به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، در چند سال اخیر با رشد فزاینده و پرشتاب فناوری و صنعت در جهان، عقب ماندگیهای روستایی بیشتر نمایان شده و چون روستاییان از درآمد پایینتری برخوردار هستند از خدمات اجتماعی ناچیزی بهره میبرند.
به جهت آسیب پذیری روستاییان، بیشتر آنها به شهرها مهاجرت میکند، در همین موقعیت اگر به توسعه روستاها و آبادانی هر چه بیشتر آنها توجه شود نه تنها مهاجرتی صورت نمیگیرد بلکه با ارائه خدمات اجتماعی منجر به مهاجرت معکوس روستاییان میشود که به دنبال خود امنیت غذایی، امنیت مرزها و توسعه گردشگری و... را به دنبال دارد.
برای رفع فقر شدید مناطق روستایی، ارتقای سطح و کیفیت زندگی روستاییان، ایجاد اشتغال و افزایش بهرهوری آنان، باید روستاها را گسترش و توسعه داد؛ اما گاهی عدم مدیریت درست مسئولان سبب ایجاد مشکلاتی برای روستاها میشود.
اینترنت و جاده بخشی از مشکلات روستاهای منظریه، رقویی و حسین آباد
روستاهای منظریه، رقویی و حسین آباد؛ سه روستای حومه شهر بیرجند هستند که مردم این روستا با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند و در ادامه گزارش به آن پرداخته میشود:
زراعتکار دهیار روستای منظریه در همین خصوص به خبرنگار خبرگزاری دانشجو دانشجو گفت: روستاهای رقویی، منظریه و حسین آباد سه روستای حاشیه محله سراب مرکز استان خراسان جنوبی هستند، اما تلفن ثابت و اینترنت ندارند، جلسهای برگزار شد و گفتند برای اجرای فیبرنوری تمام هزینههای زیرسازی، کنده کاری و آسفالت با دهیاری باید باشد، اما هزینه آن دو میلیارد تومان هست که از عهده دهیاری خارج است.
به گفته وی، جاده روستا از محله سراب بیرجند تا تالار کورورش، حسین آباد، منظریه و رقویی سر جمع فاصله ۳۰۰ متر است که آسفالت نیست و مشکل اصلی ما همین است، چرا که اگر آسفالت باشد اتوبوسهای شهری تا این روستاها هم میآید.
زراعتکار ادامه داد: حتی استاندار و دادستان از این روستا بازدید کردهاند، ما به همه جا نامه نگاری برای آسفالت داشتهایم، آبان ماه سال گذشته استاندار برای آسفالت این مسیر قول مساعد داد، اما عملی نشد، حتی مجدد استاندار دستور دادند تا ظرف یک هفته کار را انحام دهند؛ اما با گذشت یک سال هیچ اتفاقی نیفتاده است.
به گفته دهیار روستای منظریه، با شروع شدن فصل مدارس بچهها مشکل رفت و آمد به مدرسه دارند و مردم معترضند، اگر ۲۰۰ متر آسفالت شود اتوبوس تا روستا میآید و مشکل رفت آمد بچهها به مدرسه هم رفع میشود.
وی تصریح کرد: در منظریه مشکل سند خانههای مسکونی هم داریم، بنیاد مسکن سندهای زمین تمام مردم را باطل کردند و گفتهاند زمین ملی هست، زمین به مردم واگذار شد و سه سال هم گذشته، اما سندی به نام مردم صادر نشده است.
دهیار منظریه گفت: هر شخصی پول نقد بدهد و تسویه کند بنیاد مسکن سند برای آنها تهیه میکند، اما با گذشت سه سال و تسویه حساب هنوز سندی برای مردم صادر نشده است. مردم زمینهای خود را فروختند وکل منظریه برای سند زمینها مشکل دارند.
دانشآموزان در جادههای روستایی امنیت ندارند
مزگی نژاد عضو شورای اسلامی رقویی هم در این باره به خبرنگار دانشجو گفت: مردم برای آسفالت جاده رقویی اعتراض دارند، جاده را درست نمیکنند و مردم خیلی گلایهمند هستند به نحوی که موضوع به اعتراض دانش آموزان رسیده است. چقدر صدا و سیما، دادستان و مدیرکل دادگستری مطالبات را بیان کنند؟ هیچ کس به درد این مردم رسیدگی نمیکند، ماشینهای مردم در این مسیر خاکی داغون شده و دانش آموزان در این راه امنیت ندارد.
وی افزود: این جاده روشنایی ندارد و سگهای ولگرد از طرفی مشکلاتی ایجاد کرده است، چند مدت پیش یک ماشین با سگ برخورد میکند و فرد کشته شد.
مزگینژاد بیان کرد: برای رفت آمد بچهها به مدرسه، مردم روستا با هزار گرفتاری تاکسی میگیرند و یا مادر خانواده مجبور است جلوی جاده بایستند تا بچهاش از مدرسه برگردد، صحنههای عجیبی است، مردم با این هزینهها نمیتوانند جوابگوی خانواده خود باشند، ماشینهای مردم هر روز خرابتر میشود؛ باید مسئولان جوابگو باشند، تا کی میخواهند مردم را سر بدوانند.
وی ضمن گلایهمندی از مشکلات گفت: هشت سال است که ۳۰۰_ ۴۰۰ متر راه را میخواهند آسفالت کنند، زمینی که عمومی بوده و راه مواصلاتی یک روستا به روستای دیگر بوده را راه و شهرسازی و اداره ثبت اسناد سند زده و راه را فروختهاند. ما مسئولان روستا ۱۰ سال است که دوندگی میکنیم اگر اتفاقی بیفتد ما دیگر چه جوابی برای مردم داریم.
تمامی اراضی روستای منظریه دولتی است/ اعمال تخفیف برای واگذاری زمین به مردم
تنها مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی هم در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار دانشجو ضمن بیان مطلب که اراضی روستای منظریه برای دولت است، گفت: این راضی در حریم شهر بوده و منابع طبیعی در اختیار راه و شهرسازی قرار داده است که به نام دولت هم است، کسانی که اعتراض کردهاند پرونده همه آنها باطل است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی افزود: اینکه پرونده آنها باطل شده است یعنی مردم حقی آنجا ندارند، با این حال موضوع اراضی روستای منظریه در چهار سال گذشته در شورای حفظ حقوق بیت المال مطرح شد، و تمام روستای منظریه در اختیار بنیاد مسکن قرار داده شد.
تنها گفت: ۱۲۲ قطعه زمین از اراضی منظریه مشکل داشت که در شورای حفظ حقوق بیت المال مصوب شد بنیاد مسکن قیمت کارشناسی زمینها را انجام دهد و ۷۰ درصد تخفیف برای مردم در نظر بگیرد، در این فاصله برخی افراد کار خود را با هم انجام ندادند. ما عملا اختیار تخریب منازل را داشتیم، اما این کار را نکردیم، باز هم مقرر شده برای مردم تخفیفهایی را در نظر بگیریم تا مردم با ارائه پول زمین، سند زمین را دریافت کنند.
اتصال روستاهای رقویی و حسین آباد به جاده اصلی در دستور شورای ترافیک
علیرضا عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی اتصال روستاهای رقویی و حسین آباد از محله سراب به بلوار پیامبر اعظم (ص) شهر بیرجند را از دستور کارهای شورای ترافیک عنوان کرد و گفت: ارتقاء ایمنی از مهمترین مسایل در مصوبات شورای ترافیک است لذا بر اساس بررسیهای فنی با وجود نگرانیهایی از لحاظ ترافیک شهری، اما ایمنترین مسیر برای این دسترسی به تصویب رسید.
عباس زاده با تأکید بر اینکه تمهیدات لازم برای کنترل ترافیک این مسیر با تعبیه دو میدان اندیشیده شده، اظهار کرد: رفتار ترافیکی از برون شهری به درون شهری باید مدیریت شود تا هم مردم دغدغهای نداشته باشند و هم ایمنی منطقه ارتقاء یابد.