به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، در پی اختلافات جاری بین فدراسیونهای سوارکاری و چوگان با شرکت توسعه اماکن ورزشی در خصوص واگذاری باشگاههای آزمون و شهدا، وزارت ورزش و جوانان بارها اعلام کرده که قصد دارد این باشگاهها را به فدراسیون چوگان واگذار کند. با این حال، در عمل هنوز هیچ اقدام ملموسی در این زمینه صورت نگرفته است.
این وعدهها در حالی مطرح میشود که فدراسیون چوگان به شدت بر نیاز خود به این باشگاهها تأکید دارد و معتقد است که واگذاری آنها میتواند به توسعه این رشته ورزشی کمک شایانی کند. از سوی دیگر، شرکت توسعه اماکن ورزشی نیز خواستار حفظ مدیریت خود بر این باشگاههاست و این موضوع باعث ایجاد تنشهایی در جامعه ورزشی شده است.
با گذشت زمان و عدم تحقق وعدههای وزارت ورزش، نگرانیها درباره وضعیت اسبها در این دو باشگاه افزایش یافته است. گزارشها حاکی از آن است که برخی از اسبها به دلیل بیتوجهی و عدم مدیریت صحیح در شرایط نامناسبی قرار دارند و این موضوع میتواند عواقب جدی برای سلامت آنها داشته باشد.
در این میان، اخیراً در مجموعه ورزشی شهدا ۲۵ رأس اسب مسموم شدند و هنوز دلیل اصلی این حادثه ناگوار مشخص نشده است، که نگرانیها را در مورد مدیریت و شرایط نگهداری از اسبها بیشتر کرده است.
وزارت ورزش و جوانان نیز در این میان اعلام کرده که قصد دارد این باشگاهها را به فدراسیون چوگان واگذار کند، اما شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی تاکنون از انجام این واگذاری خودداری کرده است. این عدم توافق باعث ایجاد سردرگمی و نارضایتی در بین ورزشکاران و مربیان دو رشته شده است که امید میرود که وزارت ورزش هر چه سریعتر اقداماتی جدی برای حل این معضل انجام دهد تا هم فدراسیونهای مربوطه بتوانند به اهداف خود برسند و هم سلامت و رفاه اسبها تأمین شود.
اصغر ناظری رئیس فدراسیون چوگان در پاسخ به این پرسش که اختلافات بین فدراسیونهای سوارکاری و چوگان با شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی به چه دلایلی به وجود آمده و ریشه این مشکلات کجاست؟ گفت: در سال ۱۴۰۰ متأسفانه یک اتفاق نامبارک رخ داد. مدیران شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی وقت بدون اذن مقام قضائی و وجود رابطه قراردادی به یکباره مجموعه شهدا را تصرف و از تحت مدیریت فدراسیون چوگان خارج کردند.
وی در واکنش به اینکه وزارت ورزش در این موضوع چه نقشی دارد و آیا اقدامات مؤثری برای حل این اختلافات انجام داده است؟ اظهار کرد: فدراسیونهای ورزشی و شرکت توسعه بازوان اجرایی وزارت ورزش هستند و باید همسو و در تعامل باشند که متأسفانه در طی این چند سال اخیر این مهم محقق نشده است.
رئیس فدراسیون چوگان ادامه داد: خوشبختانه با ورود مقام عالی وزارت ورزش و جوانان مشکلات در حال رفع و شرایط بازگردانده شدن مجموعههای تخصصی چوگان به این فدراسیون اعم از باشگاه شهدا و همچنین نوروز آباد در حال انجام است و امیدواریم که به زودی این مهم میسر شود.
ناظری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چگونه میتوان به یک راه حل پایدار برای واگذاری باشگاهها دست یافت و آیا راهکارهایی برای بهبود وضعیت فعلی وجود دارد؟ توضیح داد: با توجه به رویکرد مقام عالی وزارت ورزش و جوانان که مجموعههای ورزشی کل کشور باید در اختیار فدراسیونها و هیئتهای ورزشی قرار گیرد و همچنین مجموعههای مازاد جهت بسط و توسعه ورزش در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، این رویکرد منطقی میتواند بسیار مؤثر در بحث توسعه ورزش قهرمانی و همگانی کردن و ورزش ارزان برای آحاد مردم باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: چوگان ورزش ملی ماست و این وظیفه بر دوش همگان خواهد بود که در جهت توسعه و ترویج این بازی کهن ایرانی اقدام نمایند. اماکن ورزشی بسیاری در حوزه سوارکاری و چوگان در کشور داریم که تاکنون به دلیل سوءمدیریت و نداشتن برنامه مناسب در خدمت ورزش نبوده و با توجه به طرح منطقی آمایش سرزمینی و در صورت ایجاد یک کارگروه حرفهای مناسب میتوان به آینده درخشان ورزش کشور به دستان توانمند وزیر محترم ورزش که خود از بدنه ورزش و از مدیران عالی کشور هستند امید داشت. چوگان تنها یک ورزش نیست بلکه جزئی از فرهنگ و تاریخ ایران است و طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی جز ملیت ماست.