به گزارش ایلنا، احمد دنیامالی، با رکوردداری رأی اعتماد مجلس، وزیر ورزش شد. 87 روز پیش. با 253 رأی از 288 رأی مأخوذه، ششمین وزیری است که به ساختمان سئول آمده است. آرایی که او را بین 6 وزیر ورزش رکورددار کرد. محمود گودرزی، کیومرث هاشمی، حمید سجادی، محمد عباسی و مسعود سلطانی فر بعد از او قرار دارند. دنیامالی خیلی با ورزش غریبه نیست.
هرچند او جزو مدیران سیاسی است که به ورزش آمده، اما 9 سال رئیس فدراسیون قایقرانی ایران بود و کرسی نایب رئیسی کنفدراسیون قایقرانی آسیا و عضویت در هیأت رئیسه فدراسیون جهانی را هم دارد. او کاندیدای وزارت ورزش شد، برنامهاش برای مدیریت حوزه ورزش را طبق راهبرد رهبر انقلاب یعنی: «ورزش قوی، ایران قوی» پایهگذاری کرد.
پیگیری بازسازی اماکن ورزشی
شاید او تنها وزیری بود که به خاطر تسلط و شناختش از ورزش و چالشهایش خیلی زود دست بکار شد و از همان اول هم نظرات کارشناسی میداد. وزیر ورزش با شروع کارش، روزهای شلوغی داشت. روزی نبود که بازدید نداشته باشد. او کارش را با پیگیری بازسازی اماکن ورزشی و ساخت ورزشگاه بزرگ پایتخت، شروع کرد. همان اول گفت: «ورزشگاه تهران یکسری مراحل قانونی دارد که نیازمند پیوستهای فرهنگی، توجیهات فنی و اقتصادی است که در حال کارکردن روی آن هستیم.
در دولت شهید رئیسی یکسری اقدامات انجام و مصوباتی تهیه شد و ما در حال پیگیری هستیم تا مراحل تقنینی و قانونی آن آماده شود. روی طراحیها کار میکنیم و باید به دولت برود و پس از مصوبه دولت، در جلسه سران مصوبات این موضوع را بگیریم چون هم بحث تأمین مالی و هم چندمرحلهای اجراکردن آن مهم است. بنابراین برنامه داریم پس از اینکه بحثهای قانونی را پشت سر گذاشتیم و بحث تأمین منابع مشخص شد، قطعاً استادیوم بزرگ تهران به عنوان فاز اول پروژه در اولویت کاری ما خواهد بود.»
اما 22 آبان ماه وزیر ورزش خبر از متوقف شدن کار به خاطر عدم توافق مالی با طرف چینی را داد و حتی کار به جایی رسید که دنیامالی قول داد اگر قرار به ساخت پروژه ورزشگاه بزرگ پایتخت باشد، آن را به پیمانکار ایرانی بسپارد. وزیر ورزش شخصاً با سرکشی به استادیوم 100 هزار نفری آزادی پیگیر کار بازسازی و وضعیت کار بود.
انتخابات کلیدیترین تصمیم دنیامالی
برگزاری انتخابات فدراسیونها برای انتخاب رؤسا یکی از کلیدیترین تصمیمات دنیامالی بود. مسألهای که چند سالی است معضل فدراسیونها شده. او قول داد تا پایان امسال همه مجامع انتخاباتی فدراسیونهای سرپرستی را برگزار کند. وزیر ورزش جلوی لابیهای انتخاباتی را میگیرد. او حتی آب پاکی را روی دست سرپرستان فدراسیونها ریخت، آن هم برای اینکه دیگر نمیتوانند کاندیدای ریاست شوند و فقط میتوانند زمینه را برای برگزاری انتخابات فراهم کنند و حتی حق عزل و نصب در اعضای مجمع را هم ندارند.
دنیامالی حتی از اساسنامه فدراسیونها هم غافل نشده و به خاطر مشکلاتی که بعضی فدراسیونها بابت ایمیلهایی که از داخل به فدراسیونهای جهانی تا مرز تعلیق پیش رفتهاند، تأکید بر تصویب اساسنامه فدراسیونها در هیأت دولت وقت و شورای نگهبان دارد.
شگفتیسازی در ناگویا برای درخشش در المپیک 2028
هفتمی کاروان ایران در بازیهای آسیایی هانگژو، آن هم با 13 طلا، 21 نقره و 20 برنز و سقوط یک پلهای ایران در جدول ردهبندی اصلاً نتیجهای نبود که چنگی به دل بزند. طوری که احمد دنیامالی خیلی صریح آن را نتیجه غیر قابل دفاع خواند. به خاطر همین از حالا کار را برای بازیهای آسیایی 2026 ناگویا و المپیک 2028 لسآنجلس با ستاد عالی بازیها شروع کرد. البته برای نتیجه بهتر کمیته ورزشهای پرمدال را راهاندازی کرد. او میگوید: «برنامهریزی ما این است که در بازیهای آسیایی ژاپن هم رنکینگ را باید ارتقا دهیم و هم تعداد مدالهای طلا را بیشتر کنیم. مدال طلا رنکینگ کاروان را تعیین میکند و باعث میشود سرود ملی ما به اهتزاز درآید و میتوانیم شگفتیساز باشیم.»
البته برای بالا بردن تعداد مدالها کمیته ورزشهای پرمدال را راهاندازی کرد تا همه فشار روی مثلث مدالآوری سنتی کاروان ایران نباشد.
نگاه ویژه به ورزش زنان
ورزش زنان برای احمد دنیامالی اهمیت خاصی دارد. او معتقد است برای موفقیت کاروان ایران در بازیهای آسیایی و المپیک باید نگاه ویژهای به ورزش زنان داشت، تا حدی که در المپیک 2028 ورزش زنان ایران حداقل ۲۰ سهمیه بگیرد.
اگر برای زنان هزینه شود، بهترین نتیجه رقم میخورد. او با اینکه به اعزام کاروان کیفی اعتقاد دارد اما برای اعزام حداکثری ورزشکاران زن به ناگویا برنامه دارد.
به همین خاطر فریبا محمدیان معاونت سابق ورزش زنان را به وزارت ورزش برگرداند تا در مأموریت جدید با تجربهای که او دارد، راه برای کارهای بهتر باز باشد. توجه به ورزشکاران ناشنوا و نابینا و جانبازان و توانیابان هم در کانون توجه وزیر ورزش قرار دارد.
تا حدی که او برای بازیهای پارالمپیک 2028 به پاریس رفت تا از نزدیک شاهد رقابت پارالمپیکیهای ایرانی باشد و قوت قلبشان. حتی او همان موقع قصه یکسانسازی پاداشهای پای سکوی پارالمپیکیها را مطرح کرد، هر چند کمیته ملی پارالمپیک صحبت وزیر را عملی نکرد. دنیامالی برای حمایت از ناشنوایان، آذرماه برای بازیهای آسیایی که از تهران به مالزی منتقل شد هم به کوالالامپورمیرود.
جوانان در دایره توجه
البته همه توجه و برنامههای وزیر ورزش معطوف ورزش نبود و از جوانان که زیر شاخه دستگاه مدیریتیاش هست غافل نشده است. جوانان برای او به حدی اهمیت دارد که حتی برنامههایش در مجلس را با محوریت جوانان شروع کرد. او معتقد است برنامههایش را با توجه به آنها و تأکید رهبر انقلاب نوشته است.