیل را ترک کرد و در 8 اکتبر 2023 از او خواسته شد که بازگردد اما او همچنان تصمیم دارد تا از ارتش فاصله گیرد. او در مصاحبه خود با کانال 12 اشاره کرد جامعه اطلاعاتی اسرائیل حتی تصورش را هم نمی‌کرد که نیروهای حماس بتوانند از حصار مرزی عبور کنند، در حال حاضر نیز برخلاف کشتار بی‌سابقه بسیاری از تصورات اسرائیل همچنان نادرست است.

برون تصریح کرد: اطلاعات اسرائیل هنوز نتوانسته تشخیص دهد و درک کند که محور تحت رهبری ایران معتقد است که می‌تواند اسرائیل را نابود کند. آنها این تغییر را درک نکرده‌اند. او گفت که داده‌های اطلاعات اسرائیل همه نشان می‌داد حماس منصرف شده‌است و به دنبال جنگ نیست. وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصور غلط، اسرائیل قوی و حماس ضعیف بود و بنابراین به تصور مقامات اسرائیلی منطقی برای حمله حماس وجود نداشت و با این تصورات ارتش اسرائیل متقاعد شده بود.

او در ادامه گفت در واقع کل شبکه اطلاعاتی نظامی گوش نمی‌کرد و نمی‌توانست این احتمال را بپذیرد که اشتباه می‌کند و در واقع بعد از 7 اکتبر یک شبکه کامل از تفاهم در چند ثانیه از بین رفت و آنها تازه دریافتند که شکست خورده‌اند.

در توضیح این حمله برون گفت که حماس از 2017 تحت سلطه افرادی قرار گرفت که این باور را در محور مقاومت به وجود آورد که آنها می‌توانند ارتش اسرائیل را نابود کنند و در نهایت در 7 اکتبر 2023 آن را عملی کردند. او اضافه کرد اعتماد روزافزون در میان دشمنان اسرائیل یک «تغییر تاریخی» بود که اطلاعات اسرائیل از آن غافل شد.

برون گفت که این تغییر ناشی از عوامل متعددی است از جمله بهبود قابل توجه در قابلیت‌های موشکی حزب الله، وحدت هدف بیشتر در گروه محور، ارزیابی اینکه ایالات متحده آنقدر قوی نبود که قبلا تصور می‌شد و به رسمیت شناختن اینکه آنها می‌توانند بیش از آنچه قبلا فکر می‌کردند به اسرائیل آسیب برسانند.

او همچنین به این نکته اشاره کرد که «عدم اعتماد» در میان رهبری سیاسی و نظامی اسرائیل است که مانع از «نشستن رهبران در یک اتاق و شفاف‌سازی» برای ارزیابی‌های جامعه اطلاعاتی از مقاصد دشمنان است و «درس اصلی» تراژدی 7 اکتبر، این است که شکست «یک شب، یک جبهه، یک گروه از مردم... خیلی گسترده‌تر است». او توضیح داد: «نکته مهم‌تر شکاف -بین ارزیابی و واقعیت- در سال‌های پیش است. ما سال‌ها قبل از آن شب نابینا بودیم».

او همچنین با اشاره به اخراج و جایگزینی افراد جدید که در میان مقامات و کابینه صهیونیستی به وفور در حال انجام است، خاطرنشان کرد: «افراد خاص می‌توانستند بهتر عمل کنند. اما این تصور که ما افراد را جایگزین می‌کنیم تا مشکل حل ‌شود، درست نیست.» این ایده که تغییر آنها این مشکل را برطرف می کند درست نیست. مشکل در فرهنگ و در رویکرد ما است.

در ادامه این مصاحبه برون در پاسخ به این سؤال که آیا اتفاقی که در سال 1973-حمله مصر و یوم کیپور- و 7 اکتبر 2023 افتاد، ممکن است دوباره تکرار شود گفت بله، ممکن است دوباره برای ما اتفاق بیفتد و خاطر نشان کرد ما باید فرهنگ و کل رویکرد را تغییر دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که دیگر تکرار نخواهد شد.

شکست‌های اخیر رژیم صهیونیستی ضعف‌های داخلی آنها را هم در داخل رژیم و هم در سرتاسر دنیا آشکار کرده است. به نظر می‌رسد اکنون نظامیان و نیروهای اطلاعاتی رژیم به این واقعیت پی برده اند که با زور و کشتار مردم بی‌گناه نمی‌توانند خواسته‌های خود را به مردم فلسطین تحمیل کنند و با ادامه این روند صرفا مقاومت آنها قوی‌تر خواهد شد.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/