شناسهٔ خبر: 69774061 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

خودداری از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها در فصل سرد سال

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به آغاز فصل سرد سال و افزایش سرماخوردگی‌ها، گفت: بیماران از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنند زیرا عواقب متعدد نامناسبی دارد.

صاحب‌خبر -

دکتر امیر امانی در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک و عواقب آن توضیحاتی ارائه داد و اظهار کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها بعد از مسکن‌ها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب می‌شوند که بسیاری از افراد با ظهور اولین نشانه‌های سرماخوردگی آن‌ها را به طور خودسرانه مصرف می‌کنند.

وی افزود: عمده مشکلی که وجود دارد مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک است، یعنی در شرایطی که ضرورتی به استفاده از آنتی‌بیوتیک نیست از آن استفاده می‌شود.

دکتر امانی با تاکید بر اینکه عامل اکثر سرماخوردگی‌ها ویروسی هستند و آنتی‌بیوتیک‌هایی که به صورت وسیع استفاده می‌شوند هیچ تاثیری روی روند بیماری‌های ویروسی نخواهند گذاشت، گفت: باور عمومی ‌بر این است که وقتی سرماخوردگی حادث می‌شود باید آنتی‌بیوتیک مصرف کرد.

وی افزود: مصرف آنتی بیوتیک در بیماری ویروسی نه عفونت را درمان می‌کند و نه مانع از سرایت بیماری می‌شود و ممکن است عوارض جانبی خطرناک داشته باشد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: معمولا بیمار در اینکه دوز کامل آنتی‌بیوتیک را به مدت لازم مصرف کند به اندازه کافی دقت نمی‌کند. بنابراین اگر بناست دارو را برای یک دوره ۷ تا ۱۴ روزه مصرف کند طی دو یا سه روز اول که علائم بیماری‌اش فروکش می‌کند، مصرف آنتی‌بیوتیک را نیز قطع می‌کند.

وی از مردم خواست تا آنتی بیوتیک را به صورت منظم مصرف کنند و خاطرنشان کرد: آنتی بیوتیک‌های خود را به دیگران پیشنهاد نکنید زیرا ممکن است برای بیماری آن‌ها مناسب نباشد. دریافت داروی اشتباه ممکن است درمان صحیح را به تاخیر می اندازد و باکتری‌ها در این فاصله تکثیر پیدا می‌کنند.

انتهای پیام