سید حسین نورالدینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تا صبح امروز حدود ۲۳ درصد عملیات سرشماری استان انجام شده است و تلاش می شود تا قبل از شروع بارندگی ها اطلاعات بهره برداران مناطق صعب العبور جمع آوری گردد.
وی با بیان اینکه تاکنون اطلاعات کشاورزی ۶۰۰ روستای استان گردآوری شده است عنوان کرد: روستاهای سخت گذر در اولویت انجام سرشماری هستند و پس از آن اطلاعات روستاهای نزدیک به مناطق شهری گردآوری خواهد شد تا در صورت نامساعد بودن شرایط آب و هوایی مشکلی وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به هزینه های بالای عملیات سرشماری کشاورزی بیان کرد: امید می رود با صرف این هزینه ها و تلاش نیروهای انسانی، بهره برداران اطلاعات درستی را ارائه دهند چراکه این داده ها مبنای خدمات رسانی بهتر به کشاورزان خواهد شد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان گفت: تاکنون روستاییان همکاری خوبی با سرشماران طرح داشته اند اما مواردی از احساس ترس نسبت به مالیات، قطع یارانه یا مستمری نهادهای حمایتی وجود دارد که از سرشماران خواسته شده تا بهره برداران را نسبت به این قضیه توجیه نمایند.
نورالدینی افزود: اطلاعات جمع آوری شده از بخش، دهستان و روستاهای استان کاملا محرمانه بوده و تنها برای ارائه خدمات بهتر در مناطق مربوطه بکارگیری می شود بنابراین روستاییان اطمینان داشته باشند که اطلاعات آنها نزد سازمان مرکز آمار ایران محفوظ خواهد بود و ارتباطی به دریافتی های معیشتی آنان ندارد.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد داشت بیان کرد: در صورت نامساعد بودن شرایط جوی احتمال تمدید طرح از سوی مرکز آمار ایران وجود خواهد داشت.
بیش از ۱۴۵ هزار بهره بردار کشاورزی در لرستان وجود دارد که حدود ۸۸ درصد آنان در مناطق روستایی قرار دارند و طرح سرشماری عمومی کشاورزی در سه هزار و ۳۰۰ روستای استان اجرا می شود.
بیش از ۲۳ درصد شاغلان استان مربوط به بخش کشاورزی هستند و حدود ۱۸.۵ درصد GDP ( تولید ناخالص داخلی) استان (بیش از ۲ برابر متوسط کشوری) مربوط به این حوزه می باشد بنابراین اجرای دقیق طرح نسبت به سایر استان ها ضروری تر است.