به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، واعظ زاده دبیر اجرایی دومین همایش ملی حماسه سرای آیینی قرن نهم ابن حسام خوسفی در آیین افتتاحیه همایش ملی دو روزه ابنحسام خوسفی گفت: ۱۲۰ عنوان مقاله علمی به دبیرخانه این همایش از سراسر کشور ارسال شد که از این بین ۸۰ مقاله پذیرفته شد.
رئیس دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به اینکه گرچه همه ابن حُسام خوسفی را به عنوان شاعر حماسه و آیین میشناسند گفت: ابن حسام خوسفی فقیه و عالم آگاه به کلام وحی و حدیث بود که در گوشه عزلت و با قناعت و مناعت زندگی کرد و به دور از صاحبان قدرت و دربار پای در رکاب همت نهاد.
لامعیگیو با اشاره به اینکه ابن حُسام خوسفی در این دنیا دلی آکنده از محبت و اخلاص به پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) داشت افزود: ابن حُسام مفتخر است که یک لحظه از محبت اهل بیت (ع) دور نشده، شعر او متین، وزین، روان بوده و در عین حال لباسی از ترکیبات زیبا و بدیع به تن دارد و در لفظ و محتوا مزین به مفاهیم قرآن و مضامین حدیث نبوی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند میراثدار شعر، ادب و فرهنگ است، گفت: امروز این دانشگاه با قدمت نیم قرن فعالیت علمی و پژوهشی و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی توانسته است به برکت وجود دانشمندان و همت والای مردمی نیک اندیش میراثدار شایستهای در شعر، علم، ادب و معرفت به میدان بزرگترین مرکز دانشگاهی شرق کشور تبدیل شود.
رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه این دانشگاه ۱۲ هزار و ۴۳۱ دانشجو در مقاطع سه گانه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دارد افزود: این دانشگاه با داشتن حدود ۶۰۰ دانشجوی بین الملل، ۳۵۷ عضو هیئت علمی، ۲۸۰ رشته و گرایش توانسته در رده دانشگاههای برتر کشور قرار بگیرد.
در این مراسم همچنین پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به این همایش ملی قرائت شد.