شناسهٔ خبر: 69775680 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آذربایجان غربی جزو استان‌های پیشتاز کشور در اجرای سرشماری کشاورزی است

ارومیه- ایرنا- معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی قائم مقام ستاد اجرایی سرشماری کشاورزی در آذربایجان غربی گفت: این استان در ردیف استان‌های پیشتاز کشور در اجرای این طرح بوده و حدود ۳۰ درصد هدف گذاری انجام شده تاکنون محقق شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا سرشماری کشاورزی آذربایجان غربی از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با همکاری بیش از ۶۴۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری و عوامل اجرایی اغاز شده است.

آمار صحیح از وضعیت اراضی و مقدار تولیدات محصولات کشاورزی از معیارهای اصلی امنیت غذایی و برنامه ریزی برای ذخیره، واردات و صادرات محسوب می شود، موضوعی که توسط مدیران حوزه برنامه ریزی استان همواره مطرح شده و در مصاحبه های مختلف خبری بر لزوم همکاری و مشارکت بهره برداران با کارگزاران سرشماری تاکید شده است.

آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام شده است و این سرشماری، ششمین سرشماری کشاورزی در استان های مختلف کشور و به تبع آن آذربایجان غربی است که برای اطلاع رسانی دقیق تر و بیشتر در این خصوص، قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری کشاورزی در استان و معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان غربی به تشریح جزییات این موضوع پرداخت.

اردشیر یوسف زاده در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در شانزدهمین روز از آمار گیری به رغم اینکه هنوز بارگذاری اطلاعات کامل نشده شاهد روند مطلوبی در استان هستیم.

وی با اشاره به شرایط خاص جوی آذربایجان غربی و اینکه بارندگی ها چالش اصلی در این زمینه است، اظهار کرد: به رغم شرایط جوی نامناسب و آب و هوای خاصی که در استان داریم، تجهیزات لازم برای سرشماری به موقع تامین شد و در موعد مقرر از همان روزهای اولیه ماموران آمار گیر سرشماری را شروع کردند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: هم اکنون فصل خوبی برای سرشماری است چرا که روستاییان در محل حضور دارند و در صورت عدم حضور از دهیاران و شورای همان ابادی کمک گرفته می شود.

وی با بیان اینکه سرشماری خانوارهای غیر ساکن در روستا از دغدغه های مهم برگزاری سرشماری کشاورزی به شمار می رود، بیان کرد: برای حل این مساله نیز دهیاران، میراب ها و آب منطقه ای می توانند یاریگر خوبی برای آمار گیران باشند.

یوسف زاده در باره صحت سنجی این اطلاعات اظهار کرد: اصل بر جوابی است که افراد به ماموران سرشماری ارائه می دهند و تمام ارزیابی های نهایی برهمین اساس خواهد بود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: به کارشناسان نیز اعلام شده تا در موارد خاص اطلاعات حلاجی و بررسی شود که آیا این اطلاعات پایه درستی دارد و برای این منظور اطلاعات پهنه بندی از سازمان جهاد کشاورزی اخذ شده تا کارشناسان با داده های کافی وارد یک روستا شوند.

آذربایجان غربی جزو استان‌های پیشتاز کشور در اجرای سرشماری کشاورزی است

سه هزار و ۶۵۶ آبادی در استان هدف اجرای سرشماری کشاورزی هستند

وی با بیان اینکه سه هزار و ۶۵۶ آبادی در استان هدف اجرای سرشماری کشاورزی هستند و برنامه ریزی های لازم برای حضور در این مراکز توسط آمارگیران صورت گرفته است اظهار کرد: این آبادی ها در ۲۰ شهرستان آذربایجان غربی بوده و علاوه بر آن، اطلاعات بخش کشاورزی در ۴۸ شهر استان نیز در قالب سرشماری به صورت کامل دریافت می شود.

یوسف زاده اضافه کرد: با توجه به اینکه حدود ۲۷ درصد شاغلان در آذربایجان غربی مربوط به بخش کشاورزی است، سرشماری این بخش از اهمیت بسیاری برخوردار است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی ادامه داد: این استان در رتبه سوم کشور در خصوص سهم شاغلان بخش کشاورزی قرار دارد و همین امر موجب شده تا برنامه ریزی دقیقی برای اجرای سرشماری و احصای آمار این بخش داشته باشیم.

اقناع سازی روستایی توسط رسانه ها و با همکاری خوب دهیاران اساس سرشماری کشاورزی است

وی با بیان اینکه ترغیب و تشویق روستاییان با حضور مناسب رسانه ها و همراهی دهیاران، ائمه جماعت و بسیج برای مشارکت در سرشماری لازم است، اظهار کرد: اقناع سازی مهمترین رکن کار در این زمینه است تا روستاییان اطلاعات دقیق آماری را به ماموران ارائه کنند.

یوسف زاده با اشاره به حضور ۶۵۰ نفر عوامل اجرایی در این سرشماری افزود: ۱۹۴ نفر مامور سرشماری میدانی هستند و تعدادی آمار گیر تلفنی نیز در برخی شهرها مثل ارومیه، خوی و میاندوآب فعالیت می کنند.

تمامی اطلاعات جمع آوری شده محرمانه است

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: روستاییان باید بدانند تمامی اطلاعاتی که از طریق مرکز آمار ایران گرد آوری می شود، محرمانه است و برای ما اطلاعات فرد خاصی مهم نیست و مجموع اطلاعات گردآوری شده از یک آبادی و شهرستان و یک استان مهم است.

وی اضافه کرد: همچنین طبق ماده ۷ قانون آمار و سرشماری همه اطلاعات ارائه شده توسط افراد محرمانه تلقی می شود و فقط برای برنامه ریزی و سیاستگذاری ها استفاده می شود و بخش کشاورزی همواره معاف از مالیات است.

یوسف زاده با بیان اینکه کیفیت جمع آوری اطلاعات بسیار مهم است، اظهار کرد: این سرشماری به وزارت جهاد کشاورزی کمک می‌کند، تا سیاستگذاری لازم را انجام داده و اقدامات بر پایه اصول علمی و درست انجام شود.

سرشماری کشاورزی جمع آوری صرف اطلاعات بخش باغداری و زراعت نیست

وی با بیان اینکه سرشماری کشاورزی فقط شامل آمار و اطلاعات باغدارای و زراعت نیست، گفت: در پرسشنامه این سرشماری درباره ۶۰ محصولی که در عرف کشور کاشته می شود از بهره برداران پرسیده می شود؛ مساحت زراعت ها و باغداری و جزییات پرسیده می شود و ما میزان و حجم محصول تولیدی را نمی پرسیم.

وی افزود: همه بهره بردارانی که بیش از ۴۰۰ متر زمین کشاورزی و ۲۰۰ متر باغ داشته باشند جامعه هدف ماهستند.

یوسف زاده اظهار کرد: اطلاعات فعالیت‌های مختلف دامپروری از جمله پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر، پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمایی و سردابی و میگو، پرورش طیور، کرم ابریشم و پرورش زنبور عسل از جمله مواردیست که در این سرشماری جمع آوری می شوند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: جمع آوری اطلاعاتی در زمینه پرورش محصولاتی نظیر گندم، جو، چغندر قند شلتوک و ذرت، پرورش محصولات باغی در منطقه مثل سیب و انگور، کشت محصولات گلخانه‌ای، پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمایی و سردابی و میگو، پرورش طیور، کرم ابریشم و زنبور عسل از بهره برداران هم مد نظر است؛ همچنین نحوه ابیاری اراضی کشاورزی هم که بارانی است یا غیر بارانی اخذ می شود.

وی با بیان اینکه اهتمام همگانی برای تحقق این طرح مهم لازم است، گفت: هدف اصلی جمع آوری اطلاعاتی در بخش‌های زراعت، باغداری، دامداری، شیلات و آبزی پروری، زنبور عسل، کرم ابریشم است، تا در سیاست گذاری های آینده استان بکار گرفته شود.

به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت بوده که سالانه ۶.۷ میلیون تن انواع محصولات باغی و زراعی از آن برداشت می شود سیب درختی، انواع هسته دارها محصولات باغی استان و گندم و انواع غلات از تولیدات زراعی آذربایجان غربی هستند.