شناسهٔ خبر: 69773452 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر پشتیبانی امور دام قم:‌

وضعیت ذخایر نهاده‌های دامی در قم بسیار مطلوب است

قم - ایرنا - مدیر پشتیبانی امور دام قم گفت: وضعیت ذخایر نهاده‌های دامی در این استان بسیار مطلوب است و هیچ گونه محدودیتی برای عرضه محصولات مورد نیاز دامداران وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

مسعود فرجی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: میزان ذخایر کالاهای اساسی از جمله (کنجاله سویا ، ذرت و جو) برای مصرف بیش از ۶ ماه صورت گرفته و جوابگو تقاضای تولیدکنندگان محصولات دامی است.

وی افزود: هم اینک شرکت پشتیبانی امور دام به طرح فروش نهاده‌ها به صورت مدت دار (۶ ماهه) اقدام کرده‌است؛ همچنین نهاده‌هایی از جمله کنجاله سویا هم اکنون در سامانه بازارگاه در دسترس مرغداران و دامداران قرار دارد.

وی ادامه داد: با توجه به تدارک مطلوب نهاده‌های دامی و تلاش‌های صورت گرفته برای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، بازار این محصولات وضعیت خوبی دارد و دامداران می‌توانند نهاده‌ مورد نیاز خود را به آسانی تهیه و به مصرف برسانند.

گفتنی است دامپروری در قم سابقه‌ای بسیار طولانی دارد و دامپروران به خوبی می‌دانند که چگونه دام خود را با توجه به شرایط خاص آب‌وهوایی این استان پرورش داده و محصولات غذایی مورد نیاز مردم را از این طریق تولید کنند.

در همین ارتباط سازمان جهاد کشاورزی قم در ارتباط با حوزه تولیدات دامی به دنبال استفاده از جدیدترین فناوری‌های موجود در صنعت دامپروری به منظور بالابردن سطح کمی و کیفی محصولات این حوزه و تامین امنیت غذایی مردم استان است.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.